Boiler s tepelným čerpadlom

Zdravim chcel by som sa spýtať je možnosť vykurovať dom cca 100m2 boilerom s tepelným čerpadlom značky Ariston NUOS EVO A+ 110 WH 3629057. Kúrenie by bolo napojené na teplovodnu podlahovku+by sa prikurovalo tepelným čerpadlom vzduch vzduch.
Odpovedať
@petulo23 to ma aký zmysel, to chcete ohrievat TUV alebo kúrenie???
Odpovedať
Vykurovať bojlerom? A ten bojler bude ten vzduch brať kde? Z domu? Výkon toho bojlera je docela malý, to stačí tak na ten bojler. Len naozaj nechápem, že chce niekto perpetuum mobile z toho bojlera???
Odpovedať
Chcem to napojiť na vodnú podlahovku, miesto elektrokotla. Áno výkon možno malý ale bude tomu pomáhať tepelné čerpadlo vzduch vzduch/klimatizácia
Odpovedať
@petulo23 na toto zabudni, ma to maly vykon plus obmedzenu funkcnost pri nizsich teplotach. Ked uz tak prerob klimatizaciu na kurenie do podlahovky.
Odpovedať
@petulo23 A dokážeš pochopiť, že ten bojler odoberá teplo zo svojho okolia, ktoré potom odovzdá vode? A ty chces, aby tá teplá voda z bojlera, odovzdávala teplo do domu, odkiaľ ho zas odoberie ten bojler? To rovno môžeš kúpiť elektrický radiátor, ktorý stojí 40€ a nie ten bojler ...
Odpovedať
Ochladzuje to vzduch o 2 stupne.
Odpovedať
@petulo23 Ochladzuje to vzduch v dome. A ten vzduch dome chces ohriať ako? Čím? Tým bojlerom? Takže najskôr akože ohreješ a zároveň ochladíš? Zamysli sa vážne nad tým, čo chceš a čo tu píšeš.
Odpovedať
Opäť dôkaz, že školstvo v tejto krajine je na kolenách...
Odpovedať
Tento typ sa nedá použiť. Jeden iný sa použiť dal, s dodatočnými opatreniami, aj sa zopár inštalácií urobilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ahoj, nie ze by som chcel pouzit bojler na kurenie ale preco konkretne tento nejde pouzit?
Odpovedať
@rusty727 Niektoré mali možnosť nasávania a výfuku z exteriéru. Problém je však ten, že tie čerpadielka na tých bojleroch sú naozaj malé, piestikove a nie sú vstavané na mínusové teploty.
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca neda sa pouzit na tuv aj kurenie naraz pretoze nema v sebe vymennik, inak ma nasavanie aj vyfuk. Kompresor je rotacny ale prikon 250-350W no...myslim ze to dokaze aj odmrazovat, ma to 4cestny ventil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Kompresor má príkon 250 W. Technické dáta hovoria, že do -5°C. Chladivo R134A. Neviem akým spôsobom sa dá daný bojler využiť na kúrenie, keďže -5°C a menej je mimo jeho pracovný rozsah. Nehovoriac o tom, že už pri teplotách okolo 0°C bude jeho účinnosť mizivá a teda množstvo dodávaného tepla taktiež. Už pri izbovej teplote nahrieva ten zásobník asi 8 hodín. Takže nejaká úvaha o kúrení do podlahovky je nezmysel.
Odpovedať
@kejsix a sedliacky rozum uz vyhynul...
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca pri nasavanom vzduchu 20°C pisu 6:30hod z 15°C na 55°C, tu by som chcel len napisat ze pri pouzivani ked sa clovek napr osprchuje tak zohrieva hodinu aby si niekto nemyslel ze mu to bude doma vrcat pol dna..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?