Tepelné čerpadlo a rekuperácia Econordic - skúsenosti

Mate skusenosti alebo recenzie s econordic tepelnym cerpadlom a rekuperaciou?
Odpovedať
@virnik27 nejde to prehrat...
Odpovedať
@virnik27 nejde mi to ani cez safari, ani cez chrome. Na youtube som ho nasla, ako sa vola video, ktore si mi odporucal? Ma ich tam velmi vela.
Odpovedať
@virnik27 dakujem, pozrela som si par videi, ale o flexite, resp. econordicu som nenasla zmienky...
Odpovedať
Vôbec tam nie je zmienka o Flexit značke a už vôbec nie o EcoNordic. To, čo je za trápna reklama, že človek sa pýta na jablka a niekto zacnej odpovedať o zhnitej kapuste... Je tam asi tá najhoršia jednotka na trhu Vent-Axia. EcoNordic od Flexitu mám doma, už je za nami prvá zima a skúsenosti sú fantastické. Máme od Flexit aj centrálny vysávač. Firma flexit u nás natočila aj video. Posielam liek:https://www.youtube.com/watch?v=T8cmnvNKOCA&t=3s
Odpovedať
@sadell Ešte možno k skúsenostiam: Pôvodne sme mali v dome tepelné čerpadlo split od značky ****I* v energetickej triede A+. Spotreba bola dobra ale vonkajšia jednotka bola blízko domu a v noci sme počuli nepríjemný zvuk až do spálne. Dosť to vadilo mojej manželke. Inštalačnú firmu sme oslovili či by sa to dalo vymeniť. Dali nám EcoNordic of Flexit. Kedže EcoNordic nemá vonkajšiu jednotku, problém s hlukom sa hned odstránil. Po prvej zime viem spokojne povedať že náklady oproti splitovemu tepelnému čerpadlu boli cca 30% menej. ajviac sme ušetrili na príprave TUV. Práve tam máme največšiu spotrebu a EcoNordic ju celu zimu ohrieval bez špírály, iba kompresorom a to až na 65 C...Takže tak, ak by smte chceli vedieť viac klidne mi napiste, pripadne poslem foto.
Odpovedať
@virnik27 teraz som telefonovala s p. Sykorom, povedal mi, ze znacku Nordic nepozna, ze o nej nehovoril.
Odpovedať
@tony_po je tu dosť tém ohladom TC a splitu, ako aj hluku, musel si kupiť aby si zistil že sa dá aj inak. Práve takýmito čínakmi sa tu devalvuje " značka TC vyduch- voda " Moja vonkajšia jednotka all in one, nevydáva skoro žiadny zvuk aj ked pri nej stojím a SCOP má 4,78. Kedy som chcel len internú all in one jednotku s nasávaním vyduchu s exteriéru ale hovorili mi že vzhľadom na vzduchové prietok bývajú skor nižsích výkonov alebo nižšou učinnostou , tak neviem. či je to pravda
Odpovedať
@janopopovec Staré tepelko bola Japonská firma... a Econordic je vyrobený v Nórsku. Mam suseda čo ma split a nehučí mu, ale u nás problém bol...+výmenou sme získali aj vetranie s rekuperáciou a vzdialený cloud.
Odpovedať
@janopopovec je
Odpovedať
@virnik27 klasické systémy technických miestností už zapadajú prachom popravde, no sú stále používané a preferované - no postupne sa tlačí na inovatívne technológie, ktoré zabezpečujú ekonomický prínos pre celú rodinu...montovali chlapi jednotku neďaleko od nás známemu, šlo o jednotku niečo okolo 400 m3/4... je max spokojní, aspoň čo som s ním rozprával teda no, je rád, že nemusí riešiť odvod kondenzátu - mal zlá skúsenosti s doskovými výmenníkmi.
Odpovedať
@tony_po A nemali ste hraničný horný výkon a preto tak mohlo fukať? ja mám trocha naddimenzovaný výkon a aj preto mi ide tichšie.
Odpovedať
@janopopovec A aké konkrétne máš TČ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ralf364 snád to nebloknú za reklamu :) Stirebel Eltron HPA-O 10 c premium / kurenie-chladenie/ Som veľmi spokojný, mal som iný Stiebel Eltron s menším výkonom a tiež ho bolo viac počuť. Kedže sa mi kazil prepínací ventil medzi kurením a prípravou TUV / z nepochodpotelných dovodov, možno rozdiely tlakov v potrubí, nezistili / dali mi zadarmo nové a o triedu lešpie , samozrejme v rámci servisu. S týmto som nadmieru spokojný , a mám omnoho vyšší výkon aj na chladenie - tuším pri A35/W18 až 15kw, to mi hravo podchladí dom k dokonalosti.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@tony_po moc krásny dom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Môžem poprosiť nejaké fotky a koľko vás to stálo komplet s montážou so všetkým? Mohol by som Vám zavolať? Mal by som zopár otazok. Dakujem
Odpovedať
@tony_po môžem Vas poprosit o info,fotky alebo telefón, mal by som pár otazok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?