Pozdravujem. Cez chráničku v stene dlhú cca 1 m potrebujem prestrčiť HDMI kábel, avšak priemer chráničky je tenší ako koncovky kábla. Dá sa to nejak vyriešiť? Existujú HDMI káble s rozoberateľnými koncovkami? Ďakujem
@juraj_k ak pojde vsetko hladko, tak konektor sa da osekat na 15mm, to by ti malo stacit. ak to nepojde, tak kupit kabel, ako odporuca @mgx, akurat odporucam kabel minihdmi -> HDMI a len jednu redukciu k tomu.
@mgx@kejsix Ďakujem. Ta myšlienka s hdmi to eth extender je myslím dobrá. Aby to malo čo najmenej spojov bolo by dobre, keby to bol kábel, na jednej strane by mal klasický HDMI a na druhej strane micro + dokúpiť jednu redukciu. Existuje niečo také?
Ak sa da pouzit HDMI kabel aj za cenu miniHDMI koncovky + redukcie, tak je to 1000x lepsie ako extender (=prevodnik s milion limitaciami)
Extender len ked sa inak neda a ja som uz z neho mal take nervy, ze som si kupil chromecast a kaslem na cely extender.
@juraj_k Ja som si kúpil z AliExpresu redukcie Ethernet HDMI a na 18 metrov ťahám signál z kamerového systému na veľkú telku v obývačke a do Full HD je to úplne v pohode na tú vzdialenosť.
Určite by fungovalo aj 4K na ten jeden meter čo potrebuješ.
Redukcia tri eurá Ethernet kábel 3 eurá.
Hlavne si nekupuj technologické výmysly ako tienený optický kábel a podobne 🙂
ospravedlnujem sa, samozrejme na 1m je extender overkill, prehliadol som to v otazke
@zefe to si asi trafil blby kus, ja mam bazmek z ciny a chodi to ako vino