Napojenie dymovodu na Schiedel Kombigas

Ahojte, mám komín Schiedel Kombigas a chcel by som tam napojiť kachle s dymovodom. Čítam, že správne by som mal ale napojiť dymovod po vode, takže by mal obopúnť sopúch, avšak sme tam dávali aj ten omietací kruh a neviem si to predstaviť. Je aj nejaké iné bezpečné riešenie nech sa nemusím báť že mi sopúch praskne?
Odpovedať
Profilova fotka
@jancikk je na to technicky list aj informacia od vyrobcu, musis zachovat dilataciu a pouzit kominovy povrazec.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jancikk:

Ahojte, mám komín Schiedel Kombigas a chcel by so…
@jancikk Dobry den. Bude stacit vycistit , dat prec izolaciu z celnej dosky, do 1 cm od okraja samotu. Nasledne si vyberte typ podla prilozenej tabulky. Potrebujete vediet priemer komina a priemer dymovodu od spotrebica. Sucastou dodavky je tesniaca paska so samolepiacou vrstvou. Ceny su bez DPH a bez obvyklych zliav a rabatov. Kurte prosim spravnym palivom v spravnom mnozstve spravnym sposobom (zapalujte od vrchu) v spravnom spotrebici so spravne pripojenym dymovodom spravnou redukciou, hlavne nie v peterkach bez deflektora s plnou spalovacou komorou po hrdlo dymovodu. Nenechajte kurit nikoho, kto neprispel na kupu komina.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jancikk:

Ahojte, mám komín Schiedel Kombigas a chcel by so…
@jancikk Este prikladam ukazku napojeni
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:

@jancikk Este prikladam ukazku napojeni
@schiedel_maros_plsko Dobrý deň, ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Priemer komína je 200mm, dymovod od spotrebiča je hrubostenná čierna rúra priemeru 150mm. čo je ukážka napojení, tak to sú dve rôzne verzie? Do tej 170472 by som vedel bez problémov dopojiť tú hrubostennú rúru? Chcel by som totiž prekryť aj ten omietací kruh aby to bolo aj pohľadovo pekné.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jancikk:

@schiedel_maros_plsko Dobrý deň, ďakujem veľmi pe…
@jancikk Ano, na foto su dve rozne verzie. Ta ocelova je pre napojenie krbovych vloziek, ked mate napojenie v obostavbe- S ciernym okrajom je napojenie urcene pre krbove kachle, kde je poziadavka na estetickejsie napojenie. Ak je uvedene napojenie dymovodu s priemerom 150 mm tak sa pocita aj s hrubkou ciernej ocelovej rury. Omietaci kruh bude ciermnou redikciou prekryty, ako je vyobrazene na strednej foto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?