Klimatizácia, odvod kondenzátu, vyparovanie

Ahojte, riešime klimatizáciu do domu a žiaľ sme na to nemysleli pri stavbe. Elektrinu som ešte ako tak dotiahol, ale zvod pre kondenzát nemám kam dať, ak nechcem aby kvapkal na chodník. Našiel som na nete vyjadrenie od jednej spoločnosti čo montujú klimatizácie, že existuje nejaký "špeciálny výparník kondenzu, ktorý sa pripevňuje pred ventilátor vonkajšej jednotky. Ten ho dokáže nasať do seba teplý vzduch ho následne odparí." Ale nič viac tam nie je, nikde neviem nájsť skúsenosti, ani foto, ani technické detaily. Vôbec netuším či to je niečo funkčné alebo len marketingove ťahy. Máte prosím niekto s týmto skúsenosť?
Odpovedať
@winstonsmith nieje mi jasne aky kondenz chcete riesit? V lete pri chladeni sa tvori kondenz na vnutornej jednotke. V zime pri kureni zase na vonkajsej. Ktory vam vadi?
Odpovedať
Budeme vyuzivat klimatizaciu len na chladenie, takze ten z vnutornej jednotky. Zvycajne ho vyvedu von cez stenu hadicou.
Odpovedať
@winstonsmith môžeš to vyriešiť ako na chladničke do nádržky uloženej na teplom potrubí sa voda odparí
Odpovedať
@duzu ano, dalo by sa, dakujem. Ale ide mi o to, ako som vyssie pisal, ci ma niekto skusenosti so suciastkou z prveho prispevku.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu toto riešenie nieje moc ideálne. Voda sa odparí, v jednotke znova skondezuje, znova stečie do tej misky a kolobeh sa opakuje :-S Ďalšia vec....aké teplé potrubie?? Od čoho? Keď potrebuje chladiť
Odpovedať
To ze sa voda odpari a znovu skondenzuje, s tym pocitam. Hladam nieco o tej "oparovacej suciastke".
Odpovedať
Podla mna nieco taketo by sa dalo: https://www.hammfg.com/electrical/pro... https://www.rittal.com/uk-en/product/... Obavam sa ze pasivne realne mnozstvo kondenzu neodparis, alebo iba z velmi velkej plochy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?