Nastavenie kúrenia

Ahojte, museli sme náhle meniť plynový kotol. Chcem sa opýtať, ak sa dom ešte nevyužíva na plnohodnotné bývanie, toho času tam chodím len prespávať, ako riešiť regulovanie kúrenia. Niekedy sa stáva, že tam aj 3 týždne nie som. Či je vôbec potrebná ekvitermika, alebo stačí vnútorný termostat. Či je výhodnejšie nech sa kotol orientuje podľa reálnej teploty a sám si reguluje výkon, alebo nastaviť nejaký harmonogram, napr. že sa pec bude spúšťať v určitých hodinách. Dom je nezateplený s ešte nevymenenými oknami. Ďakujem za rady.
Odpovedať
aký veľký dom, aký typ kurenia / radiatory /podlahovka / , aký typ kotla a termostatu , aká predstava na vnutornu teplotu ....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

aký veľký dom, aký typ kurenia / radiatory /podla…
@rudy1973 poschodový dom, využíva sa len poschodie, kondenzačný kotol 24kW, kúrenie panelovými radiátormi, termostat buderus rc310. Predstava o teplote, tažko povedať, cez deň v dome nikto nie je. Až po 17 hodine a do rána. Takisto ani víkendy v dome nik nie je.
Odpovedať
Mozno blbost, ale nestacilo by dom iba temperovat, povedzme na 18C a za ten kratky cas co si tam zapnut nejaky ohrievac v tej izbe?
Odpovedať
aj my máme nový KK , a podľa ročných skúseností som zistil , že dokúrenie o 1 st. trvá aj niekoľko hodín, pretože sa kotol snaží čo najdhšie fungovať v kondenzačnom režime , termostat sa dá nastaviť v týždennom režime , tak cez týždeň bude v dome teplejšie / cez deň 20 st. a napr. 21 st. od 17:00 / a cez víkend dať do útlmu na 17-19 st. Ak by bol dom dobre zateplený s vymenenými oknami a tým , že by sa v dome nevetralo, teplota v dome by tak rýchlo neklesala ako bude teraz , ato ešte nie sú poriadne mrazy v noci ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?