Komfovent, alarm nízka účinnosť rekuperatora

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Potrebujem poradiť ohľadom mojej reku komfovent domekt R 400 V. Jednotku mám zapojenu cca od februára a donedávna pracovala úplne bezchybne. Teraz po lete mi začala vypisovať chybu W6 nízka účinnosť rekuperatora. Keď sa pozriem aj na % účinnosti tak sa pohybuje niekde na cca 12%. Nedokáže zrekuperovat vzduch resp vonkajší na hreje len málo. Filtre som pozeral, povysaval. Sú trochu zanesene ale nemyslím si že to bude nimi, ešte ju mam dosť kratko. Vonkajšie mriežky sú tiež voľné. Skúšal som aj pre nastaviť odtahy. Ale bez zmeny. Jednotku som aj reštartoval, dal obnovenie pôvodných nastavení ale bez zmeny. Už mi ostáva vymeniť filtre. Je vás tu veľa čo máme rovnakú jednotku tak hádam mi budete vedieť poradiť. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@purplesticks o pár stupňov menej než chcem aby b…
@marsdm požadovanú teplotu som nastavil 18°C. Prečo ak je vonkajšia teplota 12°C mi dáva teplotu prívodu 17°C - pri vypnutom výmeníku ? Nemala by byť teplota prívodu rovnaká ako vonkajšia teplota ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od purplesticks:

@marsdm požadovanú teplotu som nastavil 18°C. Pre…
@purplesticks nemôže sa ohriať vzduch v potrubí cestou cez interiér? Aké je dlhé potrubie z vonku? Lebo nám ani v zime nedáva mínusové teploty na prívode, len my to máme cca 6m kým to príde k jednotke, tak tam rátam s ohriatím vzduchu. A taktiež tá jednotka nie je extra tepelne izolovaná a je tam v chode ventilátor, čo sú podľa mňa ďalšie prvky čo upravia teplotu vzduchu.
Odpovedať

@purplesticks nemôže sa ohriať vzduch v potrubí c…
@marsdm dĺžku potrubia mám len 1.5m do RJ. Čiže k rozdielu teplôt musí zrejme dochádzať vo vnútri RJ, aj napriek tomu, že je rekuperátor vypnutý. Myslel som si, že ak je vonku 11°C, tak rovnakú teplotu budem mať aj na prívode...
Odpovedať

@marsdm požadovanú teplotu som nastavil 18°C. Pre…
@purplesticks zdravim, aka je to aplikacia? Vyzera celkom inak ako zvycajne...
Odpovedať

@marsdm dĺžku potrubia mám len 1.5m do RJ. Čiže k…
@purplesticks mne aktuálne ukazuje vonku 17°C, vonkajší vzduch 21°C a prívod 24,5°C (odvodný cca rovnako). Výmenník zapnutý.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ahojte. Od coho zalezi, ci sa v appke ukazuje udaj o relativnej vlhkosti (vid zakruzkovany udaj v prilozenom obrazku)? Niekto tento udaj zobrazeny ma, ja som ho napriklad nikdy nemal. Je to sposobene odlisnou konfiguraciou rekuperacnej jednotky (niektora to cidlo na vlhkost ma, ina nie?), alebo je len nejaky problem s jednotkou, ze tento udaj neposkytuje? V alarmoch mi nevypisuje ziadnu chybu. Taktiez by som rad vedel, ci sa da spolahnut na rozmery pouzitych filtrov v jednotke ktore udava aplikacia, alebo je lepsie radsej filtre z jednotky vybrat a zmerat. Dakujem. P.S. @purplesticks tiez sa pripajam k otazke ohladne appky ktoru pouzivas, vyzera zaujimavo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od daddo:

Ahojte. Od coho zalezi, ci sa v appke ukazuje u…
@daddo tá hodnota býva vtedy, keď je namontovaný ovládací panel (senzor je myslím v ňom). Kto to používa bez neho iba cez aplikáciu alebo notebook, tak ten to nemá.
Odpovedať

@daddo tá hodnota býva vtedy, keď je namontovaný …
@marsdm Ano, takto to moze byt. Dakujem za odpoved.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?