Kolko m2 zamkovej dlazby naviac?

Zdravim, kolko m2 treba zobrat naviac? Tipujem ze to bude menej percent ako ked som objednaval obklad na kupelnu. Tam som bral nejak 15%. Najviac asi zavazi aky typ zamkovej dlazby to je. Je to multiformat. Navacsia cast ma 30x20cm, potom 20x20 a 10x20. Tipujem teda, ze cim mensia dlazba, tym menej odpadu z nej bude. Akurat ze beriem jednu z tych lacnejsich, takze asi sa vyskytnu nejake vadne kusy. Kolko teda vziat? Beriem okolo 100m2. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tak ci tak brali 10% navyse. niektore kusy sa nam pri pileni pokazili a pre ostatne sme postupom cas nasli este miesto
Odpovedať
@radottrado Ak vieš dokúpiť aj 1 m2, tak ti stačí zobrať 2-3 m2 naviac. Keď položíš, uvidíš, koľko bude chýbať a dokúpiš. Ale dobré je odložiť si aspoň 1 m2.
Odpovedať
Podľa toho, koľko sa bude píliť - chodníky, aspoň jednu paletu, ponuka sa mení, za pár rokov sa už nemusí vyrábať(napr. farba). V každom príapade, keď ti zvýši napr. aj 2 palety, tak nie je problém ju za cenu akú si kúpil predať na bazári. Prípadne z rozmerovo väčšie kusy dokážeš využiť ako šlapáky na chodník v tráve a tie sa samostatne objednať nedajú.
Odpovedať
@roman_x Jednu celu paletu? To som necakal. To je okolo 10m2.
Odpovedať
Obrubniky ale predpokladam ze staci tak jeden max dva obrubniky naviac 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi ake patvary mas. Ak niekto dobre nakalkuluje obrubniky tak aj rezania je menej tym padom menej odpadu. Uz som videl tak osadene ze keby pridali 50mm nemusia rezat obvodovy chodnik okolo domu. U nas predavaju na m2 iba zakladnu dlazbu 20x10cm ostatne na palety.
Odpovedať
ja som kupoval 200m2 + 10% navyše, určite si objednaj zaokrúhli na viac, lebo ak ti bude chýbať napr. 1m2 tak cena bude niekde inde (za 2m) ako za paletu + doprava a dodacia doba kvôli vyťaženiu auta
Odpovedať
Profilova fotka
vsetko zalezi od toho, ako sa bude pilit, ako budes mat odpad a podobne. no s min 10% by som pocital istotne
Odpovedať
Ok, dakujem 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?