Daň z predaja bytu do 5 rokov

Dobrý deň, situácia nás dohnala k tomu,aby sme predali byt,nakoľko potrebujeme dofinancovať kúpu domu. Čiže sa nás priamo dotyka dan zo zisku pri predaji. Tento rok sa robila prerabka, ale! Nemáme bločky, resp max z obi na skrinku z umyvadla a umývadlo. Ale mame iba faktury za robotu, stierkovanie stien, pokladka lam. Podlahy, dlažby,malovanie.Stačia aj takéto faktury,bez blockov za materiál?
Odpovedať
@miska2907 tvojími náklady pri vypočítaní daňovej povinnosti sú : - ak bola nehnuteľnosť nadobudnutá kúpou, výdavkom je kúpna cena, - výdavkom sú aj finančné prostriedky vynaložené na opravy, údržby, technické zhodnotenia, rekonštrukcie, prestavby, ale aj úroky z hypotekárneho úveru. Takže čím viac bločkov tým lepšie pre teba
Odpovedať
@peter977 áno toto všetko viem, ale ako pisem, bločky sú není za materiál ale iba faktúry za prácu, materiál sa kupoval bez dph takže to šlo bez bloku.
Odpovedať
@miska2907 samozrejme stačia aj faktúry za prácu ty nie si povinná si kupovať ten materiál s ktorým robotníci robili len na blok mohla si mať materiál od známych alebo cez bazos napríklad...hlavná vec že máte faktúry, na ktorých je objednávateľ majiteľom bytom.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial mate faktury, tak to staci. Je to presne tak ako sa pisalo vyssie
Odpovedať
Rozdel cenu na cenu za byt (tvoj nakup + na kolko mas blocky za prerabku) a zariadenie (zvysok). A tak mas cenu ktora nepodlieha dani z predaja.
Odpovedať
Faktúry sa tiež berú do úvahy, plus kamarát aj nábytok dával, keďže to predával zariadené a tým pádom sa to vyrovnalo a žiadnu daň nemusel platiť. Hlavne aby tie faktúry boli papierovo ok. Aby to nebola len taká nejaká, že pre vás, že pomimo.
Odpovedať
@miska2907 Ja len upozornim, ze sa neplati len dan, ale aj zdravotne odvody 14%.
Odpovedať
@zefe áno viem,ale keby nemám faktúry,tak dan mam až 25 ...magorina toto
Odpovedať
@kunver nábytok, ktorý sa dá odniesť by tomu nemal podliehat pokiaľ viem, iba technické vylepsenie a vstavany nábytok
Odpovedať
@mucha999 ďakujem za radu, rozdelene to bude tak ci tak,lebo nebolo v plane predávať so zariadenim, ale veľmi sa im páči,tak aj to od nás odkupia. Ale potom neviem ako budú brať pre nich hypoteku ci aj za cenu s nábytkom keď to bude rozdelene
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?