Refinancovanie hypotéky v Prima banke a mBanke - skúsenosti

Ahojte, Mate skusenosti s refinancovanim hypoteky v prima banke ci mBanke? Chystame sa refinancovat nasu hypo a financny poradca nas dost presviedca na prave na Primabanku, no ked si pozerame porovnania bank na internete, ukazuje nam ako vyhodne aj ine banky, ktore maju tiez skvely urok a mozno aj lepsie podmienky s vyuzivanim osobneho uctu. Momentalne mame hypo v SLSP, (ale dost vysoky urok) a manzel ma osobny ucet aj v mBanke, teda by sme sa mozno opytali aj tam ake moznosti nam ponuknu, aspon by sme nemuseli opat zriadovat osobny ucet. Dakujem za vsetky rady.
Odpovedať
Ahoj. A skúšala si požiadať o zníženie úroku v SLSP? Skús tam prísť s ponukou z Primabanky a uvidíš, lebo aj takáto možnosť je...:-)
Odpovedať
@mata6719 no manzel sa bol informovat, ale to bolo jednanie typu..pch..tak si chodte, my vam to nevieme dat...este zvazujeme ist aj napr. na inu pobocku, ci netrafime na prijemnejsiu pani za priehradkou :) ale tak radi by sme sa informovani o viacerych moznostiach. Poradca dost preferuje zmenu na tu Primu, SLSP nam vraj nikdy neda take podmienky, ale nerada by som sa iba zlakala na nizky urok. Preto ma zaujima spokojnost aj s dalsimi sluzbami banky, napr. co sa tyka osobneho uctu, poplatkov a tak.
Odpovedať
Votriem sa do témy, lebo som tiež zvedavá na hodnotenie Prima Banky. My sme momentálne vo VUB, náš finančný poradca tiež chce po novom roku zatlačiť na VUB aby nám znížili úrok, alebo že by sme mohli prejsť inde, kde to bude výhodnejšie a uvažujeme nad Prima Bankou. Že tí, čo tam prešli v poslednej dobe, boli spokojní... Tak som zvedavá aj na skúsenosti iných :)
Odpovedať
@ivsija slsp vam moze dat minimalne to iste co prima. Natrafili ste na blbca za prepazkou. Nemate niekde blizko ich hypocentrum? Naco menit banku a absolvovat administrativu s tym spojenu.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme refinancovali v Prima banke. V našej pôvodnej ČSOB nám nevedeli dať výhodnejšie podmienky. V podstate mi je to jedno, teraz mám lepšie rozmiestnené bankomaty keď náhodou potrebujem hotovosť. Spokojný som. Celkom dobré majú že vracajú myslím 1% z platieb kartou. To krásne zaplatí poplatok za účet. Ale nieje dobré refinancovať často...
Odpovedať
@juanex refinancujeme 1x, aj preto si viac zistujeme veci, este asi raz oslovime nasu banku ci nam to nezmenia na lepsie podmienky a potom sa rozhodneme
Odpovedať
Profilova fotka
Ked pridete do slsp s tym, ze idete refinancovat cez prima banku napriklad tak vam hned aj oni budu vediet ponuknut to iste a mozno este aj lepsie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Prima úplne super. Išla som z ČSOB za týždeň vybavené, a ako bolo napísané vracaju za platby kartou. Dobrý úrok takže odporúčam 👌
Odpovedať
@juanex Na platbách kartou a "odmeňovaní" zarába jedine banka, aj keď si myslíš, že aj ty. Ako to funguje? Pri platbe kartou si banky účtujú 1-4% z prevedenej platby od obchodníka. Niektoré banky časť vracajú 1-1,5%. Čo spraví obchodník? Bude dotovať banku zo svojho zisku? Zaráta si to predsa ako náklad a zdvihne o tie vyššie percentá ceny. A ľudia si myslia ako dobre ušetria pri platbách kartou a pritom s nimi vydrbú zase len banky... Samozrejme na vyššie ceny sa skladajú všetci, aj tí čo platia v hotovosti. Čím viac sa bude platiť kartami, tým budú ceny v obchodoch viac rásť... Samozrejme je to zjednodušene povedané, ale princíp je taký.
Odpovedať
@expeeert nie je to celkom tak ,veľké obchody majú oveľa vyššie náklady na hotovosť, banky a kartové spoločnosti vedia,že majú zisk s platby kartou ,ponúkajú i rôzne kreditky, práve preto lákajú zákazníkov aby boli aktívny napr účet zdarma, alebo niečo dajú i tebe, dnes treba mať účty vo viacerých bankách a v každej využívať čerešničky na torte- využívať len to čo je najvýhodnejšie, na porovnanie je stránka finančná hitparáda tam sa dá zisťiť na čo je ktorá najlepšia, kedy má najlepšiu ponuku,finančný poradcovia ti poradia tú kde najviac profitujú za klienta, tiež pozrieť rôzne fora o bankovníctve
Odpovedať
Profilova fotka
@bohuslavs Slsp 1% alebo menej nedá.
Odpovedať
@ivsija V prvom rade si treba uvedomiť, že finanční poradcovia majú províziu iba z nových hypoték, teda aj prenesených do inej banky, čo môže niekedy viesť k neobjektivite. Na druhej strane úrok, aký vám dá Prima banka, vám momentálne naozaj asi nedá žiadna iná banka. Pokiaľ ale viem, tak dosť sprísňovali podmienky poskytovania hypotekárnych úverov oproti minulosti a už ich nedávajú úplne každému. Napr. už nespriemerňujú príjem za 6 mesiacov, ale bonitu klienta počítajú len z najnižšieho príjmu za toto obdobie. Z diét akceptujú len 50%, pričom iné banky 70%... a podobne. Treba zájsť na nejakú ich pobočku a nechať si urobiť kalkuláciu. Na počkanie sa dozviete, či vám hypotéku dajú alebo nie. Na to naozaj nepotrebujete žiadneho finančného poradcu x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj, z osobnej skusenosti potvrdzujem, ze rozdiely su aj pobocku od pobocky v rovnakej banke. A hlavne teraz pred koncom roka - chcu sa ukazat pred sefstvom s dobrymi koncorocnymi vysledkami a tak ti niekde daju lepsiu ponuku, nez je ta oficialna, ak potrebuju “naplnit plan”. A skus sa ist opytat aj bez poradcu do tych inych bank.
Odpovedať
@jiri_m ako ste si isty ;-)
Odpovedať
@pistikus mate skusenost, ze sa u nich da vyjednavat? Prinajmensom ziadat aspon dorovnanie ponuk z inych bank? Nezavisi to potom skor aj od sumy hypoteky? Myslim, cim vyssia suma, tym s vami ochotnejsie komunikuju? Alebo je to fakt na ludskom faktore..v zmysle na koho natrafim?
Odpovedať
@ivsija ja mam len osobnu skusenost, ze som vyjednal refinanc na sume cca 100 tis za lepsich podmienok ako v prime. Neviem ako pri mensich sumach. Dost asi zalezi aj od toho s kym komunikujete.
Odpovedať
@pistikus ak sa smiem este vyzvedat ;) refinancovali ste niekedy davnejsie alebo nedavno? A komunikovali ste s nejakym veducim/veducou, ci obycajnou pracovnickou..my nemame az taku dobru skusenost a nerada by skm zas trafila na neochotu, co by ma opat este viac odradilo zas kvoli ludskemu faktoru a nie podmienkam. Dakujem
Odpovedať
@ivsija zajtra alebo v stredu ideme podpisat zmluvu. Riesili sme to s riaditelom pobocky a ten k domu pisal pokec. Tzn. Dobry klient, pracujuci na tpp, vo firme co ma ucty tiez v slsp. Ziadne ine financne zavazky atd.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus ano som. Za 13 rokov sa to ešte nikdy nestalo. :)
Odpovedať
@jiri_m za 13 rokov by vam 1 % a menej nedali nikde. A ja som dokaz, ze da 1% a menej.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus 13 rokov robím financie a momentálne keď sa dá refinancovať aj na 1,2% napr. v OTP tak radšej nechajú klienta odísť ako by dali 1%. A nie to ešte menej...
Odpovedať
@jiri_m aha, to je to vsemohuci financni poradcovia. Prave preto si veci riesim sam. A s istotou, ze ma nik neodrbe. A mam za menej ako 1%, mimo fixu, bez poplatku za predcasne splatenie. S mojou vlastnou poistkou, ktora mi pokryva len to co uznam za vhodne.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus ja sa nehádam len píšem moju skúsenosť. A stalo sa mi to už cca 50 krat. Že radšej prišli o klienta. Janti prajem aby to vydrzalomco najdlhšie ale drvivá väčšina prípadov takto nevyzerá...
Odpovedať
@jiri_m to sa bavime o refinance. Novu na dofinancovanie v slsp za 1,19%. Tak je nastavena kampan. Tak to je aj v ostatnych bankach. Po roku znova refinanc. Tvoja fin. skupina ma slabe vyjednavacie podmienky.
Odpovedať
@pistikus my sme v slsp dlhe roky, doteraz sme boli spokojni, preto som bola sklamana pristupom, obratila som sa aj na klientske centrum na nete..ziadna odpoved..vy ste sa obratili priamo na riaditela pobocky, ked ste tam dosli, alebo vas k nemu presunuli pracovnicky banky, ked ste trvali na svojich poziadavkach :) uy nam ostava skusit iba nadriadenych, kedze oybcajnym pracovnikom je vpodstate jedno ako sa klient rozhodne
Odpovedať
@ivsija my sme dostali kontakt. Vedel som, ale ze u nas v meste to riesit nebudem, lebo tie pracovnicky sa tomu nerozumeju. Maju svoje skolenia na predaj produkfov a hotovo. Odporucal by som navstivit nejaku pobocku v krajskom meste a pytat sa na cloveka, ktory robi hypoteky. U nas na okresnej pobocke by mi nevedeli pomoct ani s postupnym financovanim.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ja som len zavolal do svojej banky ze chcem odist a o hodinu mi volali ze mi daju taky isty urok ,potvrdil som im udaje cez telefon a vybavene...treba skusat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?