Docerpanie, refinancovanie hypoteky

Má niekto skúsenosť? Chcem financovať rekonštrukciu domu hypotékou k bytu čo mám. Z pôvodnej hypotéky 80tisic je polovica splatená. Existuje možnosť znova dočerpať týchto 40 tisíc? Prípadná tržba hodnota bytu je asi 140 tisíc. Je možné refinancovať ho na 80% hodnoty znaleckého 110 tisíc a voľný 70 tisíc mat k dispozícii?
Odpovedať
Profilova fotka
@skpeter Áno, je možné využiť voľnú akceptovateľnú hodnotu nehnuteľnosti. Môžete požiadať o ďalšiu hypotéku v rovnakej banke alebo podať žiadosť aj v inej banke o refinancovanie existujúcej hypotéky spolu s ďalším účelom na rekonštrukciu domu. Pri tomto účele hypotéky banky vychádzajú z hodnoty znaleckého posudku nie staršieho ako 1 rok. Pravdepodobne máte starší znalecký posudok, pretože je výrazný rozdiel medzi trhovou hodnotou a hodnotou v znaleckom posudku. Banky poskytnú spravidla 80 % hodnoty nehnuteľnosti, t. j. zo 140.000 € (to by mohla byť aktuálna hodnota bytu v novom znaleckom posudku),by bol max. objem úveru 112.000 €. Zo 112.000 € odpočítajte aktuálny zostatok 40.000 €, vtedy budete k dispozícii 72.000 €. Pokiaľ nie je znalecký posudok starší ako 1 rok, tak pri akceptovaní jeho hodnoty by vám vyšiel nový úver, resp. voľné financie k dispozícii max. v objeme 48.000 €. Ak budete potrebovať nájsť vhodnú banku na váš zámer, môžete ma kontaktovať.
Odpovedať
@skpeter presne toto teraz robíme v prime
Odpovedať
Profilova fotka
@decembrovka77 Super, potom dajte vedieť do príspevku výsledok. Výber banky nie je taký jednoduchý. Závisí v 1. rade od toho, či banka vie akceptovať príjem žiadateľa, či víde z príjmu požadovaný objem a ako a či bude potrebovať vydokladovať účel úveru. Banky majú nastavené aj limity na max. objem úveru na lokalitu a na žiadateľa. Prima banka ich má v porovnaní s konkurenciou nastavené nižšie.
Odpovedať
áno, určite všetko závisí od príjmu, zakladanej nehnuteľnosti atď, ale prima nám vedela dať lepší úrok a môžeme dofinancovať dom bez dokladovania
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?