Tepelné čerpadlo a rekuperácia - predpríprava

Ahojte, som vo fáze stavby domu - dokončovanie základovej dosky a chcem sa opýtať či je potrebné riešiť nejaké prívody odvody z rekuperácie alebo TČ v základoch. Predpokladám že nie, projekty mám len také informatívne, keďže samotné rozvody v rámci domu nie sú už potom problém, otázka je len či niečo neriešiť aj v tejto fáze. Vďaka
Odpovedať
@erik8989 otvory budeš mať cez fasádu?už teraz by si mal vedieť kde bude vonkajšia jednotka, alebo budeš mať systém spoločný bez von. jedn.?
Odpovedať
@duzu bude vonkajšia jednotka - pozíciu ešte presne neviem, ale predpokladám kde. Priviesť tam v zemi chráničku?
Odpovedať
@duzu ono by som ju chcel dať z boku domu, je tam 1m miesta po plot. to by potom bolo hneď vedľa technickej miestnosti cez stenu.
Odpovedať
@erik8989 môžeš bude to tak viac kryté, ako vzduchom
Odpovedať
@duzu ok, a mám ťahať niečo zemou (elektrina, komunikácia) alebo to pôjde všetko spolu s medenými rúrami priamo cez stenu? Mám ešte na výber. Neviem aký je postup a keďže ešte nemám vybratého dodávateľa tak to nemám s kým odkonzultovať.
Odpovedať
@virnik27 mám, ale chcem ju dať inde. No aj keď je to v projekte, nerieši sa tam prívod ani nič, na túto časť nemám zatiaľ konkrétny projekt.
Odpovedať
@erik8989 ja som ti z chcel dať inde vonkajšiu jednotku ale keď dosiek chlapík z firmy tak to zmenil. Asi lepšie mať najprv firmu vybratu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?