Alarm Jablotron 100

Zobraz úvodný príspevok
Ak tu má niekto jablotron 100, prosím koľko Vás stáli všetky komponenty resp. cela ponuka na rodinný dom?
Odpovedať
@tomi66677 paradox mi ani nespominaj, na nasej ulici ho maju tusim traja a minimalne raz tyzdenne ma nim zobudi uprostred noci niekto iny.ak s tym robis, mohol by si im to prist dat do poriadku, lebo zjavne je to nad sily ich technikov. na druhej strane musim uznat,ze v minulosti mali napriklad jednoznacne najkrajsi dizajn klavesnic( to je podstatne,lebo obal predava vyrobok) narozdiel od tych hnusnych jablotronackych. k tvojej otazke, bol som na vystave, kde prezentovali svoje prvky, bolo ich tam na moj vkus zalostne malo. z ponuky jablotronu si nemozes nevybrat a sposob, akym pracuje a komunikuje 100vka je velmi dobry, ziadne falosne poplachy, ziadne poruchy, velke mnozstvo prislusenstva, s ktorym sa daju robit veci, o ktorych dokonca vacsina montaznikov ani netusi.az na tu mobilnu aplikaciu, ktora zvykne mrznut im nemam moc co vycitat.ja osobne by som si dobdomu ine nedal, i kef priznavam, ze v konkurencnych znackach uz nemam prehlad ako kedysi
Odpovedať
@danculd nemyslím si že to bude úplne tak ako píše sa v článku. Nakoľko je už starší. A ďalšia vec je že jablotron dáva do alarmov SIM karty od telecomu. Tj keby niečo také vedeli že sa chystá nestávali by to na 3G. :-S @tomi66677 mám certifikát na paradox. Páčia sa mi ich klávesnice a tým to začína a končí. Majú pomerne veľa periférii ale aj veľa rôznych modelov ústrední na ktoré periférie nie sú vzájomne kompatibilné. Napr majú zbernicu ktorú neodporúčajú ťahať do hviezdy ale ťahať ju ako PROFIBUSS alebo inú priemyselnú zbernicu od ústredne - >Periféria - > periféria - >a na konci periféria z odporom tuším. Aby zbernica vedela že je ukončená... :D pri jabloší? Urobím si hviezdu kde chcem a funguje to bez poruchy. Čo mám vyskúšané na viacerých inštaláciach kde mám aj 40 a viac periférii. @ondro81 jabloš má veľa periférii. Posledné čo pridali ma potešili. Taktiež aj nové funkcie pre mňa ako technika. Majú toho veľa a keď človek rieši zložitú inštaláciu tak je z čoho vybrať ci už v drôtovéj verzii alebo bezdrôtovej....
Odpovedať
@007tomams Tak ja sa okolo toho trochu hybem a ver, ze to tak bude. Stara technologia 3G sa odpredava do tretieho sveta a tu sa rusi kvoli uvolneniu frekvencii a ich naslednemu vyuzitiu pre 4G. U nas zacalo vypinanie v r. 2016 a pokracuje, z toho datumu je aj clanok. Sam uz poznam v okoli Ziliny lokality kde bolo 3G a uz nie je. V CZ maju pred nami asi rok naskok. Holt, z 3G ustredne sa stane opat "obycajna" 2G ustredna. Preto som pisal, ze nechapem tento krok, kedze 3G ustrednu vypluli na trh mozno pred dvoma troma rokmi, kedy uz bolo jasne, ze 3G je neperspektivna technologia. Keby ju mali na trhu 10 rokov nepoviem ani slovo.
Odpovedať
@danculd osobne nepoznám miesta kde by bolo 3G a potom nie. Uvidíme, každopádne čosi oni vymyslia :D
Odpovedať
@danculd mali nakupene zariadenia v cinskom sklade, tak ho musia este daky ten rok nanutit "spokojnym" zakaznikom :-S
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ludia si myslia, ze alarm je ako vysavac, ze zapnes a funguje ale nie je to tak. A ked dostane uzivatel instalacny pristup tak kto ma potom brat zodpovednost za to, ze si omylom system znefukcni a ho potom vykradnu? Neda sa to vylucit. Potom ked povies, ze si moze programovat co chce ale zaruka padla a das mu podpisat vyhlasenie tak sa to samozrejme nepaci ale lebo zaruka musi byt aj tak. To ako by si mal auto v zaruke a budes ho opravovat svojpomocne pocas zaruky a potom keby nastal problem by si trval na zaruke, co ale pri neodbornom zasahu uz nie je a padla. Lebo ty si inac velmi sikovny, zrucny a vies si opravit aj ine veci, aj auto ale to uz nikoho nezaujima. To vsetko je len a jedine o peniazoch, ludia si nechcu zaplatit 100 eur za demotaz, oni radsej prinutia maliara aby spravil demontaz alarmu, nasledne montaz a zapojenie, co sa vacsinou nezaobide bez problemov, znicia snimace, zlomia plasty, nezapoja snimace spravne, nechavaju otvorene, potom system hlasi sabotaz, su falosne poplachy, ze sa vraj system pokazil ale do toho zasiahol maliar a nico sa znici tak potom sa ludia idu stazovat, ze sa to pokazilo, odpalili ustrednu, ktora bola mesiac zapnutna a v skrate. Treba si kupit tam, kde daju zaruku aj so svojpomocnou montazou. Take velmi nie su ale vo webshopoch predaju skoro hocikomu skoro hocico a aj slubia hocico len aby pradali.
Odpovedať
Nezijeme vo svete, ktory je cierno-biely, ale existuju aj odtiene sivej, neexistuje iba ANO/NIE, ale da sa nastavit nieco ano, nieco nie.. Nepotrebujem sa vrtat vo vsetkych nastaveniach alarmu. Ale ked potrebujem demontovat senzor, mam zakazdym volat servisaka? Po roku pouzivania musim skonstatovat, ze Jablotron je velmi robustny a funkcny system, maximalna spokojnost. Dva falosne poplachy v garazi (mal som tam prenosny senzor docasne na zemi, mozno mys).. Ma zopar much, napr. mi zopina termostat/PG vystup, ked odomknem zony pri navrate domov, je to chyba nahodna, nie pravidelna. Inak skvely system, premakany, jednoznacne odporucam. (Bez admin pristupu do systemu sa nedoplatite, akukolvek zmenu v systeme, musite zaplatit servisny vyjazd, ja by som platil tisice uz.. chore)
Odpovedať
@steevenson Podla mna skontaktuj montaznu firmu, ze chces instalacny kod, ktory ti urcite daju a aj ti daju potrebne kable alebo softver, podpises im, ze si uvedene veci prevzal a od toho datumu zodpovedas jedine ty za funkcnost a nefunkcnost. Riesenie je jednoduche a mozes programovat, nastavovat vsetko menit aj kazdy den (na vlastnu zodpovednost).
Odpovedať
@samo225 Nedajú mu. Musel by absolvovať školenie ako ktorýkoľvek iný autorizovaný servisný technik.
Odpovedať
@chrobak7 Ja sice nemontujem Jablotron, ale taliansky AMC, ale teda programovaci kluc, SW aj pristupove kody do SW/ustredne mam a nemam ziadne skolenie autorizovaneho servisneho technika...
Odpovedať
@chrobak7 To sa cudujem, ale taketo veci treba upresnit vopred alebo pripadne si vybrat inu znacku, lebo ked uz niekto ide s vlastnym majetkom robit cokolvek a hlavne na vlastnu zodpovednost tak preco nie? Beriem ako dovod, ze nikto za nic rucit nebude ale ked s tym suhlasi majitel zariadenia tak potom mu to musia poskytnut, inac je to fakt neseriozny postup. Pre mna to znie len ako slaba vyhovorka.
Odpovedať
@megdesign Nie vsade sa to pozaduje, niekde je to uplne jedno kto to kupi a co s tym spravi len predat predat predat cim viac hocikomu ci uz spotrebitelovi alebo montaznej firme je to jedno. A napriek roznym legendam ani poistovne neberu ohlad ani len na to, ze ci niekto ma alarm alebo nema alebo ci mu to nainstaloval odbornik alebo on sam, skratka je to cele jedno, pre poistovnu, no nie pre majitela, tomu nie je celkom jedno ci ho lahko vykradnu alebo ci ma nejaku signalizaciu vlamania a tak si ochrani svoj majetok.
Odpovedať
@megdesign Ja to mám od technika, ktorý mi montoval alarm J. Do skrinky, kde je hlavná jednotka ja nemám prístup, len on tam môže vstúpiť. Keď sme sa o tom bavili, že či by som si to mohol aj sám nastavovať, tak povedal, že na školeniach im prízvukovali, že užívateľom nedávajú prístup na nastavenie základnej jednotky. Že to môže robiť len autorizovaný technik. A nemyslím, že by si to vymýšľal len preto, aby mal robotu. Zaručiť sa za tú informáciu nemôžem, ale viac - menej mu verím.
Odpovedať
@chrobak7 "A nemyslím, že by si to vymýšľal len preto, aby mal robotu" - urcite ano.
Odpovedať
@megdesign Skôr mám problém ho dostať ku mne. Nejaké drobnosti - nastavenia , mi robí zadarmo.
Odpovedať
@chrobak7 s tym pristupom do RJ je to tak, ako pises, akykolvek vstup do systemu sa loguje na serveroch v cloude, v pripade, ze mas tu ich SIM (s poistenim), tak sa moze stat, ze clovek strati narok na vyplatenie plnenia v pripade, ze sa zisti "cudzi" zasah do systemu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sgi320 Ale ved som napisal, ze ked ziadne plnenie nechces a das aj pisomne, ze nic nechces ani nebudes chciet ani len zaruku tak preco by ti nedali instalacny kod? A to odkial by aj niekto zistil, ze do systemu pritupuje firma alebo uzivatel, je to smiesne a koniec koncom je to jeho majetok a na vlastnu zodpovednost to moze aj sekerou rozsekat na drobne kusky alebo ani to nie, len ked s tym suhlasi Jablotron? :-D Dobre, ze system moze pouzivat ze mu to dovoli Jablotron lebo ked mu to Jablotron nedovoli tak sa ani klavesnici dotknut nemoze, lebo to este zistia a bude zle. :-D
Odpovedať
@sgi320 a ked nechcem ziaden cloud? To sa im do toho cloudu musia zapisovat aj take informacie, ze "arm", "unarm" atp, ano? Cize moze niekto iny /kto sa dostane do toho ich cloudu, ktory pocitam, ze ma urcite 256bit sifrovanie a sedem firewallov/ mat info, ci som zahesloval barak a ci som doma... Fakt parada...
Odpovedať
@samo225 moj prispevok asi zostal nepochopeny, nepisal som, ze to nejde (ide to aj s pristupom uzivatela), ale, ze prichadzas o cast vyhod toho systemu @megdesign zase az taky paranoidny by som nebol :-) ano, do toho cloudu sa zapisuje takmer vsetko, podobne aj lokalne do RJ, sifrovanie/FWs a podobne ftakoviny neries ;-) nikto nevie kto si a kde byvas
Odpovedať
@megdesign Jasne, ze mozu hoico, preto maju v niektorych krajinach problemy, nie kazdy schvaluje toto, ze oni maju pristup k vsetkemu, ako vyrobca, nie len instalacna firma, je to aj velke bezepenostne riziko, na svete neexistuje system, ktory by bol pripojeny k sieti a ze by sa nedal naburat a desifrovat alebo zneuzit. Podobnu virtualnu siet ako Jablotron ma policia no by som netvrdil, ze Jablotron je ako policia a aj policajti maju len hlasenia zo systemu, ziadne ovladanie a vycitanie nastaveni alebo pamat udalosti, len hlasenie poplachu, porucha a podobne. A ich komunikacia je uplne oddelena od ezs systemov nie sucast ako pri jablotrone. Ked mas jednosmernu online komunikaciu tak mas vacsiu istotu. Vypnes vzdialenu spravu a nie je sanca nieco zmenit online.
Odpovedať
@sgi320 jak nevie? :-) Ved technik vie... Co si nepocul o afere PCO a policie? :-)
Odpovedať
@megdesign ja som pocul uz o tolkych aferach, ze sa mi uz ani nezdaju byt aferami :-D
Odpovedať
Mozete mi niekto vysvetlit tu garanciu od Jablotronu? Povedzme, ze vsetko nastavili oni (ich autorizovany servisak), a dojde ku vlamaniu. Co mi oni garantuju? Preplatia mi skodu? Resp. keby po vlamani "zistili" zasah majitela do systemu, aky by v tom bol rozdiel? Uz by mi nepreplatili skody na majetku? Podla mna im je to uuplne jedno, ide iba o peniazky zo servisu :)
Odpovedať
@samo225 @megdesign @steevenson Napíšte, ale úprimne, ako často potrebujete zasahovať do systému z pozície servisného technika? Alebo vám len ide o ten pocit mať systém "pod kontrolou"? Ja som za rok a pol, čo to mám aktívne volal servisáka iba raz, kedy som mal poruchu (systém sa sám od seba aktivoval - písal som o tom na predchádzuajúcej strane). Beriem, že by ste to chceli mať, ale myslím, že aj bez toho sa dá existovať. Ak to raz výrobca neumožňuje, tak sa s tým jednoducho zmierim a buď to akceptujem, alebo si kúpim iný systém. Ani BMW (či iný výrobca auta) vám nedá softvér na diagnostiku auta a prípojné káble k PC a predsa jazdíte na tom aute.
Odpovedať
@chrobak7 "Ani BMW (či iný výrobca auta) vám nedá softvér na diagnostiku auta a prípojné káble k PC a predsa jazdíte na tom aute" Secko kupis. Jak OBD adapter, tak SW... :-) No je fajn, ked to mam pod kontrolou ja, nie nejaky servisak, nie? P.S.: Mam Opel. :)
Odpovedať
@steevenson Oni ti garatujú iba funkčnosť systému, že nezlyhá a detekuje alarm. Prečo by ti mali nahrádzať škodu, ktorú ti niekto spôsobí vlámaním, pričoom alarm bude hulákať a nikto si to nebude všímať. Na náhradu škody je tu poisťovňa.
Odpovedať
@chrobak7 @steevenson Oni naozaj kryjú aj škodu ... Ale to len v prípade, že zlyhal niektorý s prvkov jablotronu ... Resp, že sa mal spustiť poplach a nespustil sa, kvôli chybe systému ... Pre príklad: Zlodej rozbije okno v obývačke a vojde dňu. Vynesie TV ... Alarm bol v tom čase aktívny, v obývačke máš senzor pohybu, ktorý je správne nasmerovaný a mal pohyb detekovať a spustiť alarm. Ako bonus to máš celé na kamere ... V tomto prípade zlyhala nejaká súčasť alarmu, lebo poplach nespustila, okrem toho ,že ti to jablotron vyreklamuje, nahradí ti aj tú škodu ... Samozrejme, musíš to nejak dokázať :) Napríklad kamerovým systémom.
Odpovedať
@lubk0 Však tak som to myslel - ak funguje, nemajú prečo nahrádzať. Iba ak zlyhá.
Odpovedať
Ako casto vstupovat do systemu? Napr, mam jedno PG rele, v lete nim spinam bazenovu filtraciu, v zime je pridruzeny k termostatu a spina mi kotol na kúrenie.. mal by som si kupit dalsi PG modul, ale.. Celkovo posobi na mna firma jablotron posobi ako nejaky tajomny spolok opradeny tajomnym ruchom, uz len ten system nacenovania.. na nete nezozeniete len tak cennik, cenu za system vam da autorizovany súkromník/technik. Mozete ale zavolat dalsich 5tich na nacenenie, kazdy vam da inu cenu/zlavu. A samozrejme VAM NEPOVEDIA, ZE VY SA DO SYSTEMU NEMOZTE DOSTAT AKO ADMIN, IBA ONI.. po cely zvysok zivota, ak nieco, volajte si servisaka, 20eciek plus cesta.. za takych 20rokov, ajaaj.. A prosim neporovnavajme to s BMW, ze tam tiez mi vyrobca neumoznuje menit nastavenia, porovnavat auto s alarmom je dost neferove (auto je uceleny produkt, alarm je stavebnica, kazdy majitel ma inu zostavu, ktora sa casom meni, rozsiruje, atd) A pritom ide o tisicovu investiciu, a za +-1200eciek si nemyslite ze je to konecna cena.. nuz, jablotron je pre mna tajomna firma.. alarm je skvely, len tie cachre machre okolo su podla mna zbytocne..
Odpovedať
.. este jedna otazocka, mozno to tu citaju aj jablotronacki technici: ak vam zakaznik povie: ok, berem ten system, ale len ak mi date admin pristup ku mojmu alarmu. Co mu odpoviete, bohuzial, najdite si iny system? Sa mi nechce verit, ze iba kvoli tomu poslete zakaznika do inej firmy, to je naozaj taka politika jablotronu, odmietat tych, co chcu absolutnu kontrolu nad svojim alarmom?? Nikde sa tiez nepise, ze technik, ktory robil navrh a rozmiestnenie senzorov, nemoze posunut info zlodejom.. DA SA VERIT "AUTORIZOVANEMU" jablotron technikovi?? Vsak on pozna cely system! Preto podla mna je nevyhnutne, si po oficialnom dokonceni instalacie alarmu technikom, upravit zostavu tak, aby som o nej vedel iba ja.. mozno to znie paranoidne, ale vieme kolko podvodnikov je na svk.. nikomu never, sa hovori.. Co ak si potrebujem prehodit mobilny pir senzor do inej zony? Mam volat technika? Pohrat sa s PG rele, mam volat technika?? Atd atd..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?