Ako rozložiť kuchynu?

Prosím o radu, ako rozložiť linku. Chcela som linearnu s ostrovom, v rámci linky dvere do komory, vstavana chladnička, rura a MW, umyvadlo a indukciu na linke, ostrov prazdny s barovymi stoličkami, ale nejak to nevychádza... Rozmery sú 4x5,6m otvor na ľavej strane do obývačky 2,2m. Pošlem, co mame navrhnuté, ale nie som s tým ok. Okna na pravej strane by sa dali ešte upraviť podľa linky. Aktualne sú to dve uzke fr.okna. A este ma zaujjma nazor, ci dvere zo špajze do TM by boli vhodne, alebo je to blhost. Ďakujem za názory a nápady.
Odpovedať
1
2
keby si to dala, že dvere do špajze, vedľa teda chladnička, vedľa vysoká skriňa, kde by mohla byť rúra, mikrovlnka a pod tým by mohla ísť aj umývačka si myslím, potom drez a potom varná doska ako vyjde, ostrov mať len tak je dobré, lebo to budeš mať čistý priestor na chystanie, krájanie a to je praktické 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@katkatii presne tak, ja si uz popravde bez ostrovceka ani neviem varenie predstavit. viac miesta, co je skutocne na nezaplatenie, kedze sa mozem roztahovat kolko len chcem 😄 vari sa neporovnatelne lepsie.
Odpovedať
@dangs áno na to si človek veľmi rýchlo zvykne, svokra tá si dala indukčnú dosku na ostrovček a potom ešte dávali k nej dorobiť stôl akoby pripojený aby tam mohli aspoň raňajkovať so svokrom, tak je to o tom, na čo je kto zvyknutý 🙂
Odpovedať
@morenitka preco chces ist zo spajze do tm? Mas velku kuchynu ale v tom navrhu je nejak vsetko daleko. Hlavne ten ostrov. Cele by som to asi nejak otocila. Len potrebujem si to nakreslit 🙂. Steny uz stoja? Ci sa daju hybat?
Odpovedať
Nič este nestojí 🙂
Odpovedať
@katkatii no to vlastne popísala aktuálny plan,že? Alebo si to myslela z druhej strany? 😊
Odpovedať
@wivik minule mu to napadlo, ze ci to nebude fajn ,prechod do TM 😄 ono by to bolo lepšie, keby ze vyjdem ku P a S, že mam pod kontrolou pranie a sušenie veci atď a v lete to rovno vyvesim von. Taka skratka 😊 neviem len uvažujem. A v to. Prípade by možno tie dvere z chodby do TM by ani nemuseli byť 😄🙈 ale ja už asi veľmi špekulujem. 🤦🏻‍♀️ Áno, aj mne príde velka kuchyňa ktoré je vlastne v konečnom dôsledku mala na pracovanie na nej... lebo je blbo rozložená.
Odpovedať
@katkatii myslíš tak, ze si akokeby napojili jedalensky stôl na ostrov? 😊 Vidlea som tak ze akokeby pokračoval ostrove ďalej -- Alebo potom do písmena T
Odpovedať
Ja som si skúsila urobiť linearnu,ale nevyšla mi rúra a MW do vstavanej časti.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, denne svetlo je "daleko" od pracovnej plochy. Predlzila by som priecku za krbom, ruru dala do skrine ktora nie je po strop, ale do pol vysky. Ostrov mozes predlzit. Vstup do spajze chces aky siroky? S tymi hornymi miestnostami treba nieco spravit. Sprcha na wc, to je pre koho? Sa tam Ani nevytocis, veci nepolozis.
Odpovedať
Ten prechod do technickej miestnosti mi príde zbytočný, nad tým by som neuvažoval. Práveže mi to príde zbytočne komplikované a nie praktické. @lenkito10 toto vyzerá dobre. Ale tu sa podľa mňa akože ani nejako veľa vyšpekulovať nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
Nejak tak. Samozrejme upravit, mini program nema vela moznosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenkito10 ahoj, ďakujem pekne. Aj mne napadlo, pre predĺžut priečku a áno vidím ze som ďaleko od okna. Vstup do špajze 60 Tie horné to je kupelna pre "hosti" dal nám aj sprchu lebo mame dole aj dennú miestnosť. Nie je to hlavná kúpeľňa.
Odpovedať
@lenkito10 pride mi to natlačené všetko 🙈 Už som premýšľala že celú tú krátku priečku posuniem o pol metra doľava, tým pádom získam na linku 4,5m A už by to mohlo byt vzdusnejsie, či?
Odpovedať
@lenkito10 aspon moja pracovna plocha je medzi varnou doskou a drezom a tu mi to pride zastrcene v tmavom rohu. Vsetky vysoke skrine aj s dveremi by som tahala dalej od okien a k oknam nechala volnu plochu. Mozno by som upustila od vysokych okien a urobila len okno vo vyske zasteny. S tymi dalsimi miestnostami mas pravdu.
Odpovedať
@wivik môžeš nakresliť svoj návrh? 😊
Odpovedať
@morenitka mozem ale az vecer
Odpovedať
Profilova fotka
Neda sa to nazvat kupelnou. Je to sprcha na wc. Predstav si, ze tam byvate, ze posles hostov tam do sprchy... Priestranny dom, TM jak svet a oni si ani nemaju kde polozit vyzlecene veci, ci hygienicke veci, ci ususit uteraky. Ukrojila by som z TM a spravila tu sprchovnu prijatelnu. Inak, TM si tiez zariad, dvere posun, nech sa za ne nieco ulozi.
Odpovedať
@lenkito10 no bud ju zväčšime alebo zrušíme a necháme len hostovske WC. A kror dvere myslíš posunúť v TM? Tie do domu alebo tie vonku?
Odpovedať
Profilova fotka
Tie vonkajsie. Mozu byt presklene a zrusit okno. Len aby si za dvere mohla nieco dat, lebo v strede mas velku plochu na nic - roztvorit susiak na pradlo. Tej sprchovni netreba vela, zopar cm... Inak, to za varnou doskou je krb, myslim? Na tu stenu by som chladnicku nedavala, ak by tam mali byt vysoke skrine. Nutne potrebujes ruru vo vyske? Daj ju pod ostrov, nebude ju vidno a budes mat jednoliatu linearnu kuchynu ako si si nakreslila. Inak, v mojom povodnom plane domu bola tiez takto kuchyna, 4x2,7m, kuchyna do U + velke skrine a skryte dvere do spajze mali byt na tych 4m a nevedela som sa pohnut co a kam. Zmenili sme plan, zrusili spajzu...
Odpovedať
@lenkito10 okno tam musí byť z dôvodu TM a odvetrania. Tie dvere som za, aby sa dali ďalej od steny. Ja by som dokonca chcela do TM aj dvojradiator na sušenie veci napr z lyzovacky, keď zmoknu deti a pod. Teraz to vkuse vyuzivame u svokrovcov. Na podlahovke tie veci nevysusim 😄 Co sa týka kupelne/WC- myslím ze tam by stačila sírka zo 180cm na 2m, keď sprchac by som dala 80cm ,na WC treba tiež 80cm a umývadlo s odkladacim priestorom, radiátor a dvere a vešiaky medzi sprchu a umývadlo. Dĺžka je 2m.
Odpovedať
@morenitka takze toto mi vyslo 🙂 Jeden obrazok su cisto spodne skrinky, potom dalsi aj s pracovnou doskou. Z lava: - chladnicka 60 cm - rura s mikrovlnkou 60 cm -
Odpovedať
@morenitka tak este raz lebo som skor stlacila Z lava: - chladnicka 60 cm - rura s mikrovlnkou 60 cm - dvere do komory 65 - umyvacka 60 cm - drezova 60 cm - volny roh - kos 40 cm - sufliky 70 cm - volny roh - sufliky 70 cm, hlbka 90 - sufliky 80 cm s varnou doskou - sufliky 70 Este som komoru rozsirila na cca 150 cm. V studiu nam radili aby sme pod drez nedavali kos kvoli vsetkym prividom a sifonu. A som rada ze sme ich posluchli lebo pod tym drezom je vazne malo miesta. Drezovu skrinku mame 60tku kde su cistiace, tabletky do mycky a tak. A v 40tke mame suflik a v nom dva vysoke obycajne kose. Preto som to aj tebe tak navrhla. Zajtra ti to mozem odfotit. Este nerozmyslala si uzavriet kuchynu posuvnymi dverami? Lepsie sa vyvetra aj odhlucni. Tiez ti mozem poslat foto ako to mame my vyriesene. Este mi napadlo ine usporiadanie tak idem vyskusat.
Odpovedať
@wivik wau, ďakujem za návrh, aj to som premýšľala, že to ťahať ku svetlu za oknom. Bud nech svetlo dopadá priamo na mňa, alebo zboku keďže to okno v kuchyni je čistý vychod. Ja som si teraz nakreslila tiež ďalší návrh a počítala podľa skriniek, len neviem či by to vydalo. Trebalo by to skúsiť v tom programe, čo si urobila svoj návrh. Prave večera sme sa bavili s manželom o dverách do kuchyne, nejaké sklenené s čiernym rámom, zasuvacky puzdrove do hornej priečky, keďže dole su dvere, niečo elegantne ... A kedze my veľa a radi varíme, takže by to bolo fajn riešenie. Super bude ak pošleš svoje riešenie 😊
Odpovedať
@morenitka presne take dvere mame v ciernom rame, zajtra odfotim
Odpovedať
@wivik fakt??? Och prosím vás, budem rada 🙏😊
Odpovedať
@morenitka jasne, zajtra za svetla. Este na to aby si si nieco navrhla nepotrebujes program ale ti staci stvorcekovy papier. Inak to je uplne jednoducha aplikacia v mobile.
Odpovedať
@wivik písala som ti spravu 😊
Odpovedať
@morenitka este ine rozlozenie keby si nechcela varnu dosku do priestoru. Z lava: - rura s mikrovlnkou - suflikova 75 cm - suflikova s varnou doskou 80 cm - suflikova 75 cm - drezova 60 cm - umyvacka 60 cm - kos 40 cm - chladnicka 60 cm - ostrov 90x2 m , - stol 1,8x1 m Komoru som zmensila 1,4x2m Aj stenu s obyvackou som posunula aby sa zmestil sprchovy
Odpovedať
@wivik ten prvý nákres je asi najlepšie riešenie zo všetkých.. @morenitka Presunúť dvere do špajze a pod okno prác.doska, máš tak ten priestor viac pokope a hlavne viac denného svetla. Akurát tie dvere do špajze mi prídu zbytočne vysunute (len aby to pekne vyzeralo ale nepraktické mi to príde).. keď zo špajze budeš toho viac vynášať k umývadlu, budeš musieť obchádzať to ,,debnenie,, Keby bolo bez toho, tak to z dverí supnes rovno k umývadlu.. 😉
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?