Zateplenie komina (schiedel)

chcem zateplit este dodatocne konim, aby som nemal jednak tepelny most a jednak aby drzal lepsie teplo, len sa chcem opytat ci 3cm hruba mineralna vlna bude stacit (viem ze 5cm je max kvoli vrchu komina-viac nevojde) no moentalne mam k dispozicii iba 3ku - odolnost proti horeniu A1 tepelna vodivost 0,036 len ci staci taka hrubaka lebo ist do 4-5 cm Diky
Odpovedať
1
2
Tiez som dal 3 cm. Myslim, ze je to v pohode.
Odpovedať
ono tie schiedle maju okolo rury uz izolaciu takze si mylsim ze nejako prehanat netreba s vonkovou izolaciou - tu ide asi uz len aby nevznikal tepelny most po tvarniciach, takze tie 3 cm budu v pohode asi, ked aj vy ste tak dali
Odpovedať
Videl som stavby kde boli kominy len omietnute.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako vyrobca systemu odporucame 50 mm vrstvu zateplenia, je tomu prisposobena aj krycia doska.
Odpovedať
@pby Neviem aky ma vyznam izolacia na vrchu kusok nad stechou aby viac drzala teplo najma ked ma komin vatu vnutri a tiez neviem ako by to malo zacat horiet ale tu by mi mozno davali rozumy kominari revizaci a pod. Ja tam mam polystyren ale najma koli tomu ze ta doska je velka ako krava a komin tenky tak to vyzeralo otrasne, bolo ho treba trochu zhrubnut. Daj tam to co mas a nejaky 1 cm hore dole ti moze byt ukradnuty
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Aha ked tu mame odbornika spytam sa ci tam moze byt polystyren co sa tyka horlavosti, mam tam asi tych 5cm, podla mna su nazory a horlavosti blbost, mema to preco horiet nie..?
Odpovedať
@sysell tam ide skor o pripad, ze by ti vyhoreli sadze v komine... keby sa to nebodaj stalo, tak ten horiaci polystyren ti bude rynami odtekat :)
Odpovedať
@gashtaan Ale ak horia sadze v komine tak ako sa ohen alebo teplo dostane cez tu samotovu vlozku, vatu a betonovu tvarnicu von na polystyren?
Odpovedať
presne.. na komine nema byt horlava izolacia, ako pise hore vyhorenie sadze a roztopeny polystyren mas az v obyvacke a druha vec je poistka ! niekto ti nic neuzna ak si tam nemal material oznaceny A1 - nehorlave -mne ide o: je dostatocna izolacia s 3 cm mineralnej vlny (podlahode dosky, tepelna vodivost 0,035-0,036) ?
Odpovedať
@sysell nie ohen teplota
Odpovedať
@sysell ked ti vyhoria sadze a v komine budes mat 1000 stupnov, ty sa pytas ako sa toto teplo dostane cez samotovu vlozku a par cm vaty okolo nej k polystyrenu?
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell https://www.youtube.com/watch?v=jJpmD... :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Na zateplenie komina je mozne pouzit vyhradne mineralnu vlnu. Prave z dovodu spominaneho vyhorenia sadzi: Akonáhle je EPS vystavený teplote nad 100 °C, začína mäknúť, sublimovať a v konečnej fáze sa taví. Pri vyšších teplotách dochádza v dôsledku rozkladu taveniny ku tvorbe plynných horľavých produktov. Riziko ich zapálenia plameňom alebo iskrou vo veľkej miere závisí na teplote, dobe trvania expozície tepla a na prúdení vzduchu vôkol materiálu (prístup kyslíka). Tolko internet : http://www.polyform.sk/files/ReakciaP...
Odpovedať
@majkoj Hmm krasa, ale slabota, raz som v zahradnom krbe nalozil ze plamene slahali asi 3m do vysky ako z prudoveho motora, co rura nevydrzalala roztrhlo ju, nasledne po krekonsktrukcii som tiez raz nalozil ze uz kryci plech co tambol plamene smeroval do stran asi meter, to bolo tiez paradne, mam to dakde odfotene mozno to najdem :-) Nymyslel som si, ze sadze dokazu tak dlho horet, to musi byt dost dlhodobo zanedbana udrzba a som prekvapeny ze by povrchova teplota tvarnice dokazala az tak stupnut, chcel by som vidiet nejaky priebeh teploty povrchu komina v case.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Mate nas komin?
Odpovedať
Profilova fotka
@andrej485 Zdravim. Ak dobre vidim, tak jeden z kominov je ABSOLUT. Ak by mal instalater - kurenar zaujem vyvlozkovat ho, lebo kondenzacny kotol a privod vzduchu do kotla, nevahajte ma prosim kontaktovat. Jeho poziadavka bude absolutne scestna a zbytocna. Dakujem
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko ano, nejaky uni plus ci ako sa to vola, preco?
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko oba kominy su absolut. Este som stym nemal problem. Som zvedavy ako zareaguje servisny technik pri spustani kotla. Som pripraveny mu to vysvetlit :) Ja som len zvedavy ako bude fungovat externy privod vzduchu ked napadne 10cm tazkeho snehu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Ako ste popisal radost z vypalovania krbu a opekania striesky .... Sa uz zacinam bat. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrej485 Dakujem za informaciu. Skoda , ze nebudem mat moznost vidiet jeho tvar pri vysvetlovani. :-) Ak nebude fungovat, dajte vediet.
Odpovedať
@majkoj keby poradno cistili... https://www.youtube.com/watch?v=oJxW3...
Odpovedať
- - este info k strieske vyustenia komina - ako sa ta nerezova ciapka proti napadaniu vody(dokupena dodatocne) instaluje k tomu nerezovenu (standardnemu) ukoncenia komina ? (shciedel uni advence) -tmel ? Aky ? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@pby Viac ako tisic slov ... https://youtu.be/uriOlONYzeo .... 05:53
Odpovedať
A na mineralnu vlnu resp panely ktore som pouzil na zateplenie ide vrstva lepidla so sietkou - to lepidlo ide 2x alebo staci raz? Alebo 2x ale az nad plechovanie a potom aj finalna omietka a pod strechou a v mieste plechovania jedna vrstva lepidla so sietkou staci?
Odpovedať
@pby Ak máš komín pod strechou cez obytnú miestnosť tak tam komín nezatepľuj. Stačí všetko 1x a poriadne urobiť.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Zdravim chcem sa len opytat ci nemozu mat kminy absolut vacsie problemy s praskanim samotu ked je tensi ako kominy lacnejsie uni.Je to nejaky "iny" samot?Pytam sa lenbo aj napjovaci kus na dymovod musi byt iny ako na uni.Dakujem za odpoved. Pekny den prajem.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 V kominoch neplati, ze cim hrubsi, tym lepsi .... Kominove vlozky, ktore su v kominoch ABSOLUT nemaju ziadne problemy s praskanim. Je to o technologii, zlozeni. Tenka stena lepsie znasa teplotne zatazenie a nedochadza k vyraznejsim teplotnym pnutiam v stene. Je to samozrejme "iny"samot. Klasika sa vyraba napriklad z mokrej zmesi, nasleduje vytvarovanie, susenie vypalenie. Izostaticka rura =jemna zmes do formy, vysoky tlak, vypalenie. Tak napriklad spoznate kvalitativne schopneho vyrobcu. Ma zvladnutu technologiu izostatickej vyroby.... Co sa tyka napojovacieho kusu na dymovod, tak Schiedel ma zvladnutu technologiu jednoliateho kusu. Nemame styk vloziek oproti zausteniu dymovodu do samotoveho kusu.....
Odpovedať
schiedel maros.Preco potom neodporucate v navode ze vas komin treba dodatocne zateplovat. reklamy,to hej.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Dakujem za fundovanu odpoved.Prajem pekny den . @joe69 V montaznom navode ale je napisane odporucanie na zateplenie komina nadstresnej casti , aj ako ochrana pred vlhkostou,preto je aj klobuk o dost sirsi a bez zateplenia by vyzeral ako strasiak aspon premna :)
Odpovedať
Profilova fotka
@joe69 http://www.schiedel.sk/uploads/media/... - pozicia 9b a tiez vo vseob.upozorneniach, 2 blok zlava, prvy zlty blok v nom od spodu. http://www.schiedel.sk/uploads/media/... - vseobecne pokyny, 2. odsek od spodu vlavo http://www.schiedel.sk/uploads/media/... - pozicia 9b. a tiez vo vseob.upozorneniach, 2 blok zlava, prvy zlty blok v nom od spodu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?