Odvod kondenzu z klimy do prackoveho sifonu --> odsranenie zvukov

Ahojte, v stene je zabudovany prackovy sifon do ktoreho bola napojena pracka, avsak nakolko sme potrebovali odviest kondenz aj z klimy tak sme dali rozdvojku na sifon, teraz ide jedna cast do pracky a druha do klimy. Avsak ked perie pracka tak ked vypusta vodu, tak je pocut zvuky vo vnutornej jednotke klimatizacie vo vnutri v byte co je dost neprijemne. Vedeli by ste prosim poradit ci by sa to dalo nejako poriesit? Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
Vyviest ten kondenz do odpadu cez sifon. Napr. HL138
Odpovedať
@marekbando sprav obluk/sifon na klimovej hadici nech ho zaleje voda, mozno to bude stacit
Odpovedať
@supiiik Dakujem pekne za radu. Toto by bolo asi najistejsie riesenie, len co citam popis toho sifonu na klimatizaciu tak to hlavne zabezpecuje sireniu pachu. Ale ja sa obavam, ze ako pracka vytlaca vodu cerpadlom, tak sa ta voda dostava aj do hadice ktora odvadza kondenz. Myslite, ze ked tam dam ten syfon, tak to zabrani aj pretlaceniu vody z pracky do kondenzovej hadice?
Odpovedať
Urob väčšie koleno, potom ak nepomôže, ešte väčšie, až kým práčka nedokáže pretlačiť ten vodný stĺpec...
Odpovedať
@marekbando Tak idealne je dat ten sifon vyssie, ako je vyvod pracky, ale ak by aj nie, tak ten sifon ma gulicku, ktora brani prenikaniu zapachu do klimatizacie v zime, ked je sifon vyschnuty, ale zaroven posobi ako spätná klapka, cize by to podla mojho názoru mohlo pomoct.
Odpovedať
https://aquacentrum.sk/produkty/T0603...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?