Napojenie kondenzu z klimatizačnej jednotky ku vaňovému sifónu pod vaňou. Poraďte ako prosím.

Prosím poraďte ako napojiť hadičku odvod kondenzu z klimatizačnej jednotky pod vaňou na vaňový sifón alebo použiť nejaký vhodný malý sifón na kondenz a napojiť to na kanalizačne potrubie za vaňovým sifónom (samozrejme pod vaňou. Viem že toho tu je viacej ale nikde som nenašla ten môj prípad.
Odpovedať
No do kanalizácie napájať je to také🤷‍♂️ kondenz ide samospadom takže tam nemôže byť klapka. Môže ti tlačiť smrad naspäť
Odpovedať
Použi toto medzi sifónom pod vaňou a klimatizáciou. Je to overená vec. https://images.app.goo.gl/qDUHXtcmmJR...
Odpovedať
@dorottka16 to je podomietkový sifon, no ja ho nemam kde dat na stenu, nechcem mat dvierka na obklade 60x120 ci ako ho dam pod vanu?
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad kupelnu uz mas, alebo len stavias? Fotka s nakresom situacie by pomohla.
Odpovedať
@mgx staviam prave, nemam teraz foto, je to totalne holopriestor, odvod z klimy je zvedený po stene a ma vyustiť pod vaňu a pri vaňovom sifone sa ma napojiť buď na vaňovy sifon alebo sa dať vlastný sifon a na yvodovom potrubi od vane sa ma pripojit ku nemu asi nejakým medzikusom.
Odpovedať
napojit este pred vanovy sifon. Tym padom to bude cele fungovat ako bezna voda z vane, prechodu smradu z kanalizacie do interieru zabrani vanovy sifon.
Odpovedať
@marrad Dorotka 16 vám radi dobre. Pod vaňou dajte odbočku. Ten sifón má tuším 30 napojenie. Vaňa má mať 50. Je to najlepšie riešenie.
Odpovedať
@epto ano presne tak uvažujem , len neviem kde to na tom vaňovom sifone napojiť, nie je tam tak moznosť, alebo sú nejaké prvky, ktoré sa tam domonutju?
Odpovedať
@marrad fuu to neviem ci je nejaký medzi kus na vaňové sifóny, treba sa informovať obchode ale hlavne si treba dať pozor nato aby odpad (kondenz) siel rovno do odpadu bez akýkoľvek prevysov tzn ziadne miesta kde by mohla voda ostať stáť v odpadovom potrubí lebo je viac než pravdepodobné ze voda nebude odtekať.
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad - v zasade 2 moznosti-> 1) gulickovy podomietkovy sifon + servisne dvierka alebo vyrezany diel v obklade (pod klimou) https://www.topklima.sk/eshop/?504,en... 2) vlastny sifon pre klimu pod vanou. Tzn. odbocka DN50, sifon pouzit bud vyskladany z dielcov, alebo kludne aj sifon pre kondenzacne kotle. Klimatizacna hadicka pre kondenzat byva 16/18/20, tak sa treba spytat aku chcu pouzit. Ak pevne rurky, tak redukovat po sifone na DN32 a tahat az ku klime, tam sa da potom taky redukcny stupel a hadicka z jednotky sa pripoji rovno do neho. Ale toto si treba presne prejst s montermi, kde presne to chcu. Buduca jednotka musi miesto pripojenia zakryt. Pocas celej cesty pre kondenzat musi byt spad. to co napisal @epto nie je dobre, musel by si mat specialny vanovy sifon s napojenim napr. na pracku. riesenie 1/2 je lepsie, vlastny sifon.
Odpovedať
@mgx myslela som takýto sifon, tam je odbocka, : https://www.koupelny-ptacek.cz/sifon-...
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad ale ten sifon stoji 200e 🙂. ale su to tvoje peniaze. zavolaj si vodara, ten ti to spravi tak aby to bolo dobre.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marrad A čo tak trochu porozmýšľať a urobiť jednoduché riešenie. Pod rekuperčku priviesť odpadové potrubie, ako pod umývadlo a potom tam dať takýto jednoduchý sifón a strčiť doň hadičku. https://www.baustore.sk/alca-plast-si...
Odpovedať
@ruren to nie je dobre riešenie. V období keď sa dlhšie netvorí kondenz sifón vyschne a odpad začne smrdieť …
Odpovedať
@dorottka16 Nezacne da sa kupit aj model v ktorom je gumova gulicka ktora to utesni tento:https://www.alcaplast.sk/sk/sifony/sifony-pro-odkapavajici-kondenzat/aks5-detail cenovy rozdiel je asi 3 vs 5 eur
Odpovedať
@dorottka16 Ja to mám tak už piaty rok a ešte sa nestalo, že by mi niečo smrdelo
Odpovedať
@e1ement Ten je dobrý. Do toho sa dajú vložiť až 3 hadičky. @dorottka16 Keď sa pridá aj hadička od bojlera, ani ta gumová gulička nemusí byť.
Odpovedať
@marrad potrubie medzi terajsim sifonom a vanou doplnit o odbocku, a na odbocku napichnut spiralovu hadicu od kondenzu.riesenie za 2,50, a 10minut prace
Odpovedať
@marrad Ja to riešim takto - je to originál sifón pre klimatizácie a zatiaľ stým nebol problém.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?