Predpríprava alarm/termostaty/video vrátnik

Ahojte, existuje nejaká možnosť urobiť predprípravu na alarm, na termostaty pre zónovú reguláciu bez toho aby trčali zo steny káble. Nie som úplne rozhodnutý či budem dávať alarm, či bude potrebná neskôr zónová regulácia podlahového kúrenia a preto by som chcel naťahať káble a nejako ich schovať. Ak by som dal do steny krabice, schoval do nich káble a krabice zaslepil, môže ísť na to omietka? Myslíte že by som neskôr vedel "vyrezať" tú záslepku? Alebo sa to rieši iným spôsobom? Ďakujem
Odpovedať
@marselino7 Co sa tyka termostatov,videovratnika a alarmu,tak existuju aj bezdrotove a nemusis nic riesit.
Odpovedať
@marselino7 Omietka môže ísť. Ale či ich potom nájdeš? Ja mám predprípravu na žalúzie v inštalačnej krabici vedľa vypínača a dal som na to záslepku, čo vyzerá úplne ako vypínač.
Odpovedať
Predavaju sa zaslepky v dizajne vypinacov, napr. ja mam znacku ABB. Tiez planujem termostaty pre kazdu zonu, ale zatial neviem ci a ako ich budem riesit. Takze krabica, kabel a dizajnova zaslepka. Mne to vadit nebude a je to krajsie nez tie plastove kruzky.
Odpovedať
Jednoducho osadis krabice, natahas tam káble, pekne zmotas dovnútra, vyrež 1cm hrubý styrodur podľa krabice a za tlač tak aby bol zarovno krabice. Pofot do albumu umiestnenie a vybavené. Keď to budeš hľadať tak podľa fotiek nájdeš miesto a poklepanim sa ti ozve pekný dutý zvuk v mieste krabice. Jemne vyklepnes a hotovo.
Odpovedať
@marselino7 jednoznačne sa všetko dá. Všetky tieto veci sa dajú riešiť cez Smart Home riešenie. Keď nie ste rozhodnutí čo a ako tak je fajn riešením zbernica kde sa skryje káblik do krabice a zaslepi krytkou alebo falošným vypinacom. Následne to domontujete aj o 10 rokov 🙂 dá sa tam dať všetko. V prílohe pár fotiek ako to vyzerá po implementácii. Na prvej fotke boli tri klasické vypínače a teraz to vyzerá takto. Na druhej fotke sú tri sólo vypínače a ovládacie prvky sú pod nimi. Tiež bol chystaný jeden kábel.
Odpovedať
@neutrino ake konkretne zariadenia si pouzil? Ten termostat a v tych zaslepenych krabiciach.
Odpovedať
@vykricnik ja mám inštalovaný systém TapHome. Je tam klasický odporovy snímač teploty, kalibrovany na okolitú teplotu 25 stupňov.
Odpovedať
@vykricnik a len poopravim v krabičkách je samozrejme len teplomer termostat je ten na stene a to je nultizonovy ovládač a ten robí to čo mu človek nastaví 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?