Zatepliť teraz, alebo počkať do jari?

Chcem sa opýtať či je rozumné začať zateplovať v tomto počasí alebo počkať radšej do jari?
Odpovedať
Ja sa chystam zateplit , ale podkrovie uz tento tyzden.AK myslis zateplit fasadu, radsej pockaj...
Odpovedať
Profilova fotka
exterier na jar,interier aj počas zimy.
Odpovedať
Profilova fotka
Pockat do jari.. aj s podkovim by som pockal do jari.. Dovod pockat do jari aj s podkrovim je jednoduchy, pokial nebude stavba vykurovana, tak do tepelnej izolacie sa zabuduje vlhkost a urcite sa tym dlhodobo znizia tepelnoizolacne vlastnosti..
Odpovedať
Ihneď po vložení vlny dať parozábranu a prelepiť. Konštrukcia bude OK, čo sa vlhnutia týka. Dokonca si môžete dovoliť zakúriť pri práci a stavba tak nemusí stáť. Vlhkým procesom sa radšej vyhnite, to je na figu v zime, lebo nevyvetráte... @friiva
Odpovedať
Dobrý den. Naprosto souhlasím a podepisuji to, co píše blacksr. Jen upozorňuji, že topit až po instalaci parozábrany. S jakou momentální vlhkostí tam to zateplení nainstalujete, taková tam bude, ale nebude se zvyšovat. A tímto nesouhlasím s esino1, zde se mýlí. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Brat zacal zateplovat /aj ked osobne to kvoli nie velmi vydarenemu pocasiu klientom neodporucal/ a od minuleho tyzdna to kvoli hmlistemu a extremne sychravemu pocasiu nevie dokoncit.Proste je to stale vlhke.Hlavne stranu,kde slnko/aj ked momentalne ho kvoli hmle a oblakom vobec nieje vidiet/ nesvieti nieje mozne prace momentalne dokoncit.Urcite teda nezateplovat a pockat do jari.
Odpovedať
Pokiaľ ide o mokrý proces (kontaktné zateplenie), zo spomenutých dôvodov počkať na jar. Ak ide o suchý (mäkké izolácie vkladané do drevenej predkonštrukcie s obkladom, tj. prevetrávaná fasáda) nevidím dôvod čakať. Ušetríte za kúrenie v zime, okrem toho je to difúzne otvorená skladba, tj vlhkosť z konštrukcie časom unikne.
Odpovedať
S fasadou pockat do jari, cez zimu zhanat material v akciach za lepsie ceny
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?