Domáca papriková nátierka na hrianky či do omáčok

  • 25.09.2022

Na prípravu tejto veľmi všestrannej nátierky vám stačí len pár ingrediencií. Použiť ju môžete na chlebíčky, hrianky, krekry, ako dip, prípadne na domácu pizzu. Chutná zmes červených paprík a paradajkového pretlaku s jemným štipľavým nádychom je jednoducho neodolateľná. Domáca papriková nátierka sa stane obľúbenou pochúťkou vo vašej domácnosti.

Tento rýchly recept pre vás pripravil Lukáš Sirovec – Chlop v kuchni.

Domáca papriková nátierka
Zdroj: Chlop v kuchni

Ingrediencie na domácu paprikovú nátierku:

  • 2 litre paradajkového pretlaku
  • 15 ks červenej papriky
  • 5 ks pálivej papriky
  • 6 ks cibule

Všetko spolu pomeľte.

Následne do zmesi pridajte:

  • 8 lyžíc cukru
  • 3 lyžice soli
  • 1 lyžica čierneho korenia
  • 1 dcl oleja
  • 2 dcl octu

Prečítajte si tiež:

Diskusie v našom Fóre na tému „Varenie a grilovanie“

Hotovú zmes dáme variť asi na 30 minút, kým začne hustnúť. Následne ju rozdelíme do pripravených fľašiek a sterilizujeme (v hrnci s vodou varíme 3-5 minút). Domáca papriková nátierka vám vďaka sterilizácii vydrží naozaj dlho.

Dobrú chuť!

Text + foto: Lukáš Sirovec, ktorého môžete na Instagrame stretnúť ako @chlop_v_kuchni 

Diskusie na tému článku