Zateplit teraz,alebo az po vymene strechy?

Zdravim,mam 70 rocny dom s povodnou strechou,ktoru by sme chceli buduci rok menit. Chceme mensi spad. Nakolko som teraz robil terenne upravy zo susedovej strany,tak som hned odsekal 30cm z okapoveho betonu,vlozil 10xps a dobetonoval nazad. Aby ,ked sa bude zateplovat,uz bol spodok pripraveny. Co by ste poradili? Potiahnut hned eps - zakotvit , zasietkovat a docasne ukoncit asi pol metra pod protipoziarnym murom? Ten sa bude pri vymene strechy burat. A po vymene strechy to dokoncit a natiahnut fasadu? Lesenie netreba,stacia mi kozy. Alebo sa na to vykaslat a spravit to az po vymene strechy naraz?
Odpovedať
Profilova fotka
strechu budete robit svojpomocne? ak to bude robit firma na fasadu neda podla mna pozor, a ked urobite strechu, bude sa dorabat presah strechy a cez fasadu to uz nebude ono uchytavat nieco na stenu. Do muru neplanujete okno?
Odpovedať
Strechu bude robit firma,ale su to znamy,takze by dali pozor. Preto som chcel zateplenie ukoncit asi pol metra pod urovnou presahu strechy,aby sa tam dalo bez problemov robit. Len sa mi skorej jedna o to,ci je rozumne nechat vyse pol roka nedokoncene zateplenie,aby potom na tom klebri drzala suchana fasada. Ale radsej by som to mal potiahnute co najvyzsie. Lebo ak nahodou vznikne prasklina medzi terajsim xps,ktore je 30 cm nad urovnou hydroizolácie a murom,tak ked bude prsat po stene potecie voda za xps. Kedze by to bolo potiahnute vyzsie,tak by sa pripadne zatekanie znacne obmedzilo. Aj ked som to zatial pritrel cemixom special,ale clovek nikdy nevie. A hlavne mam teraz cas sa hrat a dolepit to.
Odpovedať
@vladis77 ja by som to robil po vymene strechy
Odpovedať
@vladis77 presne tak . Lepšie sa robí na raz a poriadne. Až po streche. :-)
Odpovedať
ako píše @tominohorvath a @gkrivanek lepšie je zatepliť po streche, kde pri rekonštrukcii strechy treba rátať s potrebnými presahmi kvôli hrúbke zateplenia, myslieť na tepelné mosty atď.
Odpovedať
Ono sice by to nebol problem ukoncit kusok pod strechou a nasledne dokoncit po novu strechu,len sa bojim nechat len oklebrovane zateplenie pol roka,aby potom nebol problem,ze nebude dobre dzrat nova suchana fasada. Radsej to necham tak a cez volny cas si radsej pripravim aj druhu stranu,odizolovat zaklad xps,aby som sa potom uz nezdrzoval okapovym chodnikom. Vdaka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Pokial je zateplenie zatiahnute lepidlom, vydrzi to aj dva tri roky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?