Zateplit strechu neobyvaneho podkrovia?

Profilova fotka
Dobry, prosim Vas, poradte. Mame bungalov, pol roka uz byvame. Pomaly dokoncujeme detaily. Podkrovie je neobyvane, sluzi nam na ulozenie veci. Strop je izolovany. Na povale byvaju dost extremne teploty. Teraz sa to tam riadne vyhreje. V zime zase riadna kosa. Je dobre zateplit strechu? Aj sme planovali to urobit, len neviem ci to dava zmysel. Medzi krokvy sme planovali dat 15-20cm. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu Spočítaj si náklady, zhodnoť, čo tam uskladňuješ a ako často tam chodíš.... a sám si odpovedz. Ja som nezateplil... ;-)
Odpovedať
ahoj,my ideme stavat bungalov a takisto nebudeme mat obyvane podkrovie, bude to ulozny priestor. uvazovali sme ci zateplit alebo nie ale nakoniec nam aj stavebnik povedal ze lepsie by bolo zateplit. mam znamych ktory to neurobili a po case vsetky veci museli vyhodit nakolko im v zime vsetko zvlhlo, v lete sa susilo :D - vsetko im poplesnelo. takze my budeme urcite zateplovat.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme zateplili povodne iba strechu, neskor sa ukazala ako nutnost zateplit strop. Je to fajn, na povale je skoro stala teplota. Zimujem tam kvety, odkladame sezonne veci... Chodi sa tam pomerne casto a pride nam to ako fajn riesenie.
Odpovedať
@silviu nie, zmysel ma pripadne zvysit hrubku stropnej izolacie. Ak je bezna folia pod sindlom priepustna, ako bude reagovat izolacia v priamom kontakte s krytinou? kondenz, vlhnutie? Isover asi nema velmi rad vlhko, podla mna by muselo byt zateplenie komplexne, aby to fungovalo. Horucava v lete a mraz v zime, a tiez staly mierny prievan cez netesnosti strechy su prospesne pre krov, kondenz a vlhko su nebezpecne. V podkrovi sa nemaju uskladnovat veci, ktorym take podmieky skodia, haraburdam sa nic nestane. Okrem toho ma vyrazne limitovanu nosnost.
Odpovedať
@silviu ja som zateplil az po stit,ak tam budes skladovat potrebne veci a nie len skreckovat zbytocnosti oplati sa zateplit
Odpovedať
@peto99 o tu pises o folii, kondenzacii a skridli? Sak po skridlou mas paropriepustnu foliu tak vlhcina z izolacie sa moze odvetravat. Okrem toho odkial by tam isla ta vlhcina? vsak na strope mas vsade parozabranu.
Odpovedať
@sysell funkcia folie je branit nafukaniu snehu, vata medzi kliestinami nebude nijako chranena, bude vlhnut a znova schnut. Zpomali sa potrebne prudenie vzduchu. Kvoli znizniu teplotnych extremov je to zbytocna robota. Vzduchova medzera v neobyvanom podkrovi ma dolezitu funkciu pre ochranu dreva a pred prehrievanim. Par haraburd nestoji za namahu, radsej postavit v zahrade domcek na naradie. Tam aspon netreba chodit po vysuvnych schodoch a pustat dovnutra prach.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 vsetkym dakujem za rady a postrehy, priklanam sa k tomu nezateplit. je tam bud teplo alebo zima ale je to prevetrane a prijemny vzduch.
Odpovedať
@peto99 mam poschodovy dom a podkrovie som zateplil, vzduch je tam uplne normalny, neni tam ziadna vlhkost lebo neviem kde by sa tam nabrala. Tiez som nechel aby ako jedina izolacia medzi izbou a -15°C boli asi 4cm hrube sklopne schody na povalu. A v poslednom rade urcite je zatepleny vrch lespi a sluzi ako nevykurovany priesotr ako keby som tam mal hned zimu. K tom,u co pises vata nebude niako chranena medzi kiestinami? Preco? ako ma byt chranena vsak je tam ta podstrasna folia nie? a tiez predpokaldam ze sa da na nu parozabrana. Pises ze vzduchova medzera ma funkciu proti prehrievaniu, no prave ked tam ta vata je sa priestor prehrieva menej ako keby nebola nakolko ak mas ciernu skridlu ta ti brutalne sada teplo dovnutra. Prudenie vzduchu - ak na stresnej folii zalepis spoje ta je praktickyu neprefuknutelna tazke nejake velke fukanie na povale sa nekona
Odpovedať
@sysell @silviu lenze tu sa bavime o bungalove s velkou plochou strechy, ja mam napriklad vyse 160 m2. Ak ma dom malu plochu, a dobry pristup do podkrovia, dokonca aj betonovy strop, investicia a namaha moze davat zmysel. Poriadne urobene zateplenie samozrejme funguje. Bungalov ma velmi obmedzenu nosnost, velmi zly pristup po sklopnych strmych schodoch, ktore su navyse v strede domu a prach ide po otvoreni do celeho interieru, a ma obycajne vynikajuco a velmi hrubo izolovany strop. Teplo a chlad prenikaju len minimalne, takze zateplovali by sa velke m2 kvoli par zaprasenym haraburdam, a v krove je veeelmi obmedzeny pohyb na robotu. Stoji to za to trapenie?
Odpovedať
@peto99 Mas pravdu v tom ak je bungalov velky a stecha je valbova robi sa to na hovno, neviem kolko je tam miesta, ako je podlaha. Ak je tam malo miesta na vyuzitie tak by som to kaslal ale keby tam bol pekny placik tak by som asi o tom uvazoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 @sysell u nas sa da chodit, netereba sa zohnut, nenarazim hlavou. hore sa dostaneme cez fakro vylez z garaze.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@jankazb prosim ta, nemohla by si mi poslat z tej vasej strechy nejake foto do ip? Zaujalo ma to ako to tam hore mas, tiez by som tam chcela chodit, po oprave strechy. A ako si myslela ten zatepleny strop.dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Mohol by to niekto vložiť nákres ako by mala vyzerat strecha ohľadom zateplenia .na strechu budeme dávať skridplech a riešime otázku či pod nim dať izoláciu alebo nie. Povala bude len na odkladanie veci.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?