Bojler s tepelným čerpadlom

Dobrý deň chcem sa opýtať či má význam kupovať bojler s tepelným čerpadlom,keďže ceny elektriny budú trochu vyššie ako sme zvyknutí. Myslím niečo takéto https://www.gas-tm.sk/ariston-nuos-pr...
Odpovedať
Má to význam Obzvlášť, ak starší už dosluhuje a není v pláne väčšia investícia do úsporných opatrení. Ale ma to svoje špecifiká. Záleží na umiestnení toho bojleru. Treba si uvedomiť, že je to tepelné čerpadlo, ktore odoberá (tepelnú) energiu zo svojho okolia a tá tam musí byť nejakým spôsobom byť dodaná, doplnená.
Odpovedať
Do akej stavby?
Odpovedať
Profilova fotka
@frko tiež nad tým uvažujem do budúcna , len tá cena mi príde že to išlo riadne hore, pozeral som na tie pred rokom a stali tak do 600€ a teraz kukam že 1100€
Odpovedať
@kejsix rodinný dom vykurovany tepelným čerpadlom
Odpovedať
Tak to v tomto prípade je hlúposť... RD vykurovany TC a ohrev TUV je riešený ako? Alebo RD je iba v pláne? Prečo to TC neohrieva TUV?
Odpovedať
@frantisekca lebo TC máme iba na podlahové kúrenie,nizkoteplotne
Odpovedať
Ja mam TC Hitaschi s 220l zásobníkom na vodu…zásobník je zabudovaný v TC, ziaden bojler nikde vesat netreba
Odpovedať
Je hlúposť aby TC dodávalo teplo do domu a následne bojler časť toho tepla koncertoval do vody. Úspora bude akurát tak cez horúce dni, kde sa časť tepla z interiéru dá do toho bojlera. Avšak tie TC v tých bojleroch nie sú žiadne zázraky, čo sa týka účinnosti, efektívnosti. Vzhľadom na výkon TC čo je na kúrenie, zvážiť ho o doplnenie o bojler s výmenníkom, alebo uvažovať o inej forme ohreve TUV.
Odpovedať
@frantisekca aká je vhodná iná forma ohrevu tuv v tomto prípade? Fotovoltaika? 😄, alebo solar?
Odpovedať
@tomas89374 Podľa tvojich príspevkov je to voľba využiť dotácie z programu obnovy rodinných domov, bez ohľadu na to, či je možné splniť podmienku... Takže tu si zas mimo...
Odpovedať
@frko Tak k TČ pridajte zásobník na TUV.
Odpovedať
@frantisekca mimo si asi ty keď tu pleties dotáciu o ktorej nikto nehovorí. Podľa tvojich príspevkov to bude asi fotovoltaika a rovno na ceky dom nadrbat,vsak dakedy sa to splatí. Hlavne ze bude zarobené.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tomas89374 Neviem prečo máš stále potrebu na mňa reagovať. Komplexy si skús liečiť inde. Spĺňaš všetky predpoklady pre internetového trola. Dôjdu argumenty, nastupujú urážky, osočovanie.
Odpovedať
@frantisekca precitaj si po sebe co si napísal. Pleties tu dotáciu a zavádzas v komentároch na mňa, preto musím reagovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@frko montoval som od vaillant aj stiebel eltron..fungujú v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
@frko v tvojom pripade by bolo lepsie kupit nepriamoohrevny zasobnik vhodny k TČ velkost aspon 200litrov, este budes potrebovat 3cestny ventil a niekoho kto ti ho pripoji, bude to stat viac ako ten bojler s tč ale je to lepsie riesenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?