Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@asex RJ je OK. Mám najnovší firmware a ten už po… @purplesticks zvláštne nastavenie, keďže je to len prepočet, tak mohli nechať reálne čísla a nie to takto limitovať. Asex vedel na základe toho hneď uhádnuť že máme zanesený filter/mriežku, keďže sa tu rezali tehly a polystyrén v blízkosti mriežky.Odpoveď na príspevok od rasto464:
Ak by to niekomu pomohlo, tak problém bol v motor… @rasto464 Mam rovnaky problem ako opisuje Rasto, akurat ja po 4,5 roku pouzivania. Neriesili ste to este niekto? Nemate navod ako sa dostat k motoru a spolahlivy link na kupu motora?Odpoveď na príspevok od michal877:
@rasto464 Nazdar Pomohla ta výmena?neopkuje sa … @michal877 Výmena pomohla, ale už je off aj ten vymenený. Problém by mal spôsobovať kondenzátor v motore.Odpoveď na príspevok od rasto464:
@michal877 Výmena pomohla, ale už je off aj ten v… Takze po 2 rokoch ti uz aj druhy motor odisiel? Motor uz mam vonku; vdaka za tip s tym kondenzatorom, pozeral som, ze su navody na YT, tak skusim aj ja a dam vediet.Odpoveď na príspevok od simon_sez:
Hladam ten kondenzator, dalo by sa to nahradit ty… @simon_sez no ak napises parametre povodneho kondenzatore, budeme ti vediet poradit ci tento novy vyhovuje. Napatie znesie 275VAC co je OK, hodnota ak je rovnaka ako na povodnom, tak mozes pouzit.Odpoveď na príspevok od rasto464:
@michal877 Výmena pomohla, ale už je off aj ten v… @rasto464 @simon_sez po tak krátkom čase skutočne odchádzajú motory ? To nemyslíte vážne ... 😬neskomunikovali ste to s predajcom ? @asex čo si o tom myslíš ?Odpoveď na príspevok od simon_sez:
@rasto464 Mam rovnaky problem ako opisuje Rasto, … @simon_sez problém nie je v motore ale v rozbehovom kondenzátore, treba tam dať o trochu silnejší...Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@rasto464 @simon_sez po tak krátkom čase skutočne… @purplesticks problém s kondenzátorom má len R300V aj to len jedna séria... servisák to bezplatne vymení... Bezplatnú výmenu garantujem len u mnou predaných jednotkách. Táto porucha sa týka cca 2-3 ročných modelov... Môže sa to stať aj u starších, ale nové by s tým už nemali mať problém. Iné modely ako R200, R400 a R450 sú úplne bez problémov... poruchovosť 0,01%.Odpoveď na príspevok od simon_sez:
Jasné, mi mohlo napadnúť 🙂 Tu je foto: @simon_sez aha, original je na 630VAC, bolo by vhodne toto dodrzat. https://www.avelmak.sk/index.php?lm=3...Odpoveď na príspevok od epto:
@simon_sez aha, original je na 630VAC, bolo by vh… @epto Vďaka ti, toto by som nebol našiel. 👍 Objednal som optimisticky rovno 3. Dám vedieť, keď bude vymenený, či zabralo.Odpoveď na príspevok od asex:
@purplesticks problém s kondenzátorom má len R300… @asex Ja mám rekuperáciu od teba, ale už to je zo 5 rokov...Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@asex Dá sa nastaviť RJ Komfovent tak, aby v lete… @purplesticks treba povoliť to voľné chladenie a nastaviť požadovanú teplotu. Potom by to malo samo regulovať ako treba.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@purplesticks treba povoliť to voľné chladenie a … @marsdm a ako nastaviť tie teploty ? Nie je mi to z toho nastavenia jednoznačné.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@marsdm a ako nastaviť tie teploty ? Nie je mi to… @purplesticks treba dlhšie podržať ten vybraný režim v menu kde sú všetky na výberOdpoveď na príspevok od purplesticks:
@marsdm a ako nastaviť tie teploty ? Nie je mi to… @purplesticks tuto to treba podržať a tam sa nastaví teplota a iné veci. A potom sa dá spraviť aj plánovanie a tam nastaviť kedy má ísť ktorý režim a teda rôzne výkony ventilátorov aj rôzne teploty atďOdpoveď na príspevok od marsdm:
@purplesticks tuto to treba podržať a tam sa nast… @marsdm ďakujem. Kde a ako mám nastaviť, aby sa rekuperátor v lete v noci vypol a cez deň zapol ? Hraničná teplota bude povedzme 22°C. V ktorom nastavení ?Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@marsdm ďakujem. Kde a ako mám nastaviť, aby sa r… @purplesticks treba mať zaškrtnuté políčko voľné chladenie na tej druhej fotke. To znamená, že keď bude vyššia teplota ako nastavená, tak vypne rekuperáciu a bude len brať vonkajší vzduch. Ale cez leto je asi lepšie nastavenie cez to plánovanie a tam si dať napr cez deň režim Eco s nízkym výkonom ventilátorov a so zapnutým voľným chladením a večer dať režim Normálny a tam si nastaviť vyššie percento ventilátorov, nech to viac prevetrá a tiež dať voľné chladenie.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@purplesticks treba mať zaškrtnuté políčko voľné … @marsdm " To znamená, že keď bude vyššia teplota ako nastavená, tak vypne rekuperáciu a bude len brať vonkajší vzduch. " - kde presne zapísať tú požadovanú teplotu ?Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@marsdm " To znamená, že keď bude vyššia teplota … @purplesticks maximálna teplota- keďže ak bude v lete vnútri vyššia teplota ako vonku, tak vypne rekuperáciu, aby to nezohrievalo prívodný vzduch nad nastavenú teplotu. Ale teba to v lete nastavovať až, pretože teraz keby sa nastaví max 20°C napríklad, tak sa bude snažiť dávať takú teplotu aj keby sa vnútri kúri na 23°C. Čiže v zime ja nastavujem aj 25, nech je tam rezerva pre istotu.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@marsdm ďakujem. Kde a ako mám nastaviť, aby sa r… @purplesticks akurát pozerám že ten posledný riadok tam my nemáme. Možno tou inou verziou systému. Tak neviem aké to dáva možnosti nastavenia.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@asex Dá sa nastaviť RJ Komfovent tak, aby v lete… @purplesticks AUTO – znamená že jednotka sa snaží dosiahnuť požadovanú teplotu v dome, vypína a zapína rekuperátor podľa potreby. Konštantné – jednotka rekuperuje teplo/chlad podľa aktuálnej teploty na odťahu z domu. Ak máte zapnutú funkciu voľného chladenia, táto funkcia nefunguje. Non stop – bez zastavenia – rekuprátor sa otáča neustále bez ohľadu na ostatné podmienky. Tie názvy sa môžu líšíť v závislosti od verzie softvéru a či to prekladali pre android alebo apple... robil to asi niekto iný...Odpoveď na príspevok od marsdm:
@purplesticks maximálna teplota- keďže ak bude v … @marsdm akú požadovanú teplotu nastavuješ na leto ? Aká sa ti osvedčila ?Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@marsdm akú požadovanú teplotu nastavuješ na leto… @purplesticks o pár stupňov menej než chcem aby bolo. Lebo stalo sa, že sa vonku viac ochladilo a už to začalo miešať vzduch aby neišiel moc chladný vzduch, ale v lete je to žiadúce. A cez deň minimálny výkon a na večer trochu vyšší. Pokiaľ bolo ochladenie, tak sa aj okná otvorili, lebo je to rýchlejšie.