Podvod s tepelným čerpadlom

- hlavný dodávateľ stavby - firma A - subdodávateľ kúrenia - firma B S dodávateľmi A a B sme sa dohodli na istej konfigurácii TČ, avšak firma B dodala iný model, s výkonom menším o 1,45kW. Bohužiaľ som si to všimol až po pol roku. Na faktúre nie je zapísaný presný model, iba označenie modelovej rady. Jediná dokumentácia kde je zapísaný presný model je email od firmy A - nie priamo od dodávateľa TČ (firma B). Dodávateľ kúrenia sa vyhovára, že vraj dodal to na čom sme sa dohodli (a čo je na faktúre) a že email nie je priamo od neho ale od firmy A, takže sa vraj stala niekde "administratívna" chyba. (S čím samozrejme nesúhlasím, očividne dodali lacnejší model aby sa na rozdiele obohatili.) Hlavný dodávateľ stavby (firma A) už bola v tom čase "mimo hru" a faktúru som teda vyplatil priamo dodávateľovi kúrenia (B), takže firma A odmieta brať za to zodpovednosť. Otázka je, či sa s tým právne dá niečo robiť (Obchodná inšpekcia a pod.)?
Odpovedať
zabudni. ty si komunikoval so subjektom A, s ním si dojednal konkrétny typ. s nimi si to potom ďalej neriešil. nechápem, ako si dovolíš povedať, že "odmietajú za to brať zodpovednosť". Ty skús reklamovať svoje potomstvo bývalému tvojej ženy... So subjektom B si niečo dojednal, objednal, prevzal a zaplatil. To, že si sa v niektorom bode pomýlil, je tvoj problém. dôležité je, že si faktúru zaplatil, teda súhlasíš s jej obsahom. z toho ťa žiadny právnik či SOI nevyseká. akurát právnik by sa na tebe nabalil, ale to je druhá vec. Ak by aj bolo tak, že dodali iné TČ ako je na faktúre, tak oni sa môžu tváriť, že dodali presne to, čo je na faktúre, veď si to aj prevzal a zaplatil. nie je ich problém, že teraz tam máš iné.
Odpovedať
@worker_falcon Ty skús reklamovať svoje potomstvo bývalému tvojej ženy... 😄😄😄😄 Pobavilo
Odpovedať
@wofowi worker falcon ma pravdu. S tym uz nic nespravis, zmier sa s tym. Je to sice blbe, ale nepadne ti kvoli tomu strecha na hlavu. Firmy robia aj horsie odrby.
Odpovedať
Ako premyslam, nenapada ma nic a este ked je to aj po tak dlhej dobe. ako podla mna bola ppotrebne kontrola hned po dodavke. ale zas stavaju sa aj horsie veci
Odpovedať
@adius potomstvo? každé 4-té má vraj iného otca ako manžela
Odpovedať
@duzu Ale je aj taký tato, čo má jedenásť s desiatimi ženami čaká dvanáste a veselo pokračuje v druhom kole aby 20 detí mal s desiatimi ženami...
Odpovedať
@worker_falcon

nechápem, ako si dovolíš povedať, že "odmietajú za to brať zodpovednosť".

Zabudol som povedať, že tomu samozrejme rozumiem, len som to chcel uviesť pre úplnosť.

Ak by aj bolo tak, že dodali iné TČ ako je na faktúre, tak oni sa môžu tváriť, že dodali presne to, čo je na faktúre, veď si to aj prevzal a zaplatil. nie je ich problém, že teraz tam máš iné.

Vyplatil som predfaktúru. To, čo doviezli som už bohužiaľ nekontroloval. Človek má pri stavbe dosť starostí na to aby kontroloval každú prkotinu. Samozrejme TČ za niekoľko tisíc nie je žiadna prkotina... Niečo sa mi na tej predfaktúre nepozdávalo, ale nebol som si istý čo. Pri spätnom pohľade vidím čo to bolo - presný model. Ak by tam bol uvedený, bol by som si skontroloval či je to ten, na ktorom sme sa dohodli.

Odpovedať
Profilova fotka
@wofowi odpovedáš si prakticky sám mal si to skontrolovať, ja by som.
Odpovedať
@duzu No a? V kontexte v akom to napisal worker falcon mi tvoje info pride uplne zbytocne 🙂
Odpovedať
@dominik_galaba hej, lenže k chybe došlo už pri objednávke resp. predfaktúre. nebol špecifikovaný konkrétny typ, iba rada. a bum.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon tak to je mrzutá situácia ale myslím si že z tohto sa nebude dať vyklučkovať.
Odpovedať
Ja mam podobnu skusenost - ale doplatil na to moj dodavatel a vlastne aj ja. Robili mi stropne chladenie Uponor, Uponor to aj naprojektoval a dodal vsetko potrebne - obchodak, vsetko sa dalo, nieje ziadny problem atd., co sa nespotrebuje sa vrati na sklad. Ked sa zakazka skoncila, moj dodavatel chcel vratit niekolko 100m trubky, nejake dalsie veci - hodnota niekolko 1000EUR - no a uz sa nedalo 🙂 Obchodak sa tvaril ze vec je uzavreta, ze sa to nikdy nedohodlo. No a dalsia etapa bola, ked sa to zacalo spustat - zistilo sa, ze riadenie je 2x (teda ja som zaplatil za 2 riadenia - strata mozno 1000EUR + robota), nespolupracuje a teda to treba demontovat a opravit (dalsich 500EUR robota). Takze je to presne tak ako pises - clovek ma vela problemov na stavbe, ale netrap sa s tym - take veci sa stavaju aj o level vyssie u dodavatelov. (Je to na grcanie, ale sme na slovensku - tak to tu chodi 🙂 )
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?