Vata alebo polystyrén

Dobrý deň viem že možno to tu je niekde. Rozhodoval sa niekto či dá vatu alebo polystyrén?? Ja sa neviem rozhodnúť. Na projekte mam 200 vku polystyrén na zateplenie domu. Preto premýšľam že Keby som dal vatu aká musí byť min hrúbka??
Odpovedať
Pokial si dobre pamatam, bolo to tak, ze vaty by si potreboval viac, ale zas ma lepsie vlastnosti co sa tyka odvadzania vlhkosti a je odolnejsia voci ohnu. Aj ked teda polystyren ma lepsie izolacne vlastnosti, asi by mi zavazila ta vlhkost a ohen viac.
Odpovedať
Vata je zbytočne drahšia a radi do nej ďobú Ďatle.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dimin:

Pokial si dobre pamatam, bolo to tak, ze vaty by …
@janrabcice Daj si sivý grafitový NEO polystyrén a pri jeho hrúbke 15 cm to máš tepelnoizolačne (a zhruba aj finančne) to isté ako s bielym 20 cm. @dimin Môžeš použiť vatu akú chceš, ak na to prifáreš štandardne používané fasádne omietky, si na tom istom ako s polystyrénom. 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janrabcice:

Dobrý deň viem že možno to tu je niekde. Rozhodov…
@janrabcice ak mas dom pri hlucnej ceste, tak urcite vatu, i nac polystyren
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dimin:

Pokial si dobre pamatam, bolo to tak, ze vaty by …
@dimin odvadzanie vlhkosti vatou ma zmysel iba pri odvetravanej fasade. Pri kontaktnej fasade vlhkost nema kde uniknut, uzavries ju pod omietkou
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@janrabcice ak mas dom pri hlucnej ceste, tak urc…
@rkorba aj to je subjektivne, lebo zalezi od materialu samotneho muru ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@dimin odvadzanie vlhkosti vatou ma zmysel iba pr…
@zita19 ... a dovolím si doplniť aj, že blúdne vyjadrenie tiežmajstrov, typu "veď my to lepime na buchty, tak tam vzduch prúdi" sú na smiech. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
S polystyrenom je to lahsie a final menej pracny.... netreba dve vrstvy klebru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?