Ostrovček alebo kuchyňa do L

Ahojte vedeli by ste mi poradiť co by bolo vhodnejšie ostrovček alebo kuchyna do L ? Dĺžka steny ma cez 5 metrov obávam sa že do lka to bude už moc veľké . V stene mám okno a neviem ci je vhodné dávať pred okno umývadlo je to praktické? Nebolo by lepšie ho dať do toho ostrova ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alexiss_33:

Ahojte vedeli by ste mi poradiť co by bolo vhodne…
@alexiss_33 ahoj, 5m je dosť ďaleko na behanie z jedného konca na druhý, myslím že ten ostrovček bude oveľa praktickejší, aj keď ho budete musieť ,,obchádzať" ale pri práci v kuchyni, ty sa len otočis a máš pracovné miesto po ruke. Umývadlo ako často používaš? Isto budete mať aj umývačku.. ja som tiež chcela najprv pod okno umývadlo ale potom si vravím že na umytie až tak netreba denné svetlo, tak sme dali pod okno voľnú pracovnú plochu radšej. Ďalšia vec, to okno potrebuješ otvoriť, treba myslieť na to, že batéria môže zavadziať.
Odpovedať
Pri rozložení linky zachovajte tie tri zóny logicky do trojuhoholnika. Ak dáš varnu dosku na ostrovček, už umývadlo by som tam nedávala.. Len pozerám že ho už moc nemáš kde dať len na opačnú stranu okna bližšie k chladničke.. po stenách máš všetko vysoké skrinky, však?
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze tak ako je to na tom nacrte, je to celkom dobre. tu je dokonca drez a varna doska uplne oproti sebe, ja to mam trochu z uhla, ale aj tak je super, ze sa otocim a dociahnem do drezu a opacne, nieco oplachnes a hodis z otocky do hrnca, nenosis a neklapkas po celej kuchyni. ak nechces drez pod oknom, da sa posunut a mat pod oknom volnu plochu, predpokladam, ze to vedla je umyvacka, tak len ich prehodit, nemusis potom riesit sklapaciu bateriu a ako to vyjde, aby sa dalo okno otvorit.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna je ten nacrt uplne v pohode. Nemenila by som ho, predsa len 5 metrov je vzdialenost na behanie dost velka. Ostrovcek aj s varnou platnou mi takto pride praktickejsi, len sa otocis a mas vsetko po ruke.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

@alexiss_33 ahoj, 5m je dosť ďaleko na behanie z …
@tabitka337 Dakujem no rozmyslam nad tym ze ci si zbytocne nepredelim tym umyvadlom pacovnu plochu a tym sporakom dalsiu ci to nedat do jedneho
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

Pri rozložení linky zachovajte tie tri zóny logic…
@tabitka337 nemam to ziadno navrhnute preto nad tym rozmyslam co by bolo najrozumnejsie chcela by som niaku suvislu pracovnu plochu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hosmanikova:

Podla mna je ten nacrt uplne v pohode. Nemenila b…
@hosmanikova myslite ze nebudem mat vsetko oprskane z toho sporaku na ostrove ? mate niekto skusenosti s tymi digestormi v sporaku ??
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alexiss_33:

@tabitka337 Dakujem no rozmyslam nad tym ze ci si…
@alexiss_33 pracovnú plochu potrebuješ mať aj pri umývadle aj pri varnej doske aspoň pol metra z každej strany. Aj keď vyložiš veci z chladničky.. a potom jednu takú väčšiu, aspoň 1m - 1,20m kde budeš pripravovať jedlo. Takže odporúčam už len kresliť a kresliť a ja som si aj merala metrom v terajšej kuchyni koľko toho miesta kde bude..
Odpovedať
My máme takto.. chladnička, potravinová skriňa, kúsok na vyloženie, potom umývadlo a pod oknom voľná prac plocha. Umývačka je vedľa suflikov, pod oknom. Špajzu nemáme tak som musela tu potravinovú aspoň dať. A pri ostrovčeku nieje stena, tam je už chodba, len program nepustil 🤭 Bude trochu širší ešte, naň sme nedávali nič zo spotrebičov, že to bude taká voľná plocha na všetko čo treba.. aj na odloženie nákupu 😉
Odpovedať
Zatiaľ len takto..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tabitka337:

Zatiaľ len takto..
@tabitka337 pekne.. cez co ste robili ten navrh???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alexiss_33:

@tabitka337 pekne.. cez co ste robili ten navrh?…
@alexiss_33 to nám robili zadarmo cez eshop kde sme kupovali kuchyňu. Nieje úplne presný, okná sú vyššie, aj farebné korpusy drevené budú aj zástena.. ale pre lepšiu predstavu aj toto stačí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alexiss_33 určite sú na nete nejake plánovace zdarma.. ja som si nedávno stiahla floor plan creator.. tam sú všetky miestnosti v dome, dá sa to pozrieť potom 3D, len kuchyňu som v tom ešte neskúšala..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od alexiss_33:

@hosmanikova myslite ze nebudem mat vsetko oprska…
@alexiss_33 zalezi na hlbke ostrova, v starom byte som mala ostrovcek len 60cm a to bolo naprskane aj na zemi, teraz mam 120 a to je v pohode, podla mna aspon 80-90 cm aby bolo. pokial chces mat vsetko na jednej strane, aj drez aj varnu dosku, dala by som to k stene, pride mi to aj lahsie tahat rozvody a vsetko v stene jak v podlahe, a nechala ostrov volny ako pracovnu plochu. ale mysli na to, ze z oboch stran varnej dosky aj umyvadla potrebujes vsade volnu plochu. chod si to "osahat" niekam do kuchynskeho studia, ako sa ti bude pohybovat v kuchyni ked to bude tak ci onak, prestav si ako ides varit... aj ikea ma dobry planovac kuchyn a je zdarma. a naj tip, co ti mozem dat, je sufliky do vsetkych spodnych skriniek, ja mam aj tam, kde mam otvarave dvierka kvoli jednotnemu dizajnu, dnu je schovany plnovysuvny suflik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?