Zamurovana mriezka na komine Schiedel

Zdravim, potrebujem vediet nazor tych, ktory to mali tak urobene a pri beznom pouzivani krbu s tym nemaju/maju problemy. Murari nam zamurovali tuto mriezku, kurenar povedal, zw jw to potrebbe prerobit, lebo nam pojde vswtok odpad so podlahy. Komin mame Schiedel Absolut 200, dakujem.
Odpovedať
@zanettle Pokial viem tak absolut tieto mriežky nemá, Absolut nie je odvetraný komín. Túto mriežku majú odvetrané typy komínov Schiedel Stabil alebo Uni Advance
Odpovedať
@zanettle ide o odvod kondenzatu. Nemate to urobene vo vnutri komina? Potom by nemuselo byt nic vyvedene zo steny komina.
Odpovedať
Pardon zle som napisala mame sxhiedel stabil 200, je to vo vnutri ale je to zabetonovane, nedali tam tu mriezku
Odpovedať
@nicearty je to vo vnutri, len tam nedali tu mriezku, ale zabetonovali to
Odpovedať
@zanettle v tom pripade to je zle. Zabetonovali to alebo len omietka je cez to? Omietku vyskrabat a aj cely otvor, vacsinou tam majstri naprachaju nejaky papier a omietkari to zahadzu. Ten otvor tam ma byt aby bola prevetravana vlozka komina.
Odpovedať
no pokial to spravili mali by to dat doporiadku, nie je to dobre. ak je tam len omietka nebude to az take narocne ak je tam betom bude to horsie :/ kazdopadne ta mrieska tam musi byt
Odpovedať
Čím kúrite?Ak ruhým palivom (samozrejme suchým)Tak zvnútra vopchať ruku a výpusť zablendovať.Ak pelety tak to treba vyviesť do odpadu.Ďalší účel ktorý to plní je že cez tu mriežku odvetráva vnúro komína.Ale to by vedel poradiť pan Plško zo schiedlu.
Odpovedať
@zanettle Keď máte stabil 200 tak samozrejme treba ten otvor mať priechodný, treba tam mať mriežku. Je to odvetraný typ komína. Treba ten otvor uvoľniť. To odvetranie tam má svoju funkciu. Zaujímalo by ma či keď majstri zamurovali takto tie odvetrávacie mriežky, či si dali pozor pri murovaní komína a tie odvetrávacie kanáliky tiež nejak neupchali (maltou..)
Odpovedať
Profilova fotka
To ste tam mali poriadnych odbornikov, ked vam to zamurovali, dal by som im to k nahrade
Odpovedať
Pre lepsiu info pridavam foto, vraveli ze ak by sme to odviedli do zumpy tak by nam isiel naspat smrad
Odpovedať
@kajo873 vyzera to takto
Odpovedať
@dedkovsevedko nebudeme kurit peletami
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zanettle žiadny smrad, treba spraviť sifón alebo tam dať nejakú spätnú klapku. Jasné že voda sa tam neudrží, sem tam treba naliať pohár vody....Posielam ako máme my, je to síce SCH UNI ADV. ale na predstavu dobré....sifón sme dodatočne posúvali nižšie, preto ten rozdiel prvá a druhá fotka
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle Uz sa neda nereagovat. Foto napovedalo viac ako nase napisanie si cez sukromne spravy. Pani majstri sice urobili mriezku pre zadne odvetranie, teda ju nezamurovali ako ste tvrdili, ale urobili ju vyssie a vy nemate pristup k odvodu vlhkosti. Zostava uz len dufat, ze odvod vlhkosti, podstavec, dali dole do paty komina... Mriezka osadena byt musi. Prudiaci vzduch nou a kanalmi zadneho odvetrania odvadza vlhkost z komina a tiez znizuje jeho teplotu. Napojenie odvodu vlhkosti v pate komina, tzv. kondenzatu urcite odporucame napojit na kanalizaciu. Nemusite sa nasledne starat o odcerpavanie vody z paty. Vyreazl by som otvor v najspodnejsej tvarnici, napojil na vyvod zahradnu hadicu a najkratsou cestou vyviedol mimo dom. Alebo napojit na kanalizaciu, ak tam ta moznost je. Na ukoncenie komina by som pouzil kryciu hlavu Eagle, vyznamne eliminuje spad vlhkosti do prieduchu. https://www.schiedel.com/sk/produkty/... Ze pojdu pachy z kanalizacie do komina? Staci zrealizovat zapachovu uzavierku, tzv. sifon. Alebo to nechat na prirodne fyzikalne zakony, kedy v kominovom prieduchu vznika tah a pachy odvadza nad strechu.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko takze vyrezat takto spodny otvor a napojit, ano?
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle Ano, mozete to aj takto spravit, aby ste sa dostali k odvodu vlhkosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?