Môžem odpad z kondenzačného kotla odvádzať do ČOV?

Ahoj, budem riešiť výmenu plynového kotla. Uvažujem nad kondenzačnym a neviem, či je vhodné odpad odvádzať do ČOV. Máte s tym niekto skúsenosti, je to v pohode, alebo by bol problém?
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 kondenz je čistá voda, kľudne do odpadu.
Odpovedať
@dominik_galaba ck to je????? Toto nemyslis vazne. Ta cista voda zozere hlinik a odola mu len plast a nerez. Ale moze ist do Cov ky je to male mnozstvo.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/kana... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... @dominik_galaba Od cistej vody to ma teda hoooodne daleko.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek moja chyba, ja som tú ČOV prehliadol ....
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
@dominik_galaba kondenz z čistou vodou je len z pary z destilovanej vody, ale každá iná skondenzovaná tekutina obsahuje i iné látky ktoré vznikajú spaľovaním pri rôznej teplote, niekedy sme mali asi v 8r. zákl. školy praktiká z chémie, to bola iná zábava ako na silvetra
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
môžem s kondenzátom z kotla polievať ihličnaté stromy a kríky
Odpovedať
@lubatar66 nie
Odpovedať
Profilova fotka
@naparapty rozhodne nie, ak chces zdevastovat vsetko zive, nech sa paci. nie je to podla mna vobec bezpecne.
Odpovedať
@dangs preco oznacujes mna? Ja som sa nepytala.
Odpovedať
máme COV aj kondenzačný kotol a kondenz som priamo napojil do odpadu ...5 r. fungujeme a nikoho som nezabil v čističke 🙂
Odpovedať
@dangs Ale no. Kondenzát z kotla som celú vykurovaciu sezónu lial tam, kde mám trávnik a skalku. Trávniku ani rastlinám v skalke nič nieje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
na uvod vykurovacej sezony som nemam zapojeny vyvod kondenzu do odpadu ale iba do vedra. Za 24h nakondenzovalo cca 10l "vody". Bola cira a zdala sa byt cista, avsak kvety by som s nou nepolieval. Ci je okolo 10l/24h pre COV vela alebo malo, vsak netusim.
Odpovedať
Záleží aj na tom,z akého materiálu je vyrobený výmenník kotla.Ak z nerezu,tak ten kondenz rozpúšťa minimálne.Ale tie z hliníkovych zliatin rozpúšťa a je to vidieť aj v sifone kotla,aké svinstvo sa tam usádza.
Odpovedať
Ani s tym zranim hlinika to nieje take horuce. Mal som celu zimu vo vedre, kde sa zberal kondenz hodeny AL pliesok, nebolo mu nic. Tak nieviem, kolko to zozratie trva, ked cca pol roka ani stopy.
Odpovedať
@kejsix My zasa prevadzkujeme kotle ako hlinikove,tak nerezove,sice vykony v 100vkach kW.Wolf hlinik,Viessmann nerez.Sifony Wolf-ov treba pravidelne čistit od šedého sajrajtu.
Odpovedať
@dusan72 OK, je to ina plocha a vlastne k tomuto nijake odborne stanovisko nemam... len ma svojho casu strasil znamy, ako sa mi rozpadne kanalizacna rura (rekonstrukcia, cast je proste 80cm AL rura, ktora kym drzi, nemienim ju vymienat), to ma priviedlo k pokusu.
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 keď nevieš opýtaj sa googlu https://vytapeni.tzb-info.cz/vytapime...
Odpovedať
@eagleowl na googli najdes vsetko, to je fakt 😄 aj ked nie zakazdym sa oplati verit vsetkemu, co sa tam clovek docita 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@jaros55 iste všetkému sa veriť nedá ale zdraví sedliacky rozum zvyčajne stačí na posúdenie dôveryhodnosti zdroja.
Odpovedať
@milos35 a prečo by si to nemohol odvádzať kam chceš? Kvety, stromčeky s tým polievať zrejme nebudeš, lebo kondez je do istej miery agresívnym, ale inak vylej to kam Ťa napadne. Keby bol kondenz z kategórie nebezpečných odpadov, neboj sa, už by nám "zelená lobby" nanútila mať ku každému kotlu zberacie nádoby na kondenz a my by sme sa museli preukázovať dokladom, že kondenz odovzdávame "špecializovanej firme" určenej na jeho likvidáciu 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?