Tepelné čerpadlo, rekuperácia, chladenie 272m2

Ahojte, vedeli by ste mi poradiť nad výberom tepelného čerpadla do 2.podl. domu, 272m2. Vonkajšia izolácia 15cm polystyrén, stropy 50cm vata. Tepelné čerpadlo, vzduch voda, podlahové kúrenie všade na oknách vonkajšie žalúzie. Rekuperáciu aká ? entaplicky rotačný výmenník ? s chladením ? + kanálová klimatizácia ? či chladený strop ?
Odpovedať
@daniel_ondrovic kolko mas na to penazi a co si ruesil v projekte?
Odpovedať
Skúsme peniaze najskorej neriešiť, 1np. máme nad stropom (sadrokartonom) 35cm priestoru. resp. nech nemusím všetko rozpisovať na čo sa presne pýtaš ?
Odpovedať
+ Fotovoltaika 10kw bude na streche
Odpovedať
@daniel_ondrovic co mas v projekte, ako riesene TZB. Ci projekt bez TZB a ideme to naprojektovat na fore? Od penazi sa to odvija vsetko. Da sa to totiz poriesit ako jeden system alebo ako x malickych na seba nesuvisiacich. Jeden moze byt financne narocny uzivatelsky privetivy. Druhy financne menej narocny a uzivatelsky komplikovanejsi.
Odpovedať
Bez TBZ, poďme riešiť tu a poďme tou cestou finančne náročnejší. Nemusí to byť zase Bentley medzi TC, atd. ale vyšší štandard (mercedes) medzi systémami zabezpečujúcimi klimu v dome.
Odpovedať
@daniel_ondrovic Ta 10kWp FVE na zaklade coho?Alebo peniaze su neni problem tak sup na strechu kolko distribucka povoli? Urcite by som siel do chladenia stropom namiesto fukanej AC.Komfort ke neporovnatelny a ked uz ides riesit TC,tak ke to aj pomerne jednoduche. Rekuperaciu zalezi co od nech ocakavas.Chces si regulovat aj vlhkost v dome,....? Daj vstupne udaje (tvoje poziadavky a priania).
Odpovedať
Ked chces mercedes, tak hlavne zrus TC vzduch-voda a daj TC zem-voda (s invertorom) + vrt. Chladenie jednoznacne stropne, pasivne z vrtu. Kurenie jednoznacne podlahovka. Rekuperacia je vec nazoru, ci protiprudova / entalpicka / rotacka / prepinacka, kazdopadne s chladenim cez rekup. nepocitaj, to uchladi nulacelanic.
Odpovedať
10kw na základe toho radšej mať a nepotrebovať ako nemať a potrebovať. Tepelko radšej vzduch voda. Rekuperáciu hlavne pre zabezpečenie prijemnej klímy (teploty a vlhkosti) Potrebujem hlavne vytypovať zariadenia, výkony a dostať nejaký odporúčania načo dať pozor dom sa práve stavia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?