Atypická kuchyňa na mieru alebo z obchodu?

Dobrý deň všetkým, prerabame dom a kuchyňu riešim už dosť dlho. Neviem sa rozhodnúť. Či navštíviť všetky obchody na Sk a dať urobiť projekt kuchyne s realizáciou, alebo použiť miestneho stolara. Nacenenie tejto kuchyne je +- €8000. Zdá sa mi to veľmi veľa. I keď metrov v kuchyni je habadej. Ako sa vám to páči? Mám rada veľké kuchyne s min.upratovanim s veľkým priestorom na pečenie. 1 fotka je náhľad suflikov pod oknom a plyn.sporáka. voda, plyn ostáva na mieste. Poraďte. Ďakujem velmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, velka kuchyna, velka cena - mas tam cely rad vysokych skrin, Cena sa zvysuje suflikmi. Tie male vrchne trciace skrinky sa ti pacia? Uz si v nej predtym varila? Preco si nechavas plynovy sporak? Indukcia ta nenadchla? Ak prerabate, voda sa neda potiahnut? Mohla by si mat mycku vo vyske pri rure, drez pred oknom, na rovnakom kridle ako varnu dosku.
Odpovedať
@irin121 myslíš že v niektorej sektorovej kuchyni budú mať v ponuke tie úplne horné skrinky? Ak to budeš brať ako atyp, tak áno linka bude predražená. Za mňa oslov stolára. Priamo k linke: chápem že je to rekonštrukcia. Ak to Tebe takto vyhovuje ... dvere medzi varnou doskou a drezom vedú do obývačky? A druhé dvere do špajze? Ak áno, dala by som vysoké skrinky na tú stranu kde sú dvere do špajze a dvere by som zakomponovala do jednej línie s vysokými skrinkami, tzv. skryté dvere. Voda by išla tam, kde sú teraz vysoké skrinky.
Odpovedať
Profilova fotka
Tie malé skrinky hore by som zmenila
Odpovedať
Kuchyna pekna. A myslim, ze aj cena celkom dobra, vzhladom na velkost. Ale hodne z cenou hybe vybavenie tej kuchyne, tym myslim ake su tam pouzite zavesy, kolajnice, vysuvne systemy, droteny program atd. Tam su naozaj velke rozdiely v cene. Len v cene uchytiek moze byt rozdiel cez 500€ na tej kuchyni.
Odpovedať
Je to dosť veľká kuchyňa s veľkým množstvom vysokých skriniek takže cena u stolára na mieru velmi dobrá, respektíve slušná na túto dobu. My máme 7m spodné skrinky (veľa šuflíkov), 4m horné skrinky a cena s montážou cca 6000€. Pôvodne sme tiež chceli sektorovu ale ťažko nájsť presné rozmery všetkých skriniek tak aby to perfektne zapasovalo a nebol hluchý priestor niekde takže sme nakoniec zvolili miestneho stolára. Vo veľkých známych kuchynských štúdiách to vychádzalo oveľa viac, až k 9-10 tisícom
Odpovedať
@irin121 na taku velku kuchynu je urcite cena primeraná.
Odpovedať
@irin121 tiež si myslím, že je to OK cena. Nedávno som objednával kuchyňu, pomerne atypickú do vysokého stropu a relatívne veľkú - cena bez pracovnej dosky bola 8000€.
Odpovedať
@irin121 pride mi uz ta kuchyna trochu preplnena. Ja by som tie skrinky vedla komory uz nedavala. Iba by som potiahla linku od drezu po stenu a nerobila roh. A umyvacku by som dala vyssie. A ani nad varnu dosku uz by som nedavala skrinky. Tam by som dala digestor so sirsim sklom nech ti zachytava pary a mastnotu. Ja som riesila kuchynu v case ked boli obchody zatvorene a ziadost o cenu som im posielala mailom. Ked sa ti nechce behat po studiach tak mozes posielat maily. Ale odporucam si to obehat a popozerat riesenia mozno sa ti zapaci nieco ine
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez by som radsej nad tym sporakom skrinku zrusila a dala digestor, myslim, ze priestoru je tam naozaj dost a digestor bude mat lepsie vyuzitie ako dalsia skrinka. Tu druhu by som asi nerusila, tam sa mi to paci, to rohove riesenie.
Odpovedať
@sykorka75 tam bude digestor ale skrytý v linke. Musí byť digestor. A bude plyn.sporák nie indukcna. Dvere za sporakom vedú do jedálne. Druhé dvere do chodby.
Odpovedať
Profilova fotka
@irin121 voda, odpad sa da premiestnit? Potrebujete ponechat dvere z chodby?
Odpovedať
@lenkito10 všetko ostáva jak je.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Čo sa týka ceny ako takej, tak myslím, že na dnešné pomery dobrá. Niečo podobné si kamarát dával robiť a 14tisíc ho to chytilo bez problémov. Je lepšie si dať urobiť stolárovi, keď sú tam aj atypické skrinky.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak potom uz len zdokonalit horne skrinky, dat len digestor nad sporak, mycku vpravo od drezu, dala by som si prac dosku co je pod oknom 70-80 cm hlboku.
Odpovedať
@irin121 Cenu nemáte vôbec premrštenú ... Naopak, cena je veľmi priaznivá na tak veľkú kuchyňu. Neváhala by som a s tou cenou jednoznačne šla do kuchyne na mieru od stolára. Akurát tiež sa zhoduje, že tie horné skrinky vedľa okná by som dala preč a radšej tam vybrala pekný dizajnový digestor. 🙂
Odpovedať
Ďakujem všetkým za komentáre.
Odpovedať
Profilova fotka
@irin121 jaj tak, tak to som si nevsimla potom, ze to je takto riesene. Uz ste nejak aj pokrocili?
Odpovedať
Nam nacenili bez spotrebicov na 11 tis. 10m kuchyna. Stredny material. Bez spotrebicov. Pre mna hrozna cena, neskutocne sa nam zdrazuje stavba...covid, ukrajina,zdrazovanie, en.kriza, ....navysilo sa to v 10-tisicoch
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?