Kuchynský ostrovček alebo kuchyňa do "L"?

Dobrý deň, Mohli by ste mi zo skúseností poradiť, či bude v našom prípade vhodnejšie zvoliť kuchyňu s ostrovčekom (šírka 90cm), alebo radšej zvoliť kuchyňu do tvaru "L" a tým pádom jedálenský stôl umiestniť bližšie ku kuchyni. Celková dĺžka kuchyne spojenej s obývačkou je 8,1m. Jedná sa o byt, tento návrh bol vytvorený projektantmi,no my to samozrejme môžme pozmeniť podľa vlastných predstáv. Chceli by sme,aby to nepôsobilo príliš stesnane, a preto nevieme ktorá varianta bude lepšia. Páči sa nám aj predstava s ostrovčekom,no nie za cenu že by to všetko bolo príliš nakope. Ďakujem za rady!
Odpovedať
@veroni415 ja by som sa rozhodovala podľa toho, pri akom rozložení je možnosť použiť digestor s externým odťahom. Vidím že kuchyňa nemá samostatné okno, teda všetky kuchynské vône a vlhkosť sa bude vetrať cez obývačku? Alebo toto má byt poriešené inak? (Rekuperáciou napríklad)
Odpovedať
@veroni415 asi by som ostrov prilepila k stene a natiahla ho. Ziskas aspon pracovnu plochu. Potom si vies aj stol posunut blizsie k stene. Minimalne meter od steny. Ale v prvom rade potrebujes vediet aky dlhy gauc chces a aky velky stol chces. Na hrubo zratane zhora dole: Linka 60cm Volny priestor 120 cm Ostrov 90cm Stol 120 cm (pre styroch ako masvnajreslene) Volny priestor 100 cm Na gauc ti ostalo 320 cm co mi na rohovy pride dost malo. Ale niekto netravi vela casu na gauci pred telkou 🙂
Odpovedať
@zltalienka bolo nám povedané, že byt bude mať aj rekuperáciu,takže ja pevne verím, že toto bude postačovať na odvetravanie. Úprimne, bola by som radšej ak by mala kuchyňa okno keďže tak som zvyknutá,no žiaľ nie je to možné
Odpovedať
@veroni415 podle mě to vypadá dobře tak jak to je na nakresu. Kdyz dojdete do kuchyňského studia, tak vám to zakresli ( v rámci celého pokoje), tak si snaze vyberete lepší variantu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten ostrovček by tam bol už moc na môj vkus, vychádzam teda z toho nákresu. To by sa tam moc už asi tislo.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa ten ostrovček páči, ale ako už tu bolo napísané, natiahla by som ho až po stenu v pravo. Získaš krásny pracovný priestor.
Odpovedať
To je podľa mňa dosť aj vec vkusu, že komu sa ako páčia tie kuchyne s ostrovčekmi a hlavne si treba si treba zvážiť, či sa bude využívať a tak podobne.
Odpovedať
teraz je to take moderne a in, ze si ludia davaju ostrovceky, aj mne sa to velmi paci, len nam by to zabralo prilis vela priestoru a uz by sme sa v kuchyni vedeli ledva hybat. skoda. ale je to pekna a navyse prakticka vecicka🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?