Rekonštrukcia starého komína? ako?

Zdravim, Potreboval by som poradiť mám na dome cca 9 metrov dlhý komín z tehly, pričom ide pivnice ale tam je uz z betónu, kde je vlastne pec Viadrus na pevné palivo, nasledne cez izbu na povalu a strechu von, pričom od strechy ho cely treba už opraviť nakoľko sa rozpadá. Dal som si nacenit vlozkovanie a že 1300? Čo sa mi zdá aj dosť kedze nový komín je cca polovica ceny z vlozkovaneho. Mam však dilemu či ísť do nového a ak áno ako? Zbúrať starý a ísť v starej trase alebo je možné ísť aj vonkajšom budovy. Je možné vytvoriť otvor v podlahe hocikde alebo treba na to statický posudok aby nedošlo k narušeniu stavby? Inak komín nie je v kolmici niekde z oblasti podlahy by mal byť zlom a potom do pivnice.
Odpovedať
@canonmp150 najťažšie je nájsť nové miesto také, aby si prešiel medzi krokvami. Preto bude najlepšie postaviť nový komín namiesto starého.
Odpovedať
@viktor811 miesto by aj bolo len neviem či môžem preraziť betónovú podlahu hocikde pri kraji steny? Tak aby som prešiel do pivnice.
Odpovedať
Profilova fotka
@canonmp150 hocikde ne, ale tak aby dobre bolo a jasné je lepšie postaviť nový komín :)
Odpovedať
@canonmp150 pri kraji steny bez problémov urob otvor.
Odpovedať
@viktor811 a nemôže to oslabiť statiku?
Odpovedať
@canonmp150 nie nemôže
Odpovedať
ak su este tehly v pohode tak staci lepidlo sietka a fasadna farba alebo omietka ak nie tak tesne nad urovnou strechy dat nove kominove tvarnice
Odpovedať
@santos950 komín ako som napísal je suci na vlozkovanie alebo uvažujem o stavbe nového
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?