Napojenie dymovodu na Schiedel Stabil

Mate niekto napojeny 150mm dymovod do 160mm keramickeho komina Schiedel takouto redukciou? http://www.stavba-krbu-svojpomocne.sk... Zistil som, ze su pripady, ked ludom pri takomto napojeni praskol sopuch, no mozno to bola uplna anomalia a bezne to funguje v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan
Odpovedať
@lauko dakujem, za hodnotny prispevok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan zatiaľ som s týmito redukciami nemal problém....hor sa do toho !!! :-)
Odpovedať
@flamaecol tak dufam, ze mate pravdu, trochu ma strasia pripady, ked niekomu praskol sopuch s takouto redukciou, ale rad by som sa vyhol rozsirovaniu otvoru okolo komina, lebo omietky uz mam hotove a vymalovane. ked to budem zasuvat do komina, tie zahnute pliesky co drzia snuru tam mam nechat? nebudu zavadzat?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ja som to o týchto nepočul...ja tam šnúra ,ktorá má za účel tesniť a zamedzuje tomu aby to prasklo pretože tam nieje kontakt kovu zo šamotom... pliešky sú tam na to aby šnúra nevypadla ale už som to dával aj bez nich...takže ako sa Vám podarí :-)
Odpovedať
@flamaecol napriklad tu isty peter dzuro o tom pisal: http://forum.tzb-info.cz/104675-prask... tak hadam to bola len nejaka anomalia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan stať sa môže ale opakujem ešte som tento prípad nemal a samozrejme dobre napájať je treba vedieť ...
Odpovedať
@gashtaan http://www.schiedel.sk/na prvestrane mas popis o spravnom zapojeni...je viac moznosti ale 150 do 160 je 0.5 cm po obvode co moze byt pri tej redukci co predstavujes aj dost malo a moze sa stat aj to ze to prasne..zalezi to od viacej faktorov
Odpovedať
@rikaskcz ano, viem ako odporuca napajat schiedel, ale chcem sa vyhnut napajaniu z vonka sopucha... risknem to s tou vnutornou prechodkou, uz ju mam objednanu.
Odpovedať
@gashtaan nemusi sa stat nic...zalezi aj v akej teplote budu odvadzane spaliny..drzim palec
Odpovedať
@rikaskcz dik :) napojene tam budu kachle Bitech Verona, cez 45+90 stupnove koleno... moze byt v pripade takychto lacnejsich kachli problem v tom, ze odvadzane spaliny budu prilis vysokej teploty? Cital som, ze problem byva v pripade, ze plamene slahaju az do komina.
Odpovedať
@gashtaan tak mozu....ale zas ked budes prikladat rozunme bude ok,to uz zistis sam pri kureni kolko a ako casto prikladat...tak spaliny okolo 160...200st.by ublizit nemali..a plamene do komina!!mas ako pises 2kolena...a je to zas o tom prikladani...ked to nebudes nakldat 6...8..kg dreva malo by to drzat..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rikaskcz celkom som nepochopil o com si pisal, ale co som pochopil, tak mam proste prikladat striedmo :)
Odpovedať
@gashtaan da sa to povedat aj tak...vazne to zalezi od kachiel....ake maju spalovanie...ucinnost horenia regulaciu vzduchu...takze to uvidis ked budes kurit ako sa kachle spravaju a podla toho sa naucis aj prikladat...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan no tych pripadov kedy to prasklo je dost, specialne je na to nachylny ABSOLUT ktory ma tensiu keramiku. Mna na to predajca specialne upozornoval, ze sa oplati investovat do originalu napojenia SCHIEDLu.
Odpovedať
@majkoj viem len o jednom pripade, kedy praskol sopuch pri pouziti vnutornej prechodky... o akych vies ty?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nieco som videl na nete , nieco mi ukazoval predajca...
Odpovedať
@majkoj no skoda, ze nemas nieco konkretne... ja som videl na tzb-info stazovat sa jedneho, co mu prdol sopuch a to mal dokonca prechodku z 200 na 180. Inak sa mi nepodarilo najst nic, len expertov, co im praskol sopuch, lebo do neho nafest natlacili ruru 1:1.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan to mas jedno aku mas prechodku pokial je z vnutra. Proste sa to roztiahne a prdne.
Odpovedať
@majkoj nejako sa mi nezda, ze by sa prechodka roztiahla v priemere o 2cm... ked som to riesil s jednym predajcom, hovoril, ze tam mohlo dojst k chybe v montazi, ze tam mozno niekto dal tmel a nenechal tam priestor na dilataciu. Kazdopadne, verim tomu, ze drviva funkcnych napojeni na schiedel komin je prave vnutornych - rura a povrazec.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan neviem, aku mas redukciu, ale ta co bola ponukana mne, urcite nemala priemer o 2cm mensi a samozrejme,ze to musi byt nejak tesnene. Kazdopadne moja original redukcia je napojena z von. Aj tu na fore je niekto co mu to prasklo, ale myslim ze to bol Absolut.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Je to uz stara tema, ale tiez mam Schiedel Absolut. Inac priemer komina je 200 mm a dymovod, ktory idem pripojit ma 150 mm. Cely cas som bol v tom, ze pouzijem original Schiedel napojenie na sopuch, ako ma @majkoj. Overoval som si to v Schiedel a bolo mi povedane, ze kedze mam 90 stupnove napojenie a mam aj omietaci kruh, tak taku prechodku nemozem pouzit. Mam vraj pouzit inu original Schiedel napojovaciu redukciu dymovodu (prikladam obrazok). Bolo mi to cudne, pretoze Schiedel vsade na ich strankach aj na facebookovej stranke doporucuje napojenie "po vode" a na sopuch, nie do sopucha. Ta redukcia obsahuje aj tesniaci povrazec a umoznuje napojenie "po vode". Uz len dufat, ze kedze to je original Schiedel, tak to pri spravnom kureni neroztrhne sopuch...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac Ani s jednou prechodkou, ktore pouzivas nemam skusenost, tak bohuzial neporadim. Ale verim, ze aj ta prva, s ktorou napojenie je tesne a nelieta to, je OK.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?