Menu Forum

Má tu niekto skúsenostne s kotlom Vitodens 200-W od VIESSMANN v kombinácií s podlahovým kúrením?

fotoportrét
fotoportrét
bungalovka
Registrovala sa 24. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 10 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
bungalovka
Registrovala sa 24. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 10 príspevkov.
 Ako prinútim kotol aby mi držal stálu požadovanú izbovú teplotu? Teplota mi skáče niekdy aj 5 C čo je šialene.
14. okt o 16:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1791 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1791 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 Termostat je aký?
14. okt o 19:53  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
 @bungalovka jednoducho zavoláte si pána technika ktorý vám ho spúšťal!
Vy to nikdy nenastavite
Treba reguláciu nakodovat
To už nieje blbý on off termostat
14. okt o 20:05  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
bungalovka
Registrovala sa 24. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 10 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
bungalovka
Registrovala sa 24. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 10 príspevkov.
 Mám Vitocontrol 200. Podľa toho čo mám informácie, termostat má odchýlku +/- 1C a až potom zopína. Čo je pri podlahovke dosť neskoro. Môj názor. Technik čo to spúšťal neviem a už račej ani neberie telefón, akurát zobral 150 €. Hotová zúfalosť.
18. okt o 09:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
 @bungalovka a vy si neviete rady , tak napíšte na stránku viessmann.sk a žiadajte o pridelenie iného technika
velmi jednoduché!
18. okt o 19:54  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
bungalovka
Registrovala sa 24. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 10 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
bungalovka
Registrovala sa 24. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 10 príspevkov.
 To už mám za sebou. Ani priamo v centrále VIESSMANNu nevedeli poradiť a ani navrhnúť riešenie. emoticon Kontakt ktorý mám už nie je aktuálny. emoticon Nepoznáte nikto odborníka z TT, prípadne okolia?
19. okt o 13:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jarushka599
Registrovala sa 6. apríla 2016 na modrastrecha.sk. Pridala 1 príspevok. Okres Martin.
fotoportrét
fotoportrét
jarushka599
Registrovala sa 6. apríla 2016 na modrastrecha.sk. Pridala 1 príspevok. Okres Martin.
 @bungalovka nemáte náhodou v blízkosti termostatu nejaký objekt čo vydáva teplo, napr. krb, pec, radiátor....vtedy by to mohlo takto skákať , nám to takto robil starý kotol, zajtra práve montujeme Wiessmann ale 100, príde technik, skúsime sa opýtať, čo by to mohlo byť.....manžel ešte vraví, že by to mohlo byť teplotné čidlo na spiatočke kúrenia v kotli, opýtame sa, napíšeme emoticon či sme niečo zistili
19. okt o 22:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
 @bungalovka Vy to nikdy nenastavite
Treba reguláciu nakodovat

kodovanie treba vykonať v úrovni kodovania číslo 1 a to v topnom okruhu.
chyba je že sa riadite ekvitermickým cidlom a nie vnutorným termostatom .
žiadne iné chyby ako cidlo kotla atd v tom nieje,
zožente si servisného technika na 200 vkovu radu vo vasom okolí a ten Vám to nastaví
alebo mi poslite výrobné čislo kotla nachádza sa vo vašom záručnom liste alebo navrchu kotla malo by začínať 7 čkou a pošlem Vám inštrukcie
19. okt o 23:00  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
bungalovka
Registrovala sa 24. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 10 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
bungalovka
Registrovala sa 24. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 10 príspevkov.
 niesom doma, ale jedna sa o kotol VIESSMAN WB2C341 VITODENS 200-W, 19 kW, H01A s Vitotronic 200,Vitocel W100,typ CUG 150 l,Vitortrol 200A. Ak napise ako to zmenit v kodovani budem to super. emoticon
20. okt o 15:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
 Kódování stavu zařízení při dodávce Možné přestavení
S ekvitermní regulací/řízení podle tepl. místnosti
b0:0 S dálkovým ovládáním:
Topný provoz / redukovaný
provoz: ekvitermně
řízený (pouze u regulace
pro ekvitermně řízený
provoz; kódování změnit
pouze pro topný okruh
se směšovačem)
b0:1 Topný provoz: ekvitermně
řízený
Reduk. provoz: s řízením
podle prostorové teploty
b0:2 Topný provoz: s řízením
podle prostorové teploty
Reduk. provoz: ekvitermně
řízený
b0:3 Topný provoz / redukovaný
provoz: s řízením podle
prostorové teploty
21. okt o 01:32  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
bungalovka
Registrovala sa 24. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 10 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
bungalovka
Registrovala sa 24. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridala 10 príspevkov.
 Dobrý deň,

pozerala som to, je tam nadstavená 2. Ešte niečo iné Vás napadá, čo treba skontrolovať či spraviť? Ďakujem.
24. okt o 15:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
xaxaxaxa
Registroval sa 16. augusta 2016 na modrastrecha.sk. Pridal 71 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
xaxaxaxa
Registroval sa 16. augusta 2016 na modrastrecha.sk. Pridal 71 príspevkov.
 Je tam vobec vonkajsi senzor teploty?
Pre zaciatok by som zrusil vplyv vnutorneho senzora. Kurenie podlahou sa neda uregulovat len vnutornym senzorom.
Inak skakanie teploty o 5 st moze byt aj ked svieti slnko do okien oproti stavu v noci.
24. okt o 16:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
fotoportrét
fotoportrét
gkrivanek (31 r.)
1
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1270 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Nové Zámky.
  • Staviam dom
    Vlkanovo, okres Komárno
 @bungalovka máte poštu , v najhoršom prípade spravíme korekciu dialkového ovládania
24. okt o 19:11  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to