Malá kuchyňa - mám využiť roh alebo dať zásuvky?

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, dovoľte mi obrátiť sa na všetkých vás, ktorí máte praktické skúsenosti s navrhovaním a užívaním nových kuchyniek. Jedná sa o malú kuchynku: 2,8*1,3. Po dlhom rozhodovaní som sa rozhodla dať do nej aj umývačku riadu. Návrhárka mi však povedala, že nemôžem mať umývačku aj dlhšie šuflíky. Dlhšie šuflíky mi však navrhli v Decodome, údajne žiadny problém. Len dizájnérke sa nepáči, že sa nedostanem do rohu a ten v takej malej kuchyni musí byť využitý. Prosím Vás, ak máte prakt. skúsenosti, čo by ste mi poradili, využiť roh alebo dať na krátku časť dlhšie zásuvky....? Dopredu všetkým ďakujem
Odpovedať
1
2
@lenkito10 ďakujem pekne za odpoveď 🙂 Aj všetkým ostatným.... Namiesto výsuvu (toho vpravo) nakoniec dala dizajnérka užšiu policovú skrinku. Ale presne si myslím, že aj za cenu sťaženého prístupu, bude lepšie, keď si dám na kratšiu stranu radšej šuflíky-teda dlhšie šuflíky. Chcela som si to len odobriť a utvrdiť sa v tom, že to nie je až také nezmyselné riešenie, ako to dizajnérka tvrdila. A k tej umývačke-áno to je ďaľšia vec, kt. sa ma pýtali, či nám nebude stačiť 45cm...? Keď ja neviem...doteraz umývačku nemáme, vlastne mi vôbec nechýba, ale ľudia, kt. ju majú, väčšinou odporúčajú 60cm. Sme traja.
Odpovedať
Profilova fotka
@jandom az teraz pozeram, to ti pani dizajnerka navrhla drez do 45 cm skrinky ? Ved tam sa ti zmesti prditko drez. Ani hrniec po kapustnici tam neumyjes. Drez do 60 skrinky. Vpravo mas akurat miesto na 60 skrinku, sufliky. Nakieho to rozdeluje. O mycke si mozes precitat prispevky je toho vela.. citala som, vyhrava 60 ale v kuchyni kde je miesto a kde tam davaju vsetko, hrnce, plechy. Ked si umyjes hrniec, postaci ti 45. Ste traja, aj keby ste boli styria. Viac spinaveho riadu v mycke znamena aj dalsi cisty riad k dispozicii v skrinkach a teda miesto pren. Mame dve male skolske deti, obedujeme mimo domu. Mycka bezi raz za dva dni + vikend. Uz som si povedala ze 45 by postacila ale mam miesto necham 60. Kde mas smetny kos? Ako vyzera podorys kuchyne? Tie dvere kam vedu?
Odpovedať
Profilova fotka
Povedz si kedy toto naplnis? Nebudes tam nechavat hnit riady viac dni a budes ju pustat nie celkom plnu.
Odpovedať
@lenkito10 nemyslim si ze ten drez je do 45 cm skrinky ale skor asi do celeho rohu asi 90 cm. 45 cm su len otvarave dvierka. @jandom Neviem ake moznosti su umyvaciek ale pri sirke 45 cm by som asi zvolila s vyberetelnym kosikom na pribor. Potom aj dole aj hore je viac miesta. Naozaj by si mohla poslat cely podorys
Odpovedať
Profilova fotka
Ako je to zakreslene, je to na 45cm. Ale prave meriam, moj dvojdrez je v 80 cm skrinke a sirky vaniciek 34cm. x 40. No uz sa tesim na jeden velky drez. Ale ani nasi nemaju velky, mozno tych 40 bol a je standard.
Odpovedať
@lenkito10 ja mam 45. Stacila ked bol plny dom, ale bezala aj 3x denne, hlavne vikendy a sviatky, staci teraz, ked deti odisli. Su chvile ked by som prijala 60tku, hlavne plechy, ale to len obcas... Zvolila som radsej viac ulozneho priestoru ako velku mycku
Odpovedať
@zita19 , @lenkito10 @wivik dievčatá ďakujem za vaše názory a postrehy. Cením si ich. O to viac, že napr. práve malý drez je tiež vec, ktorá ma trápi. Posielam aj fotku terajšej kuchyne. Vidíte tam dva drezy....! prac.plocha 50cm...! 7rokov túžim po väčšej pracovnej ploche a predstavovala som si to tak, že keď umývanie posuniem čo najviac do rohu, tak by som tam mohla mať aspoň 85-90cm. Dizajnérka asi kvôli tomu volila najmenšiu drezovú skrinku. Len neviem koho sa spýtať: do 45 cm drezovej skrinky-nemôžem dať väčší drez ako sú v ponuke (34*43cm....) ...? Veď to siaha do rohu...., či tomu asi nerozumiem.....? Dvere vedú do špajze. Tam je aj kôš.
Odpovedať
ešte terajšia kuchyňa. Dievčatá, poraďte mi aj prosím....kedy nakúpiť spotrebiče. Stolár povedal, že najlepšie by bolo, aby ich videl. Ale ešte nebol ani zamerať.
Odpovedať
@jandom ta mikrovlnka nebude moc vysoko? Ja som svoju prvu mala na chladnicke, lebo vsak inac sa nedalo a malo som cely cas obavy, ze si raz decka vysplechnu vriacu polievku do odci.... Ja by som ju dala na tu skrinku pri radiatore. Ked ides vyrabat kuchynu, porad sa so stolarom o tom dreze a drezovej skrinke. Mozno pride na lepsie riesenie ako tam dostat co najvacsiu Spotrebice neviem, niekedy staci stolarovi vykres, ten byva dostupny na nete. Zas ked uz ich budes mat doma, tak poskladanie nakomplet kuchyne je zalezitost jedneho, max dvoch dni.
Odpovedať
@jandom nerozmyslala si este od okna potiahnut este polostrov? Tu drevenu a bielu skrinku predlzit aby ti vznikla pracovna plocha a na nu napojit stol. Tiez by som tam presunula mikrovlnku.
Odpovedať
Profilova fotka
Do 45 cm skrinky mozes dat drez na to urceny. Asi tych 34 cm co pises, neviem, nepozerala som. Rozumiem tomu tak, ze chces nechat akoby 45 skrinku, ale dat do nej vacsi drez, kedze skrinka presahuje do kuta, tak bude mat 105 cm, (45+60), len dvierka zostanu 45, drez bude presahovat do horu. Tak? To ti stolar spravi na mieru. Najdi si drez ktory chces a povedz stolarovi. Drez je casto pouzivany v kuchyni. Nabrat vody, vyliat umyt ruky. Ocistit, umyt zeleninu, maso... Popozeraj foto s presahujucim drezom do kuta. Spotebice ako mycka, varna doska a rura maju vacsinou standardne velkosti, v tvojej kuchyni skrinky 60, a aku mycku, 60, alebo 45. Podla toho ako casto a na co pouzivas mikrovlnku, dat tam kam uznas za vhodne. Tam ako je zakreslena, pod okno alebo do spajze. Co mozes teraz skusit spravit, ten druhy drez pouzi ako odkvapkavajucu plochu. Poloz donho alebo nan odkvapkavac, alebo odprac odkvapkavac a nechaj len drez a v nom utierku na odkvapkavanie.
Odpovedať
@lenkito10 áno presne si to pochopila s tým drezom, asi to presne vysvetlím stolárovi. A áno, už dávno som zrušila odkvapkávač a umývam v jednom a do druhého odkladám čisté 😉 Ďakujem veľmi pekne ešte raz.
Odpovedať
Keď si ideš dať na mieru robiť, tak sa so stolárom poraď, čo by bolo najlepšie. Predsa on ak už má nejaké skúsenosti, ak už nejaké kuchyne robil, tak bude vedieť ti poradiť 🙂
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?