Odpoveď na príspevok od ferko8:
Ahojte, Chceme stavať komín na kachle/kondenzačn… 11,5 m vysoky komin, system KOMBIGAS - s prieduchom na tuhe paliva s izostatickou vlozkou, s kovovou vlozkou na kondenzacny kotol a so sachtou na vedenie technickych instalacii, pricom splna zakladnu tesnost pre riadene vetranie s rekuperaciou, teda bez zadneho odvetrania, ma uvedenu cenu. @ferko8 Uvedeny komin je so zadnym odvetranim, teda neporovnatelny so spominanym Schiedel kominom. Ma hrubostennu - nie izostaticku vlozku, s tvarnicami, kde pri zalievani vystuze potecie zalievka do zadneho odvetrania na kazdom spoji tvarnic. Preveril by som si, ci oproti zaustenia dymovodu nie je spoj - teda napojenie dymovodu sa sklada z 2 zvislych casti - na najviac namahanom mieste.Odpoveď na príspevok od ferko8:
Ďakujem za odpoveď, No práve to je pravda, čo som… @ferko8 Pricinou praskania keramickych vloziek a je jedno, ci plastickych alebo izostatickych je bud pretazovanie, teda nespravne pouzivanie, vysoke teploty spalin vdaka nasobne vyssej davke paliva ako urcuje vyrobca spotrebica a potom nespravne zaustenie dymovodu, kedy sa nerespektuje ucivo zakladnej skoly , fyzika 6,7 rocnika. Zadne odvetranie je prudenie interieroveho vuduchu v rohoch tvarnice z paty komina do exterieru. Danu funkciu maju nie dokonale, tesne , kominove systemy. Zalievka potecie preto do vnutra, lebo tvarnice su tak vyrobene, ze umoznia vytekanie do vnutra komina.... To su tie rozdiely, ktore zmazavaju vyraz "konstrukcne totozne"Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:
@ferko8 Pricinou praskania keramickych vloziek a… @schiedel_maros_plsko malo byt napisane NETESNE namiesto tesne