Kuchynský ostrov s drezom alebo varnou platňou

Ideme s manzelom kreslit kuchynu, kde bude aj ostrov. Pozerala som obrazky takychto kuchyn, niekde mali v ostrove drez, inde varny panel. Co je podla vas praktickejsie? Uvitam aj osobne skusenosti. Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@mokuska2 my planujeme na ostrove oboje ;-)
Odpovedať
@cappucinko a pracovnu plochu potom budes mat kde? A aky styl kuchyne? Lebo ja budem mat vidiecky styl, len architekti mi nakreslili modernu ;) Mne vychadza kuchyna akokeby do Lka, tak rozmyslam, ze na jednu stenu by som dala vsetky vysoke skrinky, chladnicku, ruru, mikrovnku, potravinove skrinky. A na druhej stene som chcela klasika spodne vrchne skrinky, pracovna plocha a teda bud drez alebo varny panel. 1. varny panel na ostrove - tam by to asi potom chcelo taky nejaky odsavac nad co teda neviem :( 2. drez na ostrove - potom asi bude treba stale odpratavat riady ked sa umyju, lebo neviem si predstavit to tam mat stale naukladane..... Mozno to prehanam, ale takuto kuchynu som teda este neplanovala :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mokuska2 My mame velku kuchynu s velkym ostrovom a nan sme nedali nic. Chceli sme ho cisty, bez akychkolvek vycnelkov. Je pri nom len sedenie a vzdy je na nom daka dekoracia, kvety a podobne. Vyhovuje nam to tak, nemenil by som to. Fotky mam v blogu.
Odpovedať
@madein1974 no to by bol ideal, ale netusim, ci vramci linky natrepem aj drez aj varny panel :( vecer poprosim manzela, nech mi vytiahne rozmery kuchyne, resp. linky a mozno budem mudrejsia. Ale ajtak mi vase nazory, postrehy pomozu ;)
Odpovedať
@mokuska2 aj my sme akurat v stadiu planovania kuchyne...tiez bude do L-ka a s ostrovom.Ale podobne ako @madein1974 na ostrove nebude ani varna doska,ani umyvadlo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mokuska2 navrh nasej kuchyne mam v albume ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mokuska2 ja som dal na ostrov varnu dosku, umyvaním riadu vela casu netrávim, na to je úmývačka riadu a tú mám blízko drezu, a zase pri vareni sa nemusíš dívať do steny ked dáš na ostrovček varnú dosku, digestorov do priestou je dnes kopu. ale tiez nemam daleko od seba drez a varnu dosku, len hned za chrbtom, kuchynu mam v albume.
Odpovedať
@cappucinko mate to krasne, aj ten digestor poznam, ma ho znama, ale vy vsetci mate krasne moderne kuchyne, a do toho stylu sa hodi to co tam mate. no uvidim co dnes vecer s manzelom napachame ;)
Odpovedať
@arnost24 to dava logiku s tym varenim, to napadlo aj mna ze asi radsej varna platna ako drez. Digestoru do prriestoru by som sa rada vyhla, skor asi potom nedam ziadny. umyvacka je samozrejmost, ale u nas doma ajtak furt je co umyvat aj rucne ;) najma ked mam vypekaci vikend, vtedy teda umyvacka nestiha :D
Odpovedať
Profilova fotka
dobre je ak budes mat ostrov aby si tam mala aj vodu casom zistis ze prenasat hrnce s vodou na ostrov byva tazke,nad ostrov s platnou urcite digestor s tahom par von ziadne uhliky,urcite nad ostrovom dostatok svetielok aby si videla co varis,
Odpovedať
mam len ostrov 1x3m s drezom aj indukciou. za nim len vysoke skrine po strop 2,70m siroke 3,6m s chladnickou, rurou - je to prakticke, ziadna zastena nikde, nie klasika kuchyna, vyhovuje mi to, v dalsej kuchyni bude detto. Na ostove, je cajnik /v zime/, kvet a misa s ovocim,inak nic. Pracovnej plochy je dostatok, k drezu mam pristup z troch stran.
Odpovedať
Z praktickeho hladiska je idealne ak je sporak pri dreze, medzi nimi tak meter pracovnej plochy. Neprichadza tak ku kvapaniu vody na zem, umyte potraviny sa lahko davaju do hrncov, bez komplikovaneho prenasania. Takze radsej prazdny, alebo potom aj drez aj sporak.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Bud oboje, alebo nic. Optimalne je, ak mas medzi drezom a sporakom umyvacku
Odpovedať
Hlavne treba kuchyňu prispôsobiť pôdorysu a vašim požiadavkám. Niekomu sa vojde na ostrov všetko, varná doska, drez a aj pracovná plocha. Skôr ide o to, aby bola rozumne navrhnutá dispozícia.
Odpovedať
@mokuska2 suhlasim s @stolverka Na riešenie dispozície vplýva vela faktorov a treba mysliet na všetky suvislosti a navaznosti kuchyne ako takej a okolitych miestnosti, okien, otvorov..... Bez podorysu je prakticky bezvyznamné odpovedať na otazku čo na ostrovček v ramci dispozicie. V ramci praktickostii je to bez problemov aj s drezom aj s varnou doskou... vsetko co bolo napisane hore, je subjektivny pohlad na vec. niektore veci vam nemusia prekazat, ine zas mozu. Dolezite ak sa bavime o dreze na ostrovceku su odpady, to znamena odtok z drezu. treba si uvedomit, ze na to aby voda odtekala, musime dat samotnej rure maly sklon, co znamena hodne sekania do podlahy (pokial sa nebavime o novom projekte domu). A prave tato cast moze hned objasnit, ci mozete vobec pocitat s drezom na ostrovceku.... Hodte tu podorys a potom mozeme dat viac postrehov. zatial pekny den prajem
Odpovedať
@mokuska2 na ostrove mame sporak, a okolo neho kopu 'pripravnej plochy'; drez je kusok dalej; na ostrove mi nechyba a ani by som ich pri sebe nechcela; hrnce s vodou nie su natolko tazke, ze by som ich nevladala tie tri kroky preniest; ani podlaha pokvapkana nie je- myslim, ze kto si ako zariadi, komu co vyhovuje- na co si zvyknuta....... digestor urcite ano aj s poriadnym osvetlenim, ako tu uz bolo spomenute- bez toho nie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?