Dymovod napojenie

Zdravim, napajam vlozku na dymovod a nasledne na komin a nasiel som problem. Komin (nerez vlozka) je postaveny tzv "po vode" co je spravne. Vyustenie z komina (supuch 90°st) ma smer ku krbu siroku napojovaciu cast pre dalsiu ruru, cize nabada pokracovat ku vlozke opacnym napojenim a teda "po dyme" a teda pripadny kondenzat mi moze presakovat na rurach medzi kominom a vlozkou na povrch rur tam sa palit a smrdiet. Druhy a hlavny problem je ten ze aj ked napojim vlozku na rury po vode alebo po dyme VZDY to finalne napojenie na krbovy vlozku (je na taky ovalny liatinovy prstenec) ide iba z vonku a teda kondenzat sa mi bude casom hromadit v tej spare oznaceje modrym X vytekat na vlozku a smrdiet. Vlozla bude v akumulavnej obstavbe ale ta nie je a ani nemoze byt 100% vzduchotesna a mam obavy o smrad.. Viete mi poradit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jolaus100:

Zdravim, napajam vlozku na dymovod a nasledne na …
@jolaus100 ahoj.nerezova vlozka by mala mat z vnutra sopúcha taky okap aby viedol kondenzat mimo.tiez je 90⁰tak je nepravdepodobne ze by sa dostal dalej.horsie by bolo keby si mal 60⁰ sopuch ako je moda v cz sk pouzivat.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jolaus100:

Zdravim, napajam vlozku na dymovod a nasledne na …
@jolaus100 Pripojenie krbovej vložky ku komínu v takomto štíte je bežné. Nemusíš z toho robiť starosti. Kondenzácia v dymovode nebude výrazná, nakoľko je v interieri. V komíne, ktorý má zberač na kondenz, sa kondenzácia vytvorí skôr. Pokiaľ ide o túto kondenzáciu, vo väčšine prípadov sa jedná len o malé množstvo vody, ktoré nepredstavuje problém.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jolaus100:

Zdravim, napajam vlozku na dymovod a nasledne na …
@jolaus100 je úplne jedno ako je spájaný či po vode ,alebo dyme,kúriť sa má stále tak aby decht nikdy nevznikol podľa odporúčania výrobcu , najlepšie je mať teplomer v dymovode ihned na výstupe z vložky, alebo teplota sa dá zistiť podľa sfarbenia plameňa, pri rozkurovaní dať na vyšší výkon , otvoriť naplno vzduch, už sadze musia vyletieť a decht sa nemá z čoho tvoriť, samotný kondenz nespôsobí nič ten sa odparí
Odpovedať
super diky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?