Koľko ste zaplatili za inštaláciu kondenzačného kotla?

Viete mi poradiť, či je veľa 900 € za inštaláciu kondenzačného kotla a zásobníka Junkers ZSBR16-3 do novostavby, plynová prípojka je pripravena aj odpad aj voda aj kúrenie, vraveli ze je to robota na jeden den, pričom materiál dali - komín - 100 eur a nešpecifikovaný inštalačný materiál 240 e, montažne prace 340 e, uvedenie do prevadzky 120 e + nejaka doprava.
Odpovedať
@majomt najviac sa mi paci polozka "uvedenie do prevadzky". Ked sa narodim druhykrat, checm byt instalater kotlov.
Odpovedať
@majomt pred dvoma dňami som riešil presne toto isté: práca hotová za 5 hodín, mal som dvoch majstrov: zavesenie kotla Immergas zavesenie bojleru Dražice prepojenie kotla s bojlerom a rozdeľovačom podlahovky zapojenie všetkých prepojovacích potrubí, hadíc, kolienka, izolácie, kondenz, čerpadlo práca cena 250€ ale do prevádzky som sústavu ešte neuviedol, nakoľko tento týždeň len dostanem hodiny
Odpovedať
je to strasne vela . ak vravite , že to bola robota na jeden den ked bol komin za 100 eur tak predpokladom že vyvrtali dieru cez stenu a sup metrový prechod cez stenu . tu 100Eur sedi za matros ten nešpecifikovaný inštalačný materiál je zrejme za prepojenie Eurotisom medzi kotlom a zasobníkom a napojenie kotla ak tam je v cene aj termostat a ekvitermicke cidlo alebo total filter tak tých 240 Eur ujde. 340 + 120 Eur sa mi zda extra vela to je 460 Eur za nahodenie kondenzacneho kotla a jeho spustenie sa bežne učtuje 250 Eur v tom je aj diera cez komin a montaz komina. učtovat dalších 120 Eur za uvedenie do prevadzky je už len zdieranie ked to nieje v tých 340 tak nech idu do riti!
Odpovedať
Vlastne treba zapojit iba ekvitermiku, termostat a pec spojit s vodou, plynom a kurenim a vyviest komin. Tod vsjo...
Odpovedať
@majomt Zabudol si na razitko od spustacieho technika v zarucnom liste :-)
Odpovedať
asi to je to najdrahsie.... inac si to neviem vysvetlt
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek lenze ces stěnu sa komín robit už nemoze.
Odpovedať
Tak-tak, dnes už "cez stenu" by nemal nikto novostavbu skolaudovať... Maximálne pri rekonštrukcii. Všetky dymovody musia ísť nad strechu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 no nemal, ale kolega kupil dom skolaudovany 2013 a komin trci cez stenu a reviziu ma :), by ma fakt zaujimalo ako je to mozne.
Odpovedať
300 eur dokopy to stalo mna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahojte, asi vymenime kotol za novy, lebo sa nam stary pokazil a vyzera to tak ze do neho vrazime teraz 300 EUR a o 2 roky dalsich 200. Tak sa mi zda rozumnejsie ho vymenit. Zaujima ma, ale kolko je bezna cena za jeho instalaciu (nahodenie kotla a jeho spustenie). Za montaz pytaju 198, material na pripojenie 50 a uvedenie do prevadzky 50. Zda sa mi to teda dost, neviem kolko to potrva, ale myslim ze ani jedno doobedie nie, mozno sa mylim.
Odpovedať
@libka1 to je normálna cena!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gkrivanek dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?