Aké sú poplatky pri kúpe bytu?

Dobrý deň, rozhodli sme sa kúpiť byt. Prosím vedeli by ste mi poradiť koľko cca si mame pripraviť na všetky poplatky okolo kúpy bytu? keďže to neriešime cez realitku všetko si chceme obehať sami. Úver vybavovať nebudeme. Ďakujem za odpoveď :-)
Odpovedať
Vypracovanie zmluvy od pravnika cca 200€, vklad na kataster 66€ do 30 dni alebo 266€ zrychleny do 15 dni, overenie podpisov u notara je mala polozka do 10€ (alebo na matrike este menej), pripadne zabezpecenie platby cez vinkulovany ucet okolo 70-100€ alebo notarska uschovna (poplatok zavislosti od predajnej ceny)
Odpovedať
Profilova fotka
Keď si to tak vezmeš, zmluvu si vieš urobiť sám a ušetriš 200€ za právnika. Vklad na kataster vieš znížiť na 51€, ak cez katasterportal zadáš zamýšľaný návrh na vklad, vytlačíš si papier a donesieš ho potom na kataster. Overenie podpisov si daj na matrike, tam je to za pár drobných. U notára závisí od notára. Notársku úschovňu a vinkulovaný účet by som neriešil, podľa mňa je to zbytočné. Najlepšie urobiť tak,ž e si zoberieš so sebou mobil s netom a keď ti odovzdá kľúče, ty pred jeho očami odošleš platbu na jeho účet a máš to "vinkulované" :D Ak ideš platiť v hotovosti, lebo je doba "kešu" tak potom neni o čom :)
Odpovedať
@megosoft dakujem pekne za radu - určite to tak skúsim, ved aj 15 eur k dobru je super :) už to pozerám aj na portáli, a to si vytlačím ten zamýšľaný návrh na vklad a potom asi kúpnej zmluvy odfajknem že ? :) A to vlastne kvôli čomu je to takto lacnejšie teda? za to že si vytlačím sama tú žiadosť :D ?
Odpovedať
Profilova fotka
@bibkak To už si presne nepamtam, že ako som to robil... moja mama robí na katastri, takže viacmenej to riešila ona. Ja neviem... ja som len s ňou dačo večer vyplnil, vytlačil a druhý deň som šiel na kataster a platil som 51€ za kolok...
Odpovedať
@megosoft jaj taaak ..... možno si to mal teda protekčne vybavene :))
Odpovedať
Profilova fotka
@bibkak Tam protekčne nevybavíš nič... Ak chceš rýchly prepis, potrebuješ zaplatiť 4 krát drahší kolok... toto sa nijako obísť nedá...
Odpovedať
@megosoft ale da... Ved viem.... ;-)
Odpovedať
@megosoft sorry ale taketo rady by som radsej nedaval! peniaze jednoznacne vinkulovat alebo notarska uschova....casto krat sa stava, ze kataster pozastavi alebo zamietne vklad a som zvedavy ako budu peniaze vymahat od predavajucich naspat. vezmete zato zodpovednost? a este k tomu kupne zmluvy na vlastnu past...akurat si zvysite sancu ze to kataster pozastavi kvoli nejakym nedostatkom tu sa setri na nespravnom mieste. inak kupujuci podpisy neoveruje a vinkulacia moze byt za istych podmienok zdarma.
Odpovedať
Profilova fotka
@trevize Prečo by som si ja niečo mal brať na zodpovednosť? Čo ja s tým? Ja nie som žiaden certifikovaný poradca
Odpovedať
@megosoft Vlastne mne je to jedno...ak ludia daju na rady ludi, ktorych postoj (keby sa to nahodou posralo) bude "nemali ste ma pocuvat", tak si to asi zasluzia.
Odpovedať
Profilova fotka
@trevize Vlastne aj mne je to jedno...
Odpovedať
@bibkak tak, tak na katastri robi aj mojej zeny mamina a nikdy nic sa tam nedalo protekcne vybavit..proste ked to chces mat rychlejsie vybavene musis si za to aj zacvakat..a to budes rad ak ti to vsetko na prvy krat schvalia
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bogul_samuel vsetko sa da vybavit, ked poznas spravnych ludi. Mne zapis rozostavanej stavby trval tyzden, preco asi? Nic som nepriplacal.... ;-)
Odpovedať
@megdesign je to sice smutne ale v dnesnej dobe je to tak ze pokial poznas tak mas rychlo vsetko vybavena a pokial nie tak jednoducho musis cakat a suchat nohami
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?