Typ komina Schiedel

Zdravim Vas. Vedel by mi niekto poradit s vyberom komina schiedel. Budu k nemu napojene kanadske kachle 6-7kW. Kachle budu len ako zalozny zdroj kurenia. V studii mame velkost 16, vyska domu 4,5m Nebude vhodnejsi Schiedel uni 18/20? Dakujeme za konstruktivne pripomienky
Odpovedať
Oprava vyska hrebena strechy 5.4m
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova Preco chcete zmenit rozhodnutie projektanta? Priemer 160 pri danej vyske a uvazovanom spotrebici by mal fungovat. A co sa tyka typu komina, tak UNI Advanced je standard.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko to sme navrhli my ten Schiedel 16 nie projektant ak tam dam schiedel uni 18/20 nic sa nestane :)
Odpovedať
Ahoj @evatothova . Kominove tvarnice Schiedel su krehke, nieco ako porobeton. Kup si kvalitne betonove tvarnice, a do nich daj trebars izolaciu a kratke samotove dymovody od Schiedelu, ale 1. triedu. 18 cm je lepsi priemer, ak date v buducnosti poriadny 20 kW krb. Na 18 cm pojde aj to 6 kW cudo.
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova Kedze ste nedali v poslednej vete otaznik, tak predpokladam, ze to konstatujete. Potom ale vyvstava otazka, ze preco sa vobec pytate. :-) @tigrolev2 20kW krb? V dnesnej dobe? To aj ja chcem taky matroš! :-) + tie tvarnice, tomu hovorim dobra rada nad zlato ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova par takých kominov "co si navrhol investor sam" som uz videl... takisto par murarov, ktory komin na uz polozenej skridle odmietli nadmurovat.... riesenia typu nerezovy dvojplastovy komin s vyskou 1,20metra ako nadstavba nevyzeraju velice pekne... hold projektant asi vie co robi...
Odpovedať
Ahoj @schiedel_maros_plsko Ak ti vadi ze som odporucal schiedel dymovod, tak staci kameninova rura zaliata do betonu s roxormi. Komin prezije poziar, neposkodí ho mraz, neda sa mechanicky poskodit.
Odpovedať
@tigrolev2 len ked bude zaliaty v betone tak pri vacsej teplote vacsinou aj praskne lebo nema kde sa ,,roztiahnut,, :-D Ale inak na youtube sa daju vidiet videa ako rusaci si robia splynovacie kotly a namiesto komina hrubostenna rura-priblizne z centimetroveho matrosa-asi bezosvova+ to zaizoluju a funguje im to dlhe roky len tu hrubostennu ruru v celku po celej dlzke ukladaju do domu s zeriavom :-D Ale inak v poslednom case chlapci stavbari na schedel reaguju,ze isiel s kvalitou dole ze necudujem sa ludom,ze dostavaju take napady :-D
Odpovedať
Ahoj @dodik13 . Nepraskne, respektive sa to nijak neprejavuje. Vyssia teplota sa kvoli vodivosti betonu nekona. Centimetrove zelezo si neviem predstavit. Nemusi tam ist ani 3 vrstvova ochrana ako na papierovo-kovove strechy. Tvarnice Schiedel prasknu este ked sa vykladaju z auta.
Odpovedať
@tarbavalaba este to nie je definitivne preberieme to s architektom
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko ano mal tam byt otaznik
Odpovedať
@tigrolev2 takze Schiedel neodporucate?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@evatothova Takze ak doplnite otaznik, tak ak na tom trvate, tak mozete predpokladat, ze ten vas spotrebic, ktory si nakoniec vyberiete, bude spokojny s 180 mm. A ak budete brat do uvahy rady mackoselmovitych odbornikov aka @tigrolev2, ktori sa zapojili do poradenstva, tak ten komin kludne urobte ako vam radia :-). To sa pri stavbe rodinneho domu vyplati. Doverovat odbornikom.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko nooo takze sme zasa nic nevyriesili :) teda okrem toho ze pouzit vacsi komin :)
Odpovedať
Profilova fotka
Mame vikend a zase nam tu uraduje radkopp ? @evatothova treba si zial davat pozor kto vam radi.
Odpovedať
Ahoj @evatothova . Spokojne si tam dajte vložku a izoláciu Schiedelu, len som upozornil na krehkost ich tvarnic, dal by som betonove. Nevim ako vam budu kolaudovat dom, a neviem ci budu mat pochopenie na kameninu. Schiedel ma tie one, certifikaty. Ak sa velmi nastvete, najdeme riesenie aj bez Schiedelu.
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova No ved ano. Neda sa to vyriesit. Ak ma byt rada seriozna, potrebujeme poznat spotrebic. Ak zaroven mame pripustit za spravne rady o vykone krbu na urovni 20 kW, je radenie velmi tazke... :-)
Odpovedať
@tigrolev2 Som zvedavý kto ti dá revíziu na túto tvoju radu a či v prípade požiaru poisťovňa preplatí škodu. A to som ešte nespomenul certifikát ku kolaudácii od komína a kto ti napojí na tento komín spotrebič. Mali by vymazať vaše príspevky skôr ako niekto podľahne vaším radám komín nie je až taká veľká položka. Ja som dal Schiedel Absolut aj keď viem ,že bol drahý ale aspoň môžem kľudne spávať lebo nemám nejaký šmejd.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko na ten komin mozno nikdy v zivote nenapojime spotrebic :) To je zaloha keby nieco :)
Odpovedať
Ahoj @evatothova . Poradca od Schiedelu dobre vie ze 20 kW je maximalny vykon v dreve a suvisi s velkostou spalovacej komory. Do velkeho krbu mozno dat velke kusy tvrdeho dreva ktore horia dlho, hodiny. Ak sa dá malý počet kusov dreva, minimálne 3, tak výkon krbu je malý. Tepelný výkon sa dá ešte znížiť akumulačnou obstavbou krbu, napríklad mramorovou. Ide o to, ze do maleho ohniska treba prikladat casto a je to otrava, spina a smrad. Ak chcete seriozne kurit drevom, mozete si dat postavit krasny malovany kachliak alebo tazku akumulacnu pec, Golema. Okolo takej pece sa postavi dom, mala by byt sucastou projektu. Pec moze byt aj poschodova, a poznam aj taku co vykuruje 3-poschodovy dom. Ziadne rurky, voda, elektronika, cerpadla... nema sa co pokazit.
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova Komin je tazke opravit. Este tazsie vymenit. Ak raz napojite a raz zakurite.... vzdy budete chciet kurit v piecke, krbe, kachliach ... Zaloha je dobra vec. Este lepsia, ked to komin zvladne. Takze 160. UNI Advanced, lepsie ABSOLUT. A mozno 160 ABS so sachtou, aby ste mali privod vzduchu na horenie kominom, nie z priestoru ,
Odpovedať
@evatothova Pani Eva najskôr si komín vyberiete sami, potom sa ešte radšej opýtate preistotu odborníka a nakoniec si skoro vyberiete laický názor človeka ,ktorý sa do toho s prepáčením hovno rozumie. Ak budete takto pokračovať ďalej tak si viac uškodíte ako pomôžete. A užívateľa tigrolev 2 by mali vymazať z Modrej strechy.
Odpovedať
@blackomt Az tak to neprezivaj :-D Tigrolev2 napisal,ze sa da postavit komin aj inak a paradoxne taka znacka ako schedel je tu na Slovensku pretlacana ako synonymom kvality ale ked sa tie tvarnice tal lamu tak je to skor do placu :-D Ze je dobre,ze niekto poukaze na nedostatky -aspon sme v obraze 8-)
Odpovedať
Ahoj @evatothova . Ak chcete kachliak, oslovte tohto pana: http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... poradi vam. Pre inspiraciu http://www.kachliar.sk/pece-vstavane . Kachliak moze mat vykon aj 2 kW alebo nizsi akykolvek potrebujete. To krb nedokaze. Moze mat akykolvek tvar, trebrs aj s vyhrievanym lezoviskom, akukolvek povrchovu upravu, ma podstatne vacsiu zivotnost, a je v cene kvalitneho krbu. Kachliak ma prijemne makke salave teplo. Kuri sa v nom 1-2 krat denne, ale hreje stale, slabo, prijemne, ako jarne slnko.
Odpovedať
Ahoj @dodik13 . Betonovy komin s kameninovymi rurami vydrzi viac ako od Schiedelu. V minulosti sa tak stavali betonove kominy a stoja dodnes, prezili aj poziar. Boli aj zle kominy, z tehal co ich rostrhal mraz a pri poziare podpalili dom. Dnes sa da skolaudovat len certifikovany komin, staci dat do Google, a zacne vyskakovat Quatro, Heluz, a kopa dalsich. Osobne by som do bungalovu s plochou strechou dal tazku pec a komin len ako nadstavba, nad strechu. Zavisi ako by sa k tomu postavili ti s pecatkou.
Odpovedať
@dodik13 Nič neprežívam a ak sa niekto pýta na radu ták sem nenapíšem príspevok ktorý len poukazuje nato čo a ako sa stavalo pred 20rokmi. Kupoval som komín Absolut a absolútne bol 🆗.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik13 keby NIEKTO poukazal na nedostatky bolo by to ok, ale ked to robi radopp, je to nieco ine :)
Odpovedať
@evatothova nedavajte ziadny a usetrite...pokial nieste zvyknuti kurit krbom/kachlami, ale naopak mate radi pohodlnost v podobe nastavenia teploty na termostate tak vas to bude bavit 1-2x a potom sa na to aj tak vykaslete...sam som nuteny kurit drevom v prenajatom byte a nebavi ma to veru vobec...chodit pre drevo, bordel okolo toho atd atd...a zaloha na kurenie? su ine moznosti napr. centrala, ktore vam okrem tepla zabezpecia aj teplu vodu a elektrinu do spotrebicov...skuste si spomenut na vypadok elektriny alebo plynu, ktory trval viac ako par hodin...v projekte mame teplovodnu podlahovku v kombinacii s kondenzacnym plynovym kotlom a k tomu v obyvacke krb a uz teraz viem, ze min. 2000 eur co by som dal za komin a krb urcite investujem radsej do lepsej rekuperacie napr..
Odpovedať
. @marek_norway Krb/pec a komin je o zivotnom style, nie o usporach. Treba si zvazit ci sa to bude vyuzivat, s tym suhlasim. Vodna podlahovka je zbytocne drahe, komplikovane riesenie. Zaklad je poriadna izolacia (skoropasiv) a potom sa da kurit aj elektrickymi radiatormi pripojenymi do hociktorej zasuvky.
Odpovedať
Profilova fotka
@tigrolev2 Sama dobra rada. Ak nase tvarnice praskaju, to daka osobna skusenost? Lebo si nepamatam, ze by som riesil reklamaciu tohto typu..... alebo dake foto by nebolo? Lebo oplut a kopat to vie kazdy. Ako aj radit.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?