Vykurovanie podla HDO

Dobrý den. Chcel by som sa spýtať. Nerozumiem uplne presne nastaveniu hdo. Informoval som sa u ZSD a vraj mam 2tarify jednu na vykurovanie a 1na ohrev vody. Bojler Drazice smart by mal sam rozpoznatsignal a ohrievat primarne v NT. Kurenie by som teda nastavil podla roho druheho kódu.. Len mi nieje jasne, to boli aj rozvody zvast nejako natahovane zo skrinky priamo do bojlera a na el. Kable (vykurovanie) alebo? Ďakujem
Odpovedať
Uplne detaily ti nepoviem, ale u mna bol kabel HDO dovedeny od vonkajsej skrinky priamo ku kotlu, aby kuril len na nizku tarifu. V case VT sa kurenie vypina automaticky.
Odpovedať
Profilova fotka
@robertsara Na ovládanie dvoch spotrebičov ti stačí jeden kábel, konkrétne CYKY-O 3x1,5mm2, ktorý natiahneš z elektromerového rozvádzača až do domového rozvádzača, kde ti na to elektrikár pripojí dva rôzne stýkače, jeden bude ovládať boiler a jeden vykurovanie. Takisto aj v elektromerovom rozvádzači budú dve pomocné relé, ktoré ovláda prijímač HDO. Som z oblasti stredoslovenskej distrubičnej, tak ti hovorím ako je to pre našu oblasť, ale myslím si, že západ a stred sa nejako výrazne v zapojení nelíšia. 8-)
Odpovedať
Takze predpokladam kabdl je dovedeny do vnutra a teraz len poriesit stykace. Bojler myslim ze vie bezdrotovo rozpoznat signal. Jena sa o drazice okne
Odpovedať
Vedel by mi niekto poradit kto by vedel namontovat rele so stykacmi? Aby fungovalo kurenie na NT a VT. HOLÍČ Okolie?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@robertsara tie Dražice vám pravdepodobne čo sa týka vypínania bojleru a sledovania sadzby asi nefungovali. Vraj funguje iba podľa frekvencií vysielaných v ČR. Je to tak?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?