Refinancovanie hypoteky s navysenim uveru

Ake mate skusenosti s refinancovanim HU, chceme refinanacovat s navysenim z Prima banky, ma niekto skusenosti? Ako je to s fixáciami aktulane treba vyuzit a dat cim dlhsiu fixaciu, alebo staci fix 3 roky, dakujem za rady..
Odpovedať
Ja som mal hypotéku cez CFH patriacu pod VÚB. Mal som úver pol roka a jedine prima banka ho refinancovala a obišla podmienku splácania úveru min 12 mesiacov. Takze ja som spokojný. Prebehlo to rychlo bez komplikácií a fix mam na 3 roky.
Odpovedať
@marrad ja si myslím, že je lepšie dať čím dlhšiu fixáciu, pretože teraz sú tie úroky nízke a o 3 roky môžu narásť a potom sa ti aj splátka navýši.
Odpovedať
@sahenka tiez tak uvazujem, to ake budu uroky za3 roky asi neviem podpokladat nik... mame 2 moznosti v jdenej banke urok 1.69 na 6 rokov poplatok za vybavenoe HU vyse 500 € v druhej banke urok 1.5 na 3 roky poplatok za vybavenie 0. Tak neviem co je lepsie
Odpovedať
My sme refinancovali pred 2 mesiacmi. Fixli sme to myslim na 5 rokov s urokom 1,69. Dobu splacania sme dali 17 rokov s tym,ze za cca 7 to chceme cele splatit. Chceli sme mat vysku splatky obdobnu ako sme mali pri prvom uvere,tak nam to vyslo na 17 rokov a fix 5. Na tie mimoriadne splatky si treba davat pozor. Ak vlozis v den vyrocia zmluvy viac ako treba (myslim,ze max je to 20% z istiny),tak ti navysia urok o 1%. Ten vyhodny urok ma vzdy nejake haciky a to si treba zistit,ze ake.
Odpovedať
@izuuzi ´presne takto uvazujme....
Odpovedať
Ja by som poradil trochu inak. Natiahnuť si to na 30rokov a dávať mimoriadne splátky. Podla toho samozrejme vyberať banku. Kde a koľko a kedy sa da vložiť mimoriadne. Jednak vás to mesačne stojí menej, ten rozdiel viete samozrejme šetriť a potom mimoriadne vložiť alebo použiť na neočakávanú udalosť ci kúpu niečoho. A hlavne. 200€ o 10 či 20rokov (kedy už rohlik bude stáť 1€ ;-) ) bude mať určite menšiu hodnotu ako dnes. Každopádne koľko ľudí toľko názorov a rád :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?