Odpoveď na príspevok od iamriso:
Ahojte, troška obnovujem tému... máte niekto Virt… @iamriso tak sa mi mari, ze sme ti dohovarali, aby si kupil aspon 15kWh bateriu, aby si sa vyhol takemuto saskovaniu.Odpoveď na príspevok od zacik:
ZSE total dokurila virtualnu bateriu pre "novych"… @zacik ja myslim, ze ani nema cenu prechadzat inam. VB nebude atraktivna v dlhodobom horizonte ani inde /SPP mozno nasaje novych klientov/ a potom zmeni podmienky.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@iamriso tak sa mi mari, ze sme ti dohovarali, ab… @rapidek ano, písali / odporúčali ste mi dokúpiť fyzickú batériu, ale nemám nazvyš ďalších X 000€, keby som peniaze mal, tak si možno kúpim (mám hybridný menič a verím tomu, že ceny baterií pôjdu časom ešte dolu, takže dokúpiť stále v budúcnosti môžem) :) a brať úver ako podaktorí na FVE mi nedáva zmysel (návraťnosť) A keby som kupoval batériu, tak minimálne teda by som potreboval / chcel dvojnásobok dennej spotreby, momentálne mi vychádza priemerná denná spotreba (od kedy mám FVE) nad 15 KW... ..ale asi tým, že nemám veľkú spotrebu el. energie v dome, tak by som radšej predal benzínové auto, na ktorom jazdí moja žena a kúpil elektrické (ja mám plug in hybrid a jazdím len na elektrine) = znížim si prebytky z FVE a ušetrím ešte na benzíneOdpoveď na príspevok od rapidek:
@zacik ja myslim, ze ani nema cenu prechadzat ina… @rapidek o tom co bude za 5 rokov nema zmysel diskutovat, vsetko je vestecka gula. Ale to ze ma momentalne najnevyhodnejsiu bateriu je FAKT. Ak niekto ostal po ohlaseni zmien VB od ZSE (cca april2025) este u nich tak mu to je bud jedno alebo nevie pocitat. Zatial nikto nenasledoval ZSE s vyraznym zhorsenim podmienok virtualnej baterie, uvidime co bude buduci rok.Odpoveď na príspevok od iamriso:
@rapidek ano, písali / odporúčali ste mi dokúpiť … @iamriso ty potrebujes preklenut noc a vtedy /hadam/ nemas spotrebu 15kWh ak si sa pri kupe rozhodol pre HV system, tak baterie su drahe, ale varovali sme ta ak si spravne pamatam, aby si isiel do 48V systemu. Teraz zistujes naivne predstavy o samospotrebe. Na efektivne vyuzivanie sa treba pripravit a bez baterie to nejde. teraz treba kupit nejaky maly ev, ale aj tak zistis, ze potrebujes aspon 7kWh bateriu na noc...Odpoveď na príspevok od zacik:
@rapidek o tom co bude za 5 rokov nema zmysel dis… @zacik nehovorim o 5rokoch... hovorim o roku-dvoch. Ostal som u zse, lebo je pre mna najvyhodnejsi, ale nemam VB flexi.