Aktivna rekuperacia skusenosti

Ahoj. Uvazujeme nad aktivnou rekuperaciou. Ak su tu uzivatelia s realnymi skusenostami tak bude rada ak sa podelia...ci by si ju dali znova, alebo radsej nie. Predsa len je to investicia, ale ak plni vsetky funkcie ktore nam boli prezentovane (ohrieva, chladi, zohrieva vodu a vetra) tak by sa mozno oplatilo. Dom by mal mat do 140-150 m, kurenie asi el podlahovka, drevodom. Dakujem za prispevky.
Odpovedať
Ahoj, my mame Nilan Compact uz 7 rokov. Za nas spokojnost. Kurene aj chladenie u nas funguje dostatocne (ked nie, zapnem na par hodin klimu), teplej vody tiez dost (el.ohrev vypnuty, 4 osoby v dome) ale mame poriadne zatepleny dom (blizi sa k pasivu). Jedine co by som vytkol, nemame ovladanie cez apku (mozno uz teraz existuje). Pravidelne menim filtre (kazde 3 mesiace). Kupil som balik filtracnej tkaniny za par eur a len vystrihnem pozadovany rozmer. Robota na 5min.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nororo:

Ahoj, my mame Nilan Compact uz 7 rokov. Za nas sp…
@nororo vdaka za info. Takze na ohrev vody staci? Sme tiez styria. Kolko prikurujete ked je napr taka zima ako teraz? 0-5° vonku? Cim ste zateplovali? Mate murovany alebo drevodom? Ovladanie cez apku uz samozrejme je. Vravel nam to pan z firmy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mionag:

@nororo vdaka za info. Takze na ohrev vody staci?…
@mionag v zime ohrev vody staci pre 4 na sprchu. V lete pocas chladenia je az moc horucej vody. Vcera som klimu zapol na 5hod. Zateplenie eps, murovany dom. Ale vela zalezi od projektu domu: velkost, tvar, osadenie na pozemok... To, co funguje u nas, v inom dome nemusi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nororo:

@mionag v zime ohrev vody staci pre 4 na sprchu. …
@nororo super, tak vdaka za informacie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mionag:

Ahoj. Uvazujeme nad aktivnou rekuperaciou. Ak su …
@mionag Pozri diskusiu Rekuperácia Nilan Compact - skúsenosti
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lvasko:

@mionag Pozri diskusiu Rekuperácia Nilan Compact …
@lvasko vdaka, takto mi nenapadlo hladat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?