Komín ku krbovým kachliam

Profilova fotka
Dobrý deň, máme v pláne premiestniť krbové kachle na fotke. Priečku za nimi chceme zrušiť a otázka je: môžeme presunúť krb na stenu naľavo od nich, do miesta, kde sú momentálne dvere? Radi by sme ich kvôli vykúreniu celého priestoru otočili o 90° a dali ich na stenu naľavo. Neviem však, či už nebude problém s komínom. Stena, na ktorú chceme krb presunúť je 250cm od komína. Rúru z krbu po komín sme plánovali potiahnuť popod strop.
Odpovedať
Profilova fotka
musis dat fotky komplet situacie, nie len podlahy 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx Takto 🙂 Krb by sme chceli vlastne presne oproti kominu.
Odpovedať
Profilova fotka
@alena_tahunova Bude to vyzerat strasne. Dymovod musi byt vyspadovany. Pojde vam to cez dvere. Dymovod bude horuci, kazdemu opali hlavu co pojde cez tie dvere ked budete kurit. Komin musi byt dostatocne vysoky aby mal tah pre taky odvod spalin. Ak tu priecku budete rusit, tak radsej otocte kachle. Ten komin tak ci tak v priestore zostane.
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko Dvere tam nebudú, pôjde preč celá priečka až po komín. Jedna z alternatív bola nechať krb pri komíne, len ho otočiť. Ale tým pádom je otočený ohniskom do steny. Preto sme uvažovali nad riešením dať na tú stenu nalavo, aby bolo ohnisko viditeľné. Krb je na prizemí, takže s výškou komína by nemal byť problém. Existuje nejaká norma na akú vodorovnú dĺžku dymovodu koľko musí byť spád?
Odpovedať
Profilova fotka
@alena_tahunova Vyhl. 401/2007 - § 12 Technické podmienky pripájania spotrebiča (4) Ak spotrebič na tuhé palivo (stáložiarny spotrebič) má vzduchotesne uzatvárateľný spaľovací priestor, pričom výrobca spotrebiča určil lehotu vykonávania jeho obsluhy najmenej raz za šesť hodín, možno taký spotrebič pripojiť na dymovod s dĺžkou najviac 1 500 mm. STN EN 15287-1 4.3.7 Umiestnenie dymovodov POZNÁMKA 1. - Odporúča sa, aby mal dymovod sklon najmenej 2,5° od horizontálnej roviny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?