Zateplenie pomúrnice a venca - stačí takto?

Profilova fotka
Ahojte, rozmyslam nad zapletením pomocnice a venca. Strop budem mať 32 EPS (2 EPS 100, 30 EPS šedy). Steny budú 20 cm EPS šedý Chcel by som si ujasniť detail zateplenia venca a pomúrnice, nakoľko tam treba dosť vyrezávať a nech už robím a je to dobre. Na obrázku som načrtol stav, akým plánujem zatepliť. Ak by tých 10 cm z vonka pomurnice bolo málo, tak ma napadlo, že tam ešte možem pridať raz 10 cm EPS šedý. Ďakujem za rady.
Odpovedať
@predatorzv fasadny EPS vytiahni až na úroveň zateplenia stropu, medzery vypln penou, alebo vatou. Pod pomurnicu xps nedávaj.
Odpovedať
Profilova fotka
@predatorzv presne ako pise @slavosla fasadny vytiahni hore
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav XPS už tam je a je to podľa projektu. Ja som myslel aby som sa nemusel piplat s tým dokladá im k pomurnici z vonku, tak ku 10 cm sedeho pridať napr. Ešte 10 cm sedeho zvonku. Keď vytiahnem fasády, tak tam budem mat 3 cm medzeru, ktorú budem musieť vypĺňať, takto by som mal cca 20 z vonka smerom na pomurnici, ak by som vytiahol a vyplnil tých 3cm, tak by som mal 23cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Vid foto
Odpovedať
@predatorzv akokoľvek to oblozis, bude to fajn, len mi príde jednoduchšie, ak tam už je fólia a krokvy, napchať tam vatu ako merať, rezať, skladať... EPS. Oceňujem že riešiš detaily, ktoré sú alfou omegou každej stavby ale zjednodušuj si pracu, šetrí to pe iaze, čas a nervy.
Odpovedať
Profilova fotka
@predatorzv ak to má mať nejakú logiku tak z vonkajšej strany by som priložil 2 x 10cm
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav To si vystihol, len som perfekcionista a väčšinou si to tak skomplikuje, že sa 2x viac na makám a vždy si poviem, že to je na 150% spravené. Pravdou je, že mám tento rok kopec roboty a 1000 veci spraviť, tak si to chcem zjednodušiť, ako sa dá...toto tu som to nakreslil. Zajtra ešte pôjdem poprikladať tie platné ako to vychádza v teréne 😁
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl Tak mi to vychádza naj, lebo je tam cca 25-30 cm ku fólií a stačilo by pre rezať tabuľu 50x100 na polku a mam 25x100 2x... 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?