Klapka na dymovode

Je nutna klapka na dymovode pri krbovej vlozke kobok chopok kazeta 6kw?Komin schiedel absolut 180mm,msela by byt na sikmom dymovode a tiahlo by muselo ist cez stenu do komorky aby to nespatilo vpredu nikede ale Od ludia od fachu mi vravia ze nemusi byt tam klapka pri tomto type vlozky a ze ju tam zvacsa ani nedavaju. Sem nazory :)
Odpovedať
@vader100 klapka sa nedáva pre reguláciu horenia , má sa dať regulovať vzduchom, to je len poistka, ak sa krb veľmi rozhorí napr. ak chytá niekde falošný vzduch , potom horenie utlmíš len klapkou a predídeš požiaru , ak sa ale zavrie naplno je nebezpečie že bude nedokonale spaľovať a môžeš sa priotráviť od CO, takže klapku nie na celý dymovod, musí byť min. odťah spalín i pri úplnom zavretí.
Odpovedať
@duzu Cize moze byt aj bez klapky ak tomu rozumiem?
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 - normalna klapka sa na 100% ani zavriet neda, vzdy je minimalne aspon na 30% otvorena. Ja osobne som vzdy za klapku, pretoze tah komina je vzdy iny (iny pri 10c tlak. niz), iny pri -10C tlak.vys a bez klapky su moznosti regulacie obmedzene. tiahlo mozes vyriesit aj na skrutkovnicu s krokovym motorom tak ze si nikto nic nevsimne...
Odpovedať
@mgx dik za info, moze byt klapka aj sikmo ulozena?
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 už ani nepamätám, kedy som robil kozub s klapkou... Dobrá, tesná vložka ju proste nepotrebuje. Súčasný Kobok - kazeta považujem za tesnú vložku.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 - technicky ano, ale ked @reward tvrdi, ze ju pri koboku nepotrebujes, tak ju asi mozes vynechat... otvorenou otazkou zostane, ak bude kominovy tah DN180 pri 6kw vlozke privelky, ze co potom bez klapky - falosne prisavanie alebo tehlu na komin?
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx nie, to musí zvládnuť šupátko prívodu vzduchu, no podmienka je tesnosť vložky... ;-)
Odpovedať
Mám takú vložku a kúpil som aj klapku a používal som ju v zime .Pred obstavbov som ju vyhodil -skrátka nemala zmysel.
Odpovedať
ved preto sa klapka dáva , že nikdy nevieš zabezpečiť stálu 100% tesnosť vložky , stačí že sa poškodí tesnenie na dvierkach, alebo nedosadnú dvierka tesne pre nedopaľok a vtedy už zmysel má, ak ju vtedy nemáš , tak máš plamene i na streche
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu chlape, kde ty na tie nezmysly chodíš.... :-S
Odpovedať
@reward ty to napísať nemôžeš, to len markíza dáva kto vyhorí.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu keby jedna moja stavba vyhorela, tak tu s tebou teraz s úsmevom na tvári nekecám :-) V roku 2014 bolo na Slovensku cca 700 požiarov, spôsobených kozubmi, komínmi, či kotlami. Ani jeden nespôsobil člen Cechu kachliarov a to nás je takmer 200...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@reward no vidíš prečo to nerobia len členovia cechu? nebol by žiaden požiar.
Odpovedať
@reward Dakujem za odpoved :-)
Odpovedať
Presne ako pise reward tak aj mne vraveli pri kupe dymovodou a veci podobnych a tiez su v cechu krbarov len som si nebol isty ale som rad ze je to tak ako je lebo by som mal problem tam tu klapku vtesnat.Dik :-)
Odpovedať
@reward este sa spytam ako sa riesi uchytenie dymovodu z krbovej vlozky do komina ak ide na bok a rura ma cca 1m predsa len kolena a rura 2mm coto vazi aby sa nestalo aby odlomila sopuch aby nepraskol zavesi sa v strede na retaz? alebo sa urobi nejaka "sibenic" nato? teda vobec ci niekto riesil tuto otazku. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 a presne z tohto dôvodu nepoužívam oceľ, ale nerez. Nízka hmotnosť, lepšia presnosť, spojky, ktoré držia, prechod šamot-nerez a potom je istota. Obzvlášť v prípade dlhšej rúry.
Odpovedať
@reward Asi tak nejako :)
Odpovedať
xxx
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?