Má tu niekto skúsenostne s kotlom Vitodens 200-W od VIESSMANN v kombinácií s podlahovým kúrením?

Ako prinútim kotol aby mi držal stálu požadovanú izbovú teplotu? Teplota mi skáče niekdy aj 5 C čo je šialene.
Odpovedať
Termostat je aký?
Odpovedať
@bungalovka jednoducho zavoláte si pána technika ktorý vám ho spúšťal! Vy to nikdy nenastavite Treba reguláciu nakodovat To už nieje blbý on off termostat
Odpovedať
Mám Vitocontrol 200. Podľa toho čo mám informácie, termostat má odchýlku +/- 1C a až potom zopína. Čo je pri podlahovke dosť neskoro. Môj názor. Technik čo to spúšťal neviem a už račej ani neberie telefón, akurát zobral 150 €. Hotová zúfalosť.
Odpovedať
@bungalovka a vy si neviete rady , tak napíšte na stránku viessmann.sk a žiadajte o pridelenie iného technika velmi jednoduché!
Odpovedať
To už mám za sebou. Ani priamo v centrále VIESSMANNu nevedeli poradiť a ani navrhnúť riešenie. :-( Kontakt ktorý mám už nie je aktuálny. ;-( Nepoznáte nikto odborníka z TT, prípadne okolia?
Odpovedať
@bungalovka nemáte náhodou v blízkosti termostatu nejaký objekt čo vydáva teplo, napr. krb, pec, radiátor....vtedy by to mohlo takto skákať , nám to takto robil starý kotol, zajtra práve montujeme Wiessmann ale 100, príde technik, skúsime sa opýtať, čo by to mohlo byť.....manžel ešte vraví, že by to mohlo byť teplotné čidlo na spiatočke kúrenia v kotli, opýtame sa, napíšeme :-) či sme niečo zistili
Odpovedať
@bungalovka Vy to nikdy nenastavite Treba reguláciu nakodovat kodovanie treba vykonať v úrovni kodovania číslo 1 a to v topnom okruhu. chyba je že sa riadite ekvitermickým cidlom a nie vnutorným termostatom . žiadne iné chyby ako cidlo kotla atd v tom nieje, zožente si servisného technika na 200 vkovu radu vo vasom okolí a ten Vám to nastaví alebo mi poslite výrobné čislo kotla nachádza sa vo vašom záručnom liste alebo navrchu kotla malo by začínať 7 čkou a pošlem Vám inštrukcie
Odpovedať
niesom doma, ale jedna sa o kotol VIESSMAN WB2C341 VITODENS 200-W, 19 kW, H01A s Vitotronic 200,Vitocel W100,typ CUG 150 l,Vitortrol 200A. Ak napise ako to zmenit v kodovani budem to super. :-)
Odpovedať
Kódování stavu zařízení při dodávce Možné přestavení S ekvitermní regulací/řízení podle tepl. místnosti b0:0 S dálkovým ovládáním: Topný provoz / redukovaný provoz: ekvitermně řízený (pouze u regulace pro ekvitermně řízený provoz; kódování změnit pouze pro topný okruh se směšovačem) b0:1 Topný provoz: ekvitermně řízený Reduk. provoz: s řízením podle prostorové teploty b0:2 Topný provoz: s řízením podle prostorové teploty Reduk. provoz: ekvitermně řízený b0:3 Topný provoz / redukovaný provoz: s řízením podle prostorové teploty
Odpovedať
Dobrý deň, pozerala som to, je tam nadstavená 2. Ešte niečo iné Vás napadá, čo treba skontrolovať či spraviť? Ďakujem.
Odpovedať
Je tam vobec vonkajsi senzor teploty? Pre zaciatok by som zrusil vplyv vnutorneho senzora. Kurenie podlahou sa neda uregulovat len vnutornym senzorom. Inak skakanie teploty o 5 st moze byt aj ked svieti slnko do okien oproti stavu v noci.
Odpovedať
@bungalovka máte poštu , v najhoršom prípade spravíme korekciu dialkového ovládania
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravím. Potreboval by som poradiť s kotlom Vitodens 200. Riadenie len cez ekvitermiku. Vnútorný termostat nemám. Tak ako kolegyňa vyššie tiež technik, ktorý spúštal kotol si nevie rady, a priamo to riešime s luďmi s viessmannu. Tiež mi moc poradiť nevedia a bude asi výjazd ich technika, ale vraj ešte niečo konzultujú v nemecku. Jedná sa o to, že kotol sa správa nepredvídavo v tom zmysle že pár dni kúry teplotu vody podľa požadovanej krivky a kotol je v prevádzke po celý deň vypne sa 2-3 krát za deň a inokedy zase sa vypína 2-3 krát za hodinu a vodu kúry na viac ako 8-9C nad požadovanú teplotu ktorú vidím v servisnom menu. Kedže do dnes mi nik z kompetentných nevedel zodpovedať prečo sa tak deje tak by som chcel von.čidlo odpojiť. Chcem sa vyhnúť veľkým počtom štartov a dosiahnúť čo najplynulejšie kúrenie aspoň do obdobia kým kompetentný nájdu odpovede. Je možné aby daný kotol kúril bez vnútorného termostatu a zároveň bez vonkajšieho čidla? Že by sa priamo na kotli nastavila len teplota vykurovacej vody. Nájde sa tu niekto kto by ma odnavigoval v servisnom menu ak je to možné?. Ďakujem
Odpovedať
@stokibb ono pri istych faktoroch to sposobuje vyssi spodny vykon. To znamena ze Vam nedokaze udrzat tu teplotu ktoru Vam ekvitermika urcuje. Stavim sa ze mate kotol napojeny na rozdelovac priamo. Ekvitermika pozaduje 28c spiatocka podlahovky je 22 a zacne to robit problem. Ale bez obav je to len pri istych faktoroch.
Odpovedať
@gkrivanek áno kotol je priamo napojený na rurky ktoré idú do rozvádzača. a ako to viem ovplyvniť aby to nerobilo? ako síce kúry teplejšiu vodu ale na teplote v dome to má opačný smer. skôr chladne ako sa prehrieva. čo môžem spraviť aby sa to nedialo?
Odpovedať
@stokibb bezi ti kotlove cerpadlo furt ked mas ekvitermiku alebo nie ? ak nie skus ho cez kotolo nastavit aby islo furt, neviem ci zrovna na tvojom kotli sa da nastavit aby vedel kurit na pozadovanu hodnotu resp. v urcitom teplotnom rozsahu, bez vnutorneho a vonkajsie cidla tedal len na fixnu teplotu kotlovej vody, predpokladam, ze sa to da nastavit, viesman by to mohol zvladnut ked to zvladne Baxi :P
Odpovedať
@quakdafak áno čerpadlo ide stále. nemyslém sí že je to spodným výkonom. Požaduje teplotu 32C. A toto kotol vie dávať niekedy danú teplotu vkuse púšta aj 20 hodín a potom vypne. No teraz skrátka zapne krátky čas ide vodu zohreje na 40C a vypne. Chladne a zase dookola. Neviem dom pomaly chladne lebo dnes kotol čistého času išiel cca 4 h. inokedy pri 2-3 C ide skoro stále. Ja už fakt neviem, najradšej by som naozaj aspoň pre tuto chvíľu vypol von.čidlo a čisto len na kotli nastavil vodu. No neviem či sa to dá.
Odpovedať
@stokibb vies si pozriet aka teplota voda ti ide z privodu a zo spiatocky, cez regulaciu kotla ?
Odpovedať
@stokibb co znamena "niekedy danu teplotu vkuse pusta aj 20 hodine a teraz zapne na kratky cas"? nie je to vtedy na kratky cas, ked je vonku teplejsie? spravalo sa to niekedy inak alebo je to novy system? ak je novy a pri vyssich vonkajsich teplotách ide zapina na kratku dobu, tak to bude vyssim spodnym vykonom, nez je potreba tepla. skusal si zvysit rychlost cerpadla? nemenilo sa nieco? prietoky, regulacia, prikurovanie krbom a pod?
Odpovedať
@stokibb zo zvedavosti som si pozrel manual z webu... zrejme to bude mozne nastavit ale len cez obd.nastave. nakolko inde som to nenasiel ale mozno som to len prehliadol : )
Odpovedať
@quakdafak tam kde som sa dostal si viem pozrieť len poýadovanú teplotu a skutočnú teplotu kotla.
Odpovedať
@kevy spodný výkon je 1,9. a kotol požaduje 31C vodu. Z minulosti viem, že danú teplotu vody vie kotol robiť. Pri podobnej teplote ako je teraz tak pred 2 týždňami išiel cca 20 hod za deň, vypol sa 4 krát. Moduloval na požadovanú teplotu. Je to nový kotol zo začiatku sa tak nesprával a bolo aj teplejšie. Problém je že pár dni ide v pohode a inokedy pri podobných vonkajších teplotách sa púšta 3x za hodinu, zmoduluje na krátky čas na požadovanú teplotu ale potom teplota vyletí o 8-9C nad požadovanú teplotu a vypne. za dnes pri 3C išiel 7 hodín čistého času. Jediné čo som menil bola krivka, ale je úplne jedno aká tam je správa sa rovnako. A samozrejme z času na čas sa kde tu sa snažím doladiť prietoky. krb nemám, vnútorný termostat tiež nie, čerpadlo som zvyšoval z ,min z 45 na 55% a max z 65 na 75%
Odpovedať
@quakdafak tiež som prešiel celý manuál nenašiel som nikde že by sa dala nastaviť teplota vykurovacej vody a vypnuť vonkajšie čidlo.
Odpovedať
@stokibb je to v kodovani 2
Odpovedať
@gkrivanek vieš mi do správy dať presnejšiu navigáciu kde v kódovaní 2 sa to nachádza a čo tam prestaviť? Celkovo si myslím, že problém robí prepočet tlmenej teploty v servisnom nastavaní. S pozorovania som si všimol, že pokiaľ je skutočná teplota nižšia ako tlmená tak kotol ide OK. ale ako náhle sa tlmená teplota vyrovná so skutočnou a nebodaj je skutočná teplota vyššia ako tlmena tak nastáva toto správanie kotla. a je jedno či je v tej chvíli tlmená teplota +3 alebo -3, alebo aká je nastavená krivka. Možno je to zhodou okolností, ale zatiaľ je to jediná vec ktorá dané situácie spája.
Odpovedať
@stokibb toto co opisujes, tak je v manualy popisane ako vada regulacie , volajte servis :-D , takze predpokladam, ze v tom odbornom nastaveni sa to da doladit, nechce sa mi verit, ze by bolo vadne dake cidlo, takze skor to bude na doladenie regulacie cez odborne nastavenie , skus pohladat manual pre servisakov, alebo si ho vyziadaj od viesmanu... ked ti nevedia pomoct, tam by mohla byt tvoja odpoved na riesenie.
Odpovedať
@quakdafak ja som to tam nenašiel, kde presne to je? dikes
Odpovedať
@stokibb na http://public.vitoservis.sk/ManualDow... manual cislo: 5571 362 SK Obsl Vitodens 200 ekvi standard (08_00) str. 13 druha porucha
Odpovedať
@stokibb predpokladam, ze som trafil manual, kedze 100-W ma identicky manual... len 200-ka ho nema oznaceny W :-D
Odpovedať
@quakdafak tak tento som nečítal. je to staršieho vydania. Neviem či to bude môj problém. Uvidíme budúci týždeň má prisť technik priamo s viessmannu. Tak uvidíme čo povie. Inak ako sa zmenila tlmena/ skutočná teplota včera to bolo celý deň 3/3 a robilo to problém tak dnes od rána kotol ide v kuse a moduluje na 31-32 tlmena/skutočná teplota ráno bola 3/0 teraz je 2/2 zatiaľ ide v kuse.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?