Akú značku komína?

Profilova fotka
budeme mat krb a neviem sa rozhodnut aku znacku podla skusenosti vie mi niekto poradit? dakujem
Odpovedať
1
2
13
@inge77 aj my momentalne riesime komin ku krbu, tiez sa nevieme rozhodnut. Vyrobcov je dost vela. Potom napis ako ste sa rozhodli.
Odpovedať
ak by sa aj ostatni mohli podelit so svojimi skusenostami a hlavne na zaklade coho ste sa rozhodli pre dany komin, dost by nam to pomohlo. Dakujeme
Odpovedať
@inge77 @macka10 ja som kupila komin leier. maju ho aj rodicia a su spokojni. a min. rok bola na neho 30% zlava, tak som nevahala.
Odpovedať
@inge77 Od toho záleží ,koľko chceš investovať do komína. Ak chceš kvalitný , tak si určite kúp Schiedel.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme dlho rozmýšľali aký komín dať a nakoniec sme sa rozhodli pre Schiedel.
Odpovedať
my uvazujeme na kominom Tuma therm. Co vy na to?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
ja mam heluz super komin 8metre 733eur
Odpovedať
@macka10 my máme taky komín tuma term ale zatím jsme ještě netopily :-D ale samotna stavba nebylo nic težkého je to skládačka
Odpovedať
ke krbovkám máme dodatečný fasádní nerezový, není tak na ráně z ulice, takže ničemu neavadí a byl za hodinu hotový. na přístavbu kotelny máme svépomocí zděný ciko komín - 200 průměr, tuším 7,25 výška a cena kolem 28k. montáž ok, jen nám k tomu dali špatnou izolaci. navíc ciko se dělá v Předměřicích nad Jizerou - takže jsem rád, že jsem podpořil českou firmu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som spokojny s tymto: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m... Poradil mi to @creator a @mrkvakatka
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mio23 ty si uz bol davno rozhodnuty aj bez nas :-D
Odpovedať
my mame komin Schiedel, krbovu vlozku Pokrok. ziadne problemy, maximalna spokojnost.
Odpovedať
My sme sa rozhodli pre nerezový od Cika. Myslím že priemer 200mm a 8,5m výška cca 40tis.Kč. Doporučil nám to známy krbár a aj kominár, že sú najlepšie. Najjednoduchšie sa udržujú, pretože sa na to nechytajú sadze. Schiedel nám nedoporučil, kvoli prasknutiu. Nemajú s tým najlepšiu skúsenosť, aj keď cenovo vyjdu isto lacnejšie.
Odpovedať
mame nerezovy komin 8,5m vysoky 250mm priemer s 50mm izolaciou od firmy Jeremias 1 171e. 130e nas stala praca. foto v albume
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
My mame komin zn. Prespor, je to presne to iste, jak Schiedel, len trosku lacnejsie ;-)
Odpovedať
My jsme meli vybrane Ciko, ale nakonec mame Scancore. Duvody: levnejsi, postavene jako puzzle raz-dva a u toho, co mame, nemusis dodrzovat vzdalenost od zdi (zed neni tak tepla, aby bylo potreba nechat mezeru a pak dat nabytek). Ale mame dobre zaizolovany dum, takze mame krbovou vlozku s vykonem 2-6 kW. Zn. BefHome
Odpovedať
Profilova fotka
icopal wulkan 200/8/45 cca 750eur
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
My mame Ciko ...
Odpovedať
Stadreko - výrobca Nižná Nad Oravou , veľmi dobrý pomer - kvalita vs. cena
Odpovedať
Schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel, schiedel. 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
manžel odpovídá: My jsme si pořídili komín Schiedel a hrůza! Takhle křivé a pokroucené tvárnice by nevyrobili ani v Číně!!!! Když jsem to všem popisoval, každý kroutil jen hlavou a nikdo nevěřil. Když ale kamarádi a známí ty tvárnice viděli na vlastní oči, dali mi za pravdu. Měl jsem co dělat, abych komín postavil svisle a strefil se do prostupu stropem! Nakonec vše dobře dopadlo a komín je funkční (viz náš fotoblog). Za ty šílený peníze co nás stál kvalita opravdu neodpovídá!!!!!
Odpovedať
My máme komín CIKO. Dvouprůduch 10,5 metru dlouhý. Stál nás 47000,-. Trochu jsme se báli jestli ho zvládneme postavit, ale je to stavebnice pro blbý. Cihly jsou zabroušené a celkem dost přesné. Za 3 dny byl postavený. Mohu doporučit!
Odpovedať
my sme dali schiedel externy...zattal spokojnost...foto na fotoblogu (http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/d...)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali s kominom velku dilemu ale nakoniec sme sa predsa len rozhodli dat. nakoniec bude Schiedel :-)
Odpovedať
tiez schiedel. najma ten ich nerezovy Prima na kondenz.kotol teraz vychadza cenovo super.
Odpovedať
Měli jsme na dvou domech možnost vyzkoušet jak Schiedel tak Ciko a Schiedel už nikdy v životě... Sednul a během roku popraskal v každé spáře (tvárnici) :-p , s Cikem nemáme jediný problém už několik let.
Odpovedať
@bdalibor ano dalibor máš pravdu Stadreko je naozaj lacné, ale od výrobcu zámkovej dlažby, kvalita šamotu PKZ keramika Poštorná je najnižšia na trhu vôbec, vysoká nasiakavosť, ovalita, krehkosť, štiepiteľnosť, dvierka, ktoré nie sú plynotesné, a ťažké studené betónové tvárnice s izoláciou iba 20mm čo u komína o 200 spôsobí namerný kondenz a tzv. efekt usopleného komína, to už rozumnejšie riešeni je ten najhorší schiedel solid, myslm že dobrý pomer ceny a kvality sa dá nájsť veľmi ľahko...
Odpovedať
1
2
13
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?